חודשים חלמתי על הלזניה הזאת, דמיינתי אותה עומדת בגאווה, מלאת שכבות ויופי, ומעוצבת בתבנית עגולה במקום זו המלבנית שכולנו מכירים.
מה שלא דמיינתי, זה כמה מדהימה היא תצא וכמה קריאות התפעלות היא תגרור אחריה. גם בגלל הנראות המדהימה אבל לא פחות בזכות הטעם.
למרות כמות השכבות הרבה, מדובר בביס מאוד עדין ומאוזן, כזה שהוא בשום צורה לא נכלל תחת המונח מושחת.
הקרפים, שמחליפים פה את עלי הלזניה, עדינים ודקיקים ומילוי הגבינות עם התרד, ביחד עם רוטב העגבניות, יוצרים קונצרט בפה.
בחודשים האחרונים הכנתי אותה כבר 8 פעמים, אם לא יותר, והיא תמיד תמיד יצאה אסופה ויפהפייה, עומדת זקופה ונחתכת ממש כמו עוגה. מסוג המתכונים שכבר ברגע הראשון ברור שהם נצחון. ושימו לב – מאוד קל להכין אותה אבל צריך סבלנות לטגן את הקרפים במחבת. זה הדבר היחיד שדורש פה עבודה כי כל השאר זה באמת למרוח גבינות מעל קרפ וזהו.
מחכה בקוצר רוח לראות איך יצא גם לכם. חג שמח!
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
- אל תפספסו: עשרות מתכונים מעולים לשבועות.
- המתכון, והרעיון מאחוריו, בהשראת המתכון הנפלא הזה.
לזניה קרפים שגונבת את ההצגה
מצרכים לקרפים (17 קרפים בתבנית עגולה בקוטר 22):
4 ביצים L
1 כוס חלב
1 כוס מים
1/2 כפית מלח
1 כף שמן
2 כוסות קמח לבן
מצרכים למילוי גבינות, תרד ועגבניות:
2 גביעים (סך הכל 550 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% או 24%
1 שקית (300 גרם) פתיתי טריו השף הלבן
1/2 צרור עירית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 שקית (800 גרם) מדליוני תרד סנפרוסט, מופשרים על פי הוראות היצרן
1 ו-1/2 כוסות מחית עגבניות או עגבניות מרוסקות דק (לא רסק) של חברה איכותית
אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים את כל מצרכי הקרפים וטורפים היטב עד שהקמח נטמע.
– מטגנים במחבת (עדיף מחבת מיוחדת לבלינצ’ס) בקוטר 22 או 20, בכל פעם כמות של מצקת, את בלילת הקרפים ומניחים בצד – חשוב שהקרפים יצאו דקים. שימו לב שקוטר המחבת יהיה זהה לקוטר התבנית העגולה שבה תרכיבו את לזניית הקרפים.
– חשוב חשוב: אחרי 5-6 קרפים הבלילה נעשת סמיכה יותר ומומלץ להוסיף עוד כמה כפות מים או חלב כדי לדלל אותה. אם היא שוב מסמיכה אחרי עוד 5 קרפים אפשר להוסיף עוד טיפה מים. ההוספה הזאת חשובה כדי שהקרפים יצאו דקים ולא עבים.
– פורסים את העירית לטבעות דקות וסוחטים היטב את מדליוני התרד. חשוב לסחוט היטב שלא יהיו נוזלים בכלל (את הנוזלים אפשר לזרוק).
– בקערה גדולה מניחים את כל מצרכי המילוי, פרט לרוטב העגבניות ומעט גבינה מגורדת שמשאירים בצד לעיטור מעל, ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
– ועכשיו מרכיבים: בתוך תבנית עגולה בקוטר הקרפ מניחים קרפ אחד ומורחים מעל שכבה דקה של גבינות ותרד, מורחים מעל 2 כפות רוטב עגבניות. זה בסדר אם הרוטב לא מגיע לכל המקומות. חשוב לשמור על שכבות דקות של מילוי כי יש כאן המון שכבות.
– חוזרים על הפעולה עם שאר הקרפים, המילוי ורוטב העגבניות ומסיימים עם רוטב עגבניות מעל.
– מפזרים גבינה מגורדת ומכסים את התבנית מעל עם רדיד אלומיניום.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות ואז פותחים את הכיסוי ואופים עוד כמה דקות עד שהחלק העליון זהוב בעדינות.
– מצננים מעט ורק אז משחררים את לזניית הקרפים מהתבנית ומגישים.
הערות ושדרוגים
– אם אתם לא אוהבים תרד אפשר לוותר עליו. וכן, אפשר להשתמש גם בתרד טרי פשוט חשוב ממש לקצוץ דק דק כי אנחנו רוצים כאן שכבות דקות של מילוי בין קרפ לקרפ.
– אפשר להשתמש גם ברוטב עגבניות מוכן ולא במחית עגבניות. יצא קצת יותר מתובל ובכל מקרה שימו לב לשים מעט רוטב בין השכבות.
– אם אתם לא מוצאים גבינת טריו אפשר להשתמש בעמק מגורדת, מוצרלה מגורדת וכו באותה כמות.
– אם נשאר לכם קרפים אפשר למלא אותם במילוי מלוח כמו פירה למשל ולהגיש עם רוטב פטריות.
– הלזניה נשמרת מדהים במקרר גם כמה ימים, כשהיא עטופה כמו שצריך, והיא מתחממת נהדרת גם בתנור וגם במיקרו.
– אפשר להכין את הקרפים גם עם קמח רב תכליתי ללא גלוטן ואז כל המתכון הזה ללא גלוטן.
– המתכון בשיתוף תנובה.
מדליוני תרד הם התרד הטחון הקפוא שאי אפשר לסחוט. את כנראה מתכוונת לעלי תרד קפואים.
בדיוק אלה, ובוודאי שאפשר לסחוט 🙂
האם יש לך הצעה לקרפ שהוא דל פחמימה שיתאים פה?
קרפ מקמח שקדים:)
וגם מקמח עדשים
הי רחלי
האם אפשר להכין את הקרפים כמה ימים מראש ולהכין את הלזניה יום לפני החג?
היי, האם אפשר להקפיא את הלזניה? אם כן באיזה שלב? ההרכבה לפני האפיה? אחרי האפיה?
הממ שאלה טובה.
אני מקפיאה את עלי הבלינצ’ס גם כמה חודשים (עטופים היטב) ואז כשאני רוצה להכין כל מה שצריך זה רק להרכיב ולתנור. אבל אפשר גם להקפיא אחרי האפייה ולחמם בתנור לפני ההגשה.
מה אפשר לשים במקום רוטב עגבניות? מעדיפה רוטב לבן, שמנת וכו’..
שימי 2-3 כפות שמנת מתוקה 38% או שמנת לבישול 15% מעל כל שכבת גבינות עם תרד.
יעבוד על עלי לזניה במקום הכנה של הקרפים?
מנסה לצמצמם זמן
כן רק שאז הלזניה לא תצא עגולה 🙂
האם אפשר להכין אותה עם טורטיה או דפי אורז?
עם טורטיה כן רק שיצא קצת יותר כבד. עם דפי אורז אפשר אבל קחי בחשבון שיש פה הרבה שכבות אז עדיף להכין עם 4 שכבות גג אם משתמשים בדפי אורז.
האם ניתן להכין את הקרפים מראש ולשמור במקרר, להרכיב ולחמם ביום ההגשה?
אשמח לדעת האם ניתן להשתמש בגבינת פילדלפיה או סתם כל cream cheese במקום נפוליאון? ( גרה בניו יורק)
ובמידה ומשתמשים בתרד טרי האם צריך לחלוט אותו?
והאם ניתן להשתמש בעגבניות טריות?
תודה רבה רבה!
ותודה על מתכונים מופלאים שתמיד יוצאים מושלם!
במידה ורוצה להשתמש בתרד טרי, שמים אותו טרי ולא מטגנים לפני?
והאם הכוונה לתבנית קפיצית?
היי? יעבוד לדעתך עם קרפים קנויים? יש לי נסיון טוב איתם…
היי רחלי, מתכון נראה מעולה, ינוסה בקרוב.
באשר לקרפים אין צורך להקפיא או לעבוד קשה. קניתי מחבת חשמלית לבלינצסים, מחברים לחשמל, טובלים בבלילה הופכים את המחבת ובשניות יש ערימות קרפ בלינצס ואפילו עלי סיגר דקיקים.