בלי ללוש, בלי התפחה, בלי קמח. מערבבים, מניחים בתבנית ולתנור. והוא יוצא וואו! זה באמת לחם פלא והוא מצטרף ללחם טחינה שהתפרסם כאן לפני לא מעט שנים וכבר הפך לדייר קבע בכל כך הרבה בתים בארץ.
שימו לב: אני ממש ממליצה שתוסיפו קצת תוספות שיתנו קראנצ’יות ללחם (האידיאלי זה 2/3 כוס אבל אפשר גם פחות או יותר). כתבתי לכם למטה איזה תוספות אפשר. שימו פשוט מה שיש לכם בבית ותערבבו הכל יחד.
אגב, אתם כבר עוקבים אחרי באינסטגרם נכון? 🙂
צפו בסרטון הכנה:
View this post on Instagram
לחם קוטג’ ושיבולת שועל
מצרכים:
2 גביעי קוטג׳ 5% תנובה
300 גרם (3 כוסות) שיבולת שועל דקה להכנה מהירה
3 ביצים L
1 כפית גדושה אבקת אפייה
1/2 כפית מלח גס או רגיל
2/3 כוס תוספות (לא חובה אבל משדרג) – לבחירתכם:
גרעיני דלעת
גרעיני חמנייה
אגוזים קצוצים גס
פרוסות שקדים
פרג
שומשום
צ׳יה
זרעי פשתן
אופן הכנה:
– מערבבים בקערה את כל המצרכים, כולל התוספות, עד שנוצר מעין בצק רך.
– בעזרת ידיים רטובות יוצרים כיכר, משתדלים להדק אותו היטב עם הידיים, ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
– אני פיזרתי מעל תבלין בייגל אתם יכולים להשאיר ככה או לפזר קצת מלח גס ושומשום. אפשר גם שום גבישי.
– אופים ב-175 מעלות במשך שעה במצב עליון תחתון סטטי (באמצע התנור). מוציאים לרשת צינון, מצננים ורק אז פורסים.
הערות ושדרוגים
– אפשר גם להוסיף ללחם חמוציות, זיתים, עגבניות מיובשות, אוכמניות מיובשות וכו.
– שימו לב שיש גם שיבולת שועל ללא גלוטן למי שרוצה לחם נטול גלוטן. שיבולת שועל עבה אגב פחות תעבוד פה כי היא לא מתרככת והופכת דביקה.
– חשוב: המתכון מתייחס לשיבולת שועל דקה בלבד. שיבולת שועל עבה מתקשה יותר לספוג את הנוזלים ולכן היא מתייצבת פחות ואז הלחם הופך שטוח. כדי שזה לא יקרה צריך להניח לתערובת לעמוד עד שהשיבולת תספוג את הנוזלים ובכל מקרה במקרה של שיבולת שועל עבה עדיף לאפות בתבנית.
– המתכון בשיתוף תנובה.
גבינה אחרת אן יוגורט האם גם יעבוד ?
מצטרפת לשאלה האם יש תחליף לקוטג’? משהו לא חלבי
כן .תחליפי אותו בחסה
מצטרפת לשאלה האם יש תחליף לקוטג’? משהו לא
יוגורט מיימי מדי לצערי ואז צריך יותר שיבולת שועל שגם ככה יש ממנה לא מעט במתכון. אפשר גבינה יציבה כמו שמנת 5% למשל. יש בסופר המון גבינות לבנות קשות יחסית טבעוניות למי שלא רוצה חלבי.
עושה עם 1 קוטג ו1 יוגורט רגיל או סויה
200 גרם שבולת שועל עבה !
100 גרם קמח שקדים
ו3 ביצים
יוצא מצוין. יותר קליל וטעים
האם ניתן להחליף את שיבולת השועל בקמח שקדים?
לא. שקדים טחונים מתקשים לספוג נוזלים.
יצא מושלם וטעים מאוד, תודה רבה על המתכון.
באהבה רבה
כמה זמן זה נשמר? והאם כדאי לשמור בקירור?
נשמר בערך שבוע. אני מעדיפה לשמור לחמים בחוץ כשהם סגורים בניילון או קופסה.
מה הערך הקלורי של הלחם ? כמה קלוריות יש ב100 גר ?
יש סיבה לא לשים בתבנית אינגליש קייק?
לא ללכלך כלים 🙂
אם רוצה פרווה, מה אפשר במקום קוטג’ים?
יצא איפות וטעים מאוד
מה הדרך הכי טובה לשמור אותו טרי וזמין לכצה ימים?
האם ניתן להשתמש בשיבולת שועל גסה במקום בזו להכנה מהירה?
כתוב שלא…:)
אני פורסת ומכניסה למקפיא
ממש שמחה שאהבת ♥ הכי טוב לשמור בחוץ בתוך שקית או קופסה סגורה.
כמה קלוריות לפרוסה ממוצעת?
תודה על המתכון, ניתן להשתמש בשיבולת שועל עבה במקום? זה יעבוד?
אני הכנתי עם עבה וזה עבד יופי. טעים מאד
רק כן הייתי צריכה להכניס לתבנית כי היה נרה שזה הולך ונוזל בחום של התנור. לא יודעת אם זה קשור לכך שהשתמתי בעבה
בהחלט קשור ♥שיבולת שועל עבה לא סופגת כל כך מהר נוזלים כמו הדקה ולכן היא מתייצבת פחות. שמחה ממש שהצליח!
אפשר לטחון שיבולת שועל עבה או רגילה ?
אפשר
אפשר לאפות בנינג’ה בחום 180-170 מעלות באופציית אפיה ?
האם ניתם להשתמש בקמח שיבולת שועל ?
בגדול זה אפשרי אבל אני צריכה לדייק כמויות. במידה ואכין בקרוב אעדכן.
כתבה שלא מומלץ
לא הבנתע מה הכוונה אפייה במצב עליון תחתון סטטי
לא טורבו
יצא טעיםםםם!
יצא עם ריח מוזר
יצא מושלם ! תודה לך רחל האלופה על מתכון מעולה קל וטעים אש 🙏🏻
היי. המתכון נראה מעניין ומצולם יפה. הכמויות של שיבולת השועל לא מדוייקות. המאפה יצא שטוח וגם לא טעים.
חבל על החומרים וגם על הקלוריות.
אכזבה!
גם לי עכשיו יצא פיתה לגמרי ☹️
שמת בתוך תבנית ששומרת על הצורה?.כמו אינגליש קיים או דומה?
אלפים כבר הכינו ושלחו תמונות מדהימות אז המתכון בוודאות סופר מדויק ♥ פעם הבאה שווה לכתוב מה שינית במתכון או איך הכנת ואז אוכל לנסות לעזור להבין איפה הבעיה.
יכול להיולת שהשתמשת בשיבולת שועל עבה במקום דקה? שקלת את המצרכים?
הכנתי אתמול ויצא מושלם
מתכון מצויין! יצא מעולה וטעים, אהבתי מאוד!
יצא ממש טעים ויפה למראה, תודה רבה.
יצא מעולההההה וגן בריא מאוד.
תודה!
לא יודעת אם אפשר להעלות תמונה אבל יצא לי לגמרי פיתה. מאכזב בגיזרת ה-פרוסת לחם.
עוד חם אז עוד לא טעמתי
בפעם הראשונה יצא קצת שטוח. הפעם שמתי חצי שעה בתבנית אפייה ואחר כך העברתי לתבנית שטוחה יצא מעולה!
מישהו יודע לחשב כמה קלוריות יש בפרוסה?
לכל המתלוננות… כנראה שעשיתן משהו לא נכון. אין בעיה במתכון. הכנתי כבר 4 פעמים ויוצא מושלם בכל פעם. העברתי את הקישור למתכון לעוד כמה, כולן כבר הכינו יותר מפעם אחת, לכולן יצא נהדר. כולם התמכרו כבר…
אז כל המאוכזבות, תהיו לפחות הוגנות, לא יצא לכן כי טעיתן איפשהו, לא כי המתכון לא מדויק. המתכון הכי קל ונוח בעולם.
רחלי אלופה!
מלכה ♥
יצא מעולה והריח בבית שיגע את כולם כולל הכלב
איזה משמח לשמוע ♥
יצא נהדר! תודה על מתכון נפלא ובריא.אני הוספתי כל מה שהיה לי זמין – גרעיני דלעת/חמניה,צנוברים,קצח,שומשום מלא,אגוזים… 😋
שלום . האם אפשר להשתמש בקמח שיבולת שועל (שיבולת שועל טחונה ? )
יצא מעולה! תודה על המתכון הקל והטעים
יצא בחוץ קריספי ובפנים קצת רטוב מידי. איפה הטעות ? אולי צריך עוד קצת זמן?
יצא מקסים. טעים ויפה מראה. אמשיך לאפות אותו. אני אוהבת את המתכונים שלך. תודה.
יצא מקסים. טעים מאוד. אני אוהבת את המתכונים שלך. תודה.
יצא מושלם וטעים, תודה על מתכון נהדר
אני פיזרתי מלמעלה תערובת מוכנה של שום ומלח (שמתאים גם לפוקאצ’ה)
יצא ממש טעים
עם זיתים יוצא טעים בטירוף
יצא ממש יבש 🙁
בטוח שלא צריך מעט שמן?
שמתי את כל החומרים בקערה כולל שיבולת שועל עבה וטחנתי עם מוט טחינה.
שמתי בתבנית אינגליש קייק גדולה. לא מאלומיניום. כשהוצאתי מהתנור זה עדין היה רך מבפנים. מחכה שיתקרר. אפרוס ואקפיא.
הכנתי בדיוק לפי המתכון ויצא מעולה!!!!!!
מתכון מדויק ונהדר!!
ממש יצא טעים! בעלי כשנתתי לו לטעות חשב שזה אחד מהשגעונות שלי – אבל אחרי הביס הראשון הבעת הפנים ואמירה ” וואו ממש טעים האמת ” לא יסולא בפז. תודה רבה על בלוג מועיל מאד!
תודה על המתכון!!! יצא טעים, אבל נשאר לי דביק מאד בפנים למרות שהשארתי אותו עוד חצי שעה נוספת בחום יותר נמוך, עדיין דביק. ככה צריך להיות? איפה טעיתי?