לחם פרנץ’ טוסט שום וגבינות נתלש

Posted on
לחם שום נתלש. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

נשארה לכם חלה מאתמול? לחם כבר פחות טרי או סתם מתחשק לכם ארוחת ערב מושלמת בדקה? המתכון הזה בול בשבילכם! יש בו שילוב אדיר בין פרנץ’ טוסט (רק בלי הטיגון), שום ועשבי תיבול שמוסיפים מלא טעם וגבינת עמק שנמסה באפייה. 5 דקות הכנה וישר לתנור. עד שתשטפו את הסכין והקערה הלחם יהיה מוכן. באמת אחד המתכונים הכי מגניבים, מהירים וטעימים. ובהחלט, אפשר גם לשדרג ולהוסיף רוטב עגבניות בין הפרוסות, גרגירי תירס, פרוסות זיתים, גבינה בולגרית או רצועות תרד (אין צורך לבשל קודם).

לחם שום נתלש. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן
הכל קל להכנה. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

בסטורי אצלי באינסטגרם (וגם בהיילייט) תוכלו למצוא סרטון עם שלבי ההכנה וגם לראות איך תולשים אותו. אל תפספסו.

לחם שום נתלש. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן
הגבינה נמסה באפייה ומחברת את הפרוסות יחד. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן
לחם שום נתלש. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן
טוב רגע, תראו כמה שזה יפה אני לא עומדת במראה המהמם של הלחם הזה. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

לחם פרנץ’ טוסט שום וגבינות נתלש

מצרכים:
1 חלה או לחם שלם או לחם פרוס (אם מצאתם בריוש בכלל מדהים)
4 ביצים L
4 שיני שום, כתושות או כפית שטוחה אבקת שום
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
1/2 צרור עירית
4 כפות שמן זית
1/2 כוס חלב או שמנת לבישול 15% השף הלבן
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 קופסה גבינת טל העמק בסגנון אמנטל תנובה (32% או 9%)

אופן הכנה:
– חותכים את החלה או הלחם לפרוסות בעובי 2 ס”מ. אם הלחם כבר חתוך חסכתם את השלב הזה.
– קוצצים דק את הפטרוזיליה והעירית.
– בקערה גדולה טורפים ביחד ביצים, שום כתוש, פטרוזיליה, עירית, שמן זית, חלב, מלח ופלפל שחור.
– מניחים נייר אפייה בתוך תבנית מלבנית שיכולה להכיל את הלחם/חלה.
– טובלים את פרוסות הלחם בבלילה ומניחים בצורה מסודרת, אחד ליד השני, בתוך התבנית.
– מכניסים בין כל 2 פרוסות לחם פרוסת גבינת טל העמק.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה יפה.

לחם שום נתלש. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן
כל כך טעים שלא יאמן שלוקח 5 דקות להכין. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

הערות ושדרוגים
– אם אתם משתמשים בלחם מקמח מלא או לחם יותד כבר מומלץ לטבול את הלחם קצת יותר זמן בבלילה כדי שהוא יתרכך כמו שצריך.
– מכירים את הלחם בריוש שמוכרים עכשיו בסופרים? הוא מושלם לזה.
– אם אתם לא אוהבים אפשר לוותר על עשבי התיבול ואפשר גם להוסיף גרגירי תירס, זיתים, רוטב עגבניות, גבינה בולגרית או כל תוספת שאתם אוהבים שלא זקוקה לריכוך. נגיד בצל לא יעבוד פה כי האפייה מהירה והוא לא יספיק להתרכך.
– המתכון בשיתוף תנובה.

  • לשתף זה כיף

7 תגובות

  1. שולה says:

    בצל ירוק קצוץ (החלק הירוק העליון של הבצל) במקום עירית הולך?

  2. אופק says:

    תודה רבה על השיתוף
    האם ניתן להשתמש בחלב צמחי כגון סויה שקדים וכו’??

    1. לודה says:

      יצא ממש טעים! עשיתי עם בצל ירוק, בלי פטרוזיליה.
      שמתי לבסוף על טורבו…2 דקות…לא היה רטוב בתחתית.
      תודה על המתכון 😉

      1. איתי says:

        שתי דקות בתנור זה כל מה שצריך?

  3. אפי says:

    אם הלחם נמצא בעמידה וצמוד לפרוסה השכנה, איך בדיוק הוא משחים ומקבל חום,והגבינה גם בטח נוזלת למטה…

    1. תרצה says:

      זה בדיוק מה שקה לי עכשיו
      למעלה שחום וטעים ולמטה רטוב🤨

  4. תרצה says:

    זה בדיוק מה שקה לי עכשיו
    למעלה שחום וטעים ולמטה רטוב🤨

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend