לחם שום שטוח על מחבת

Posted on
לחם שום שטוח

בתור מישהי שגדלה על ברכיו של המטבח הרומני-הונגרי, אני יכולה לספר לכם שאין כמעט מאכל שגדלתי עליו שאין בו שום. בקבב, בגולאש, ברוטב של הממליגה ובממרח ששמים על הלחם. השום תמיד היה נוכח, ובגדול.

לא פלא שאני מוסיפה שום לכל דבר.

אז השבוע, כשהבנתי שאין לחם בבית (אפילו במקפיא כבר נגמר) החלטתי להכין מאפה שהוא הכלאה בין לחם ופיתה. בצק רך ומלא בניחוח של שום עם עירית שמוסיפה קיק כייפי גם מבחינת המרקם וגם מבחינת הטעם המעט פיקנטי.

מה שמדהים בלחם הזה, שאפשר להכין אותו בלי מיקסר וגם בלי מוצרי חלב כך שהוא מתאים לכל ארוחה. וחוץ מזה, אין בו שמן או חמאה, רק תרסיס שמן זית שגם עוזר לשמור על הבצק רך ולח במהלך ההתפחה וגם מייצר פעולה של טיגון במחבת.

לחם שום שטוח
משמנים את הקערה כדי שיהיה קל להבצק לתפוח כלפי מעלה וכדי שהוא לא יקבל קרום יבש בצדדים ומעל

אתם כמובן יכולים לשחק עם התוספות של הלחם הזה – מעירית ועד בזיליקום ועגבניות מיובשות. ואם לא אוהבים אצלכם שום? פשוט משמיטים.

לחם שום שטוח
ככה נראה הבצק באמצע התפיחה. עוד קצת וזה יהיה מוכן

אני אגב, מעדיפה אפילו כמות כפולה של שום ממה שיש פה, אבל לא רציתי להגזים שלא תגידי לי שכבר שבוע יש לכם ריח מהפה 🙂

לחם שום שטוח
ממתינים בסבלנות לתור שלהם

לחם שום שטוח על מחבת

מצרכים:
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
1 כף שטוחה שמרים יבשים או 3 כפות שמרים טריים
2 כפות גדושות קרם קוקוס או חלב צמחי (או יוגורט/ריוויון/שמנת חמוצה לגרסה חלבית)
1/2 כוס (120 מ”ל) מים קרים
1 כפית אבקת שום או משחת שום או קונפי שום (יש משחה שנמכרת בשפורפרת)
1/3 צרור עירית (ואפשר גם בזיליקום – הסבר בהערות למטה)
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
תרסיס פאם שמן זית

אופן הכנה:
– בקערה מיקסר (או בקערה גדולה ללישה ידנית) שמים את כל המצרכים פרט למלח ולשים במשך 10 דקות עד שנוצר בצק רך וקצת דביק. מוסיפים מלח ולשים עוד דקה.
– מתיזים מתרסיס השמן לתוך הקערה כדי לשמן אותה ולוודא שהבצק לא נדבק לדפנות ומעבירים לקערה את הבצק. מתיזים שמן גם על הבצק ומכסים. מתפיחים בטמפרטורת החדר במשך שעה.
– מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים.
– מניחים את כדורי הבצק על נייר אפייה משומן בתרסיס שמן זית ופותחים כל בצק לעיגול שטוח בדומה לפיתה. מאפשרים לבצק לנוח במשך 20 דקות.
– משמנים בעזרת תרסיס השמן 2 מחבתות ומעבירים לגז לאש הכי נמוכה. חשוב לוודא שהמחבתות מתאימות בקוטר לעיגול הבצק.
– מעבירים בעדינות את הבצק למחבתות, סוגרים עם מכסה ואופים/מטגנים במשך 10 דקות מצד אחד ועוד 5 דקות מהצד השני. שימו לב שהמאפים זהובים ואם לא, פשוט השאירו אותם עוד כמה דקות על האש.
– מפזרים עירית קצוצה על המאפים ומגישים.

לחם שום שטוח
ארוחת ערב מושלמת שכל המשפחה תאהב

הערות ושדרוגים
– כן, אפשר להמיר בקמח כוסמין.
– לטעם יותר דומיננטי ומשודרג אפשר להוסיף 1/3 כוס עלי בזיליקום קצוצים דק.
– אם רוצים טעם דומיננטי יותר של שום אפשר להתיז מעט תרסיס שמן על המאפים כשהם יוצאים מהטיגון ואז לפזר אבקת שום. שכבת השמן הדקיקה תעזור לאבקת השום להדבק למאפה.

  • לשתף זה כיף

11 תגובות

  1. ציפי ברקת says:

    שלום
    האם ניתן להחליף את השמרים לכמה כפיות מחמצת?
    תודה

  2. מיטל says:

    הי רחלי,
    כתוב בתחילת המתכון לשים בקערת מיקסר את כל המצרכים חוץ מהמלח, ללוש את הבצק ולהעביר לקערה מומנת להתפחה, טבל באיזה שלב מוסיפים את המלח?

  3. שרון says:

    גם לא כתוב מתי להוסיף את המלח וגם לא יצא לי בצק דביק עם 1/2 כוס מים ו2 כפות קרם קוקוס על 2 כוסות קמח. הכמויות לא מסתדרות…

  4. מור says:

    אפשר פשוט לשים שמן במקום קרם קוקוס/שמנת וכו?

  5. מזל says:

    תודה נשמע מעולה כמו כל שאר המתכונים שלך!
    רק לא הבנתי למה צריך שתי מחבתות?

  6. שרית says:

    אפשר בתנור במקום במחבת?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, בהחלט. 190 עלות עד שהבצק מזהיב. משערת שיקח בערך 15 דקות.

  7. שרון says:

    האם מוסיפים עירית גם לבצק וגם בסוף התהליך או רק בסוף?

  8. שי says:

    היי, אני לצערי זרקתי את מה שהכנתי. יצאו חיוורים לגמרי, דחוסים על גבול הלא אפויים, וגם מבחינת הטעם לא משו.
    שלך נראים מושלמים אגב

  9. דורית איצקובי says:

    אפשר לאפות במקום לטגן

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend