נשארה לכם חלה מאתמול? לחם כבר פחות טרי או סתם מתחשק לכם ארוחת ערב מושלמת בדקה? המתכון הזה בול בשבילכם! יש בו שילוב אדיר בין פרנץ’ טוסט (רק בלי הטיגון), שום ועשבי תיבול שמוסיפים מלא טעם וגבינת עמק שנמסה באפייה. 5 דקות הכנה וישר לתנור. עד שתשטפו את הסכין והקערה הלחם יהיה מוכן. באמת אחד המתכונים הכי מגניבים, מהירים וטעימים. ובהחלט, אפשר גם לשדרג ולהוסיף רוטב עגבניות בין הפרוסות, גרגירי תירס, פרוסות זיתים, גבינה בולגרית או רצועות תרד (אין צורך לבשל קודם).
בסטורי אצלי באינסטגרם (וגם בהיילייט) תוכלו למצוא סרטון עם שלבי ההכנה וגם לראות איך תולשים אותו. אל תפספסו.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
לחם פרנץ’ טוסט שום וגבינות נתלש
מצרכים:
1 חלה או לחם שלם או לחם פרוס (אם מצאתם בריוש בכלל מדהים)
4 ביצים L
4 שיני שום, כתושות או כפית שטוחה אבקת שום
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
1/2 צרור עירית
4 כפות שמן זית
1/2 כוס חלב או שמנת לבישול 15% השף הלבן
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 קופסה גבינת טל העמק בסגנון אמנטל תנובה (32% או 9%)
אופן הכנה:
– חותכים את החלה או הלחם לפרוסות בעובי 2 ס”מ. אם הלחם כבר חתוך חסכתם את השלב הזה.
– קוצצים דק את הפטרוזיליה והעירית.
– בקערה גדולה טורפים ביחד ביצים, שום כתוש, פטרוזיליה, עירית, שמן זית, חלב, מלח ופלפל שחור.
– מניחים נייר אפייה בתוך תבנית מלבנית שיכולה להכיל את הלחם/חלה.
– טובלים את פרוסות הלחם בבלילה ומניחים בצורה מסודרת, אחד ליד השני, בתוך התבנית.
– מכניסים בין כל 2 פרוסות לחם פרוסת גבינת טל העמק.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה יפה.
הערות ושדרוגים
– אם אתם משתמשים בלחם מקמח מלא או לחם יותד כבר מומלץ לטבול את הלחם קצת יותר זמן בבלילה כדי שהוא יתרכך כמו שצריך.
– מכירים את הלחם בריוש שמוכרים עכשיו בסופרים? הוא מושלם לזה.
– אם אתם לא אוהבים אפשר לוותר על עשבי התיבול ואפשר גם להוסיף גרגירי תירס, זיתים, רוטב עגבניות, גבינה בולגרית או כל תוספת שאתם אוהבים שלא זקוקה לריכוך. נגיד בצל לא יעבוד פה כי האפייה מהירה והוא לא יספיק להתרכך.
– המתכון בשיתוף תנובה.
בצל ירוק קצוץ (החלק הירוק העליון של הבצל) במקום עירית הולך?
תודה רבה על השיתוף
האם ניתן להשתמש בחלב צמחי כגון סויה שקדים וכו’??
יצא ממש טעים! עשיתי עם בצל ירוק, בלי פטרוזיליה.
שמתי לבסוף על טורבו…2 דקות…לא היה רטוב בתחתית.
תודה על המתכון 😉
שתי דקות בתנור זה כל מה שצריך?
אם הלחם נמצא בעמידה וצמוד לפרוסה השכנה, איך בדיוק הוא משחים ומקבל חום,והגבינה גם בטח נוזלת למטה…
זה בדיוק מה שקה לי עכשיו
למעלה שחום וטעים ולמטה רטוב🤨
זה בדיוק מה שקה לי עכשיו
למעלה שחום וטעים ולמטה רטוב🤨