לחם קוטג’ ושיבולת שועל מ-3 מצרכים

Posted on
לחם קוטג'

בלי ללוש, בלי התפחה, בלי קמח. מערבבים, מניחים בתבנית ולתנור. והוא יוצא וואו! זה באמת לחם פלא והוא מצטרף ללחם טחינה שהתפרסם כאן לפני לא מעט שנים וכבר הפך לדייר קבע בכל כך הרבה בתים בארץ.

שימו לב: אני ממש ממליצה שתוסיפו קצת תוספות שיתנו קראנצ’יות ללחם (האידיאלי זה 2/3 כוס אבל אפשר גם פחות או יותר). כתבתי לכם למטה איזה תוספות אפשר. שימו פשוט מה שיש לכם בבית ותערבבו הכל יחד.

אגב, אתם כבר עוקבים אחרי באינסטגרם נכון? 🙂

צפו בסרטון הכנה:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

לחם קוטג'
תראו כמה יפה הוא יוצא

לחם קוטג’ ושיבולת שועל

מצרכים:
2 גביעי קוטג׳ 5% תנובה
300 גרם (3 כוסות) שיבולת שועל דקה להכנה מהירה
3 ביצים L
1 כפית גדושה אבקת אפייה
1/2 כפית מלח גס או רגיל

2/3 כוס תוספות (לא חובה אבל משדרג) – לבחירתכם:
גרעיני דלעת
גרעיני חמנייה
אגוזים קצוצים גס
פרוסות שקדים
פרג
שומשום
צ׳יה
זרעי פשתן

אופן הכנה:
– מערבבים בקערה את כל המצרכים, כולל התוספות, עד שנוצר מעין בצק רך.
– בעזרת ידיים רטובות יוצרים כיכר, משתדלים להדק אותו היטב עם הידיים, ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
– אני פיזרתי מעל תבלין בייגל אתם יכולים להשאיר ככה או לפזר קצת מלח גס ושומשום. אפשר גם שום גבישי.
– אופים ב-175 מעלות במשך שעה במצב עליון תחתון סטטי (באמצע התנור). מוציאים לרשת צינון, מצננים ורק אז פורסים.

לחם קוטג'
מלא חלבון גם מהביצים וגם מהקוטג’ והשיבולת שועל מביאה איתה המון סיבים

הערות ושדרוגים
– אפשר גם להוסיף ללחם חמוציות, זיתים, עגבניות מיובשות, אוכמניות מיובשות וכו.
– שימו לב שיש גם שיבולת שועל ללא גלוטן למי שרוצה לחם נטול גלוטן. שיבולת שועל עבה אגב פחות תעבוד פה כי היא לא מתרככת והופכת דביקה.
– חשוב: המתכון מתייחס לשיבולת שועל דקה בלבד. שיבולת שועל עבה מתקשה יותר לספוג את הנוזלים ולכן היא מתייצבת פחות ואז הלחם הופך שטוח. כדי שזה לא יקרה צריך להניח לתערובת לעמוד עד שהשיבולת תספוג את הנוזלים ובכל מקרה במקרה של שיבולת שועל עבה עדיף לאפות בתבנית.
– המתכון בשיתוף תנובה.

  • לשתף זה כיף

63 תגובות

  1. דור says:

    גבינה אחרת אן יוגורט האם גם יעבוד ?

    1. יהודית says:

      מצטרפת לשאלה האם יש תחליף לקוטג’? משהו לא חלבי

      1. צמחי says:

        כן .תחליפי אותו בחסה

    2. יהודית says:

      מצטרפת לשאלה האם יש תחליף לקוטג’? משהו לא

    3. רחלי קרוט says:

      יוגורט מיימי מדי לצערי ואז צריך יותר שיבולת שועל שגם ככה יש ממנה לא מעט במתכון. אפשר גבינה יציבה כמו שמנת 5% למשל. יש בסופר המון גבינות לבנות קשות יחסית טבעוניות למי שלא רוצה חלבי.

    4. חנה says:

      עושה עם 1 קוטג ו1 יוגורט רגיל או סויה
      200 גרם שבולת שועל עבה !
      100 גרם קמח שקדים
      ו3 ביצים
      יוצא מצוין. יותר קליל וטעים

  2. חן says:

    האם ניתן להחליף את שיבולת השועל בקמח שקדים?

    1. רחלי קרוט says:

      לא. שקדים טחונים מתקשים לספוג נוזלים.

    2. רחלי.ג says:

      יצא מושלם וטעים מאוד, תודה רבה על המתכון.

      1. רחלי קרוט says:

        באהבה רבה

  3. מאיה says:

    כמה זמן זה נשמר? והאם כדאי לשמור בקירור?

    1. רחלי קרוט says:

      נשמר בערך שבוע. אני מעדיפה לשמור לחמים בחוץ כשהם סגורים בניילון או קופסה.

    2. אורטל says:

      מה הערך הקלורי של הלחם ? כמה קלוריות יש ב100 גר ?

  4. ענת says:

    יש סיבה לא לשים בתבנית אינגליש קייק?

    1. רחלי קרוט says:

      לא ללכלך כלים 🙂

  5. חביבה says:

    אם רוצה פרווה, מה אפשר במקום קוטג’ים?

  6. אורלי says:

    יצא איפות וטעים מאוד
    מה הדרך הכי טובה לשמור אותו טרי וזמין לכצה ימים?

    1. טל says:

      האם ניתן להשתמש בשיבולת שועל גסה במקום בזו להכנה מהירה?

      1. אני says:

        כתוב שלא…:)

    2. טליה says:

      אני פורסת ומכניסה למקפיא

    3. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה שאהבת ♥ הכי טוב לשמור בחוץ בתוך שקית או קופסה סגורה.

  7. אורלי says:

    כמה קלוריות לפרוסה ממוצעת?

  8. שירי says:

    תודה על המתכון, ניתן להשתמש בשיבולת שועל עבה במקום? זה יעבוד?

    1. לליב says:

      אני הכנתי עם עבה וזה עבד יופי. טעים מאד
      רק כן הייתי צריכה להכניס לתבנית כי היה נרה שזה הולך ונוזל בחום של התנור. לא יודעת אם זה קשור לכך שהשתמתי בעבה

      1. רחלי קרוט says:

        בהחלט קשור ♥שיבולת שועל עבה לא סופגת כל כך מהר נוזלים כמו הדקה ולכן היא מתייצבת פחות. שמחה ממש שהצליח!

  9. טובה says:

    אפשר לטחון שיבולת שועל עבה או רגילה ?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר

      1. סימה says:

        אפשר לאפות בנינג’ה בחום 180-170 מעלות באופציית אפיה ?

  10. ענבר says:

    האם ניתם להשתמש בקמח שיבולת שועל ?

    1. רחלי קרוט says:

      בגדול זה אפשרי אבל אני צריכה לדייק כמויות. במידה ואכין בקרוב אעדכן.

  11. יהודית says:

    כתבה שלא מומלץ

  12. שלומית says:

    לא הבנתע מה הכוונה אפייה במצב עליון תחתון סטטי

    1. יעל says:

      לא טורבו

  13. טליה says:

    יצא טעיםםםם!

  14. אבי says:

    יצא עם ריח מוזר

  15. יפית ת. says:

    יצא מושלם ! תודה לך רחל האלופה על מתכון מעולה קל וטעים אש 🙏🏻

  16. יפה says:

    היי. המתכון נראה מעניין ומצולם יפה. הכמויות של שיבולת השועל לא מדוייקות. המאפה יצא שטוח וגם לא טעים.
    חבל על החומרים וגם על הקלוריות.
    אכזבה!

    1. בילי says:

      גם לי עכשיו יצא פיתה לגמרי ☹️

      1. איריס says:

        שמת בתוך תבנית ששומרת על הצורה?.כמו אינגליש קיים או דומה?

    2. רחלי קרוט says:

      אלפים כבר הכינו ושלחו תמונות מדהימות אז המתכון בוודאות סופר מדויק ♥ פעם הבאה שווה לכתוב מה שינית במתכון או איך הכנת ואז אוכל לנסות לעזור להבין איפה הבעיה.

      יכול להיולת שהשתמשת בשיבולת שועל עבה במקום דקה? שקלת את המצרכים?

      1. סגלית says:

        הכנתי אתמול ויצא מושלם

  17. Bos says:

    מתכון מצויין! יצא מעולה וטעים, אהבתי מאוד!

  18. יפית אוריין says:

    יצא ממש טעים ויפה למראה, תודה רבה.

  19. בשמחה says:

    יצא מעולההההה וגן בריא מאוד.
    תודה!

  20. בילי says:

    לא יודעת אם אפשר להעלות תמונה אבל יצא לי לגמרי פיתה. מאכזב בגיזרת ה-פרוסת לחם.
    עוד חם אז עוד לא טעמתי

  21. נורי says:

    בפעם הראשונה יצא קצת שטוח. הפעם שמתי חצי שעה בתבנית אפייה ואחר כך העברתי לתבנית שטוחה יצא מעולה!
    מישהו יודע לחשב כמה קלוריות יש בפרוסה?

  22. אני says:

    לכל המתלוננות… כנראה שעשיתן משהו לא נכון. אין בעיה במתכון. הכנתי כבר 4 פעמים ויוצא מושלם בכל פעם. העברתי את הקישור למתכון לעוד כמה, כולן כבר הכינו יותר מפעם אחת, לכולן יצא נהדר. כולם התמכרו כבר…
    אז כל המאוכזבות, תהיו לפחות הוגנות, לא יצא לכן כי טעיתן איפשהו, לא כי המתכון לא מדויק. המתכון הכי קל ונוח בעולם.
    רחלי אלופה!

    1. רחלי קרוט says:

      מלכה ♥

  23. אפי says:

    יצא מעולה והריח בבית שיגע את כולם כולל הכלב

    1. רחלי קרוט says:

      איזה משמח לשמוע ♥

  24. שני says:

    יצא נהדר! תודה על מתכון נפלא ובריא.אני הוספתי כל מה שהיה לי זמין – גרעיני דלעת/חמניה,צנוברים,קצח,שומשום מלא,אגוזים… 😋

  25. אוסקר says:

    שלום . האם אפשר להשתמש בקמח שיבולת שועל (שיבולת שועל טחונה ? )

  26. דנית says:

    יצא מעולה! תודה על המתכון הקל והטעים

    1. איריס says:

      יצא בחוץ קריספי ובפנים קצת רטוב מידי. איפה הטעות ? אולי צריך עוד קצת זמן?

  27. רחל פרידלנדר says:

    יצא מקסים. טעים ויפה מראה. אמשיך לאפות אותו. אני אוהבת את המתכונים שלך. תודה.

  28. רחל פרידלנדר says:

    יצא מקסים. טעים מאוד. אני אוהבת את המתכונים שלך. תודה.

  29. רחלי says:

    יצא מושלם וטעים, תודה על מתכון נהדר
    אני פיזרתי מלמעלה תערובת מוכנה של שום ומלח (שמתאים גם לפוקאצ’ה)
    יצא ממש טעים

  30. שיר says:

    עם זיתים יוצא טעים בטירוף

  31. רונית says:

    יצא ממש יבש 🙁
    בטוח שלא צריך מעט שמן?

  32. שיר-אל says:

    שמתי את כל החומרים בקערה כולל שיבולת שועל עבה וטחנתי עם מוט טחינה.
    שמתי בתבנית אינגליש קייק גדולה. לא מאלומיניום. כשהוצאתי מהתנור זה עדין היה רך מבפנים. מחכה שיתקרר. אפרוס ואקפיא.

  33. שירי says:

    הכנתי בדיוק לפי המתכון ויצא מעולה!!!!!!
    מתכון מדויק ונהדר!!

  34. אולגה says:

    ממש יצא טעים! בעלי כשנתתי לו לטעות חשב שזה אחד מהשגעונות שלי – אבל אחרי הביס הראשון הבעת הפנים ואמירה ” וואו ממש טעים האמת ” לא יסולא בפז. תודה רבה על בלוג מועיל מאד!

  35. Patt says:

    תודה על המתכון!!! יצא טעים, אבל נשאר לי דביק מאד בפנים למרות שהשארתי אותו עוד חצי שעה נוספת בחום יותר נמוך, עדיין דביק. ככה צריך להיות? איפה טעיתי?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend