הכי פשוטות והכי טעימות. לביבות תירס שאפשר להכין בחג ואפשר לארוחת ערב מהירה לצד קוטג’ וירקות טריים. ואין בעיה לאפות, הן יוצאות נהדרות גם בצריבה במחבת וגם באפייה.
אל תפספסו: בואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם ולראות סרטונים עם כל שלבי ההכנה.
- מאות מתכונים לחנוכה
לביבות תירס מ-4 מצרכים
מצרכים:
1 קופסת שימורים (400 גרם) גרעיני תירס – סוגת
2 ביצים L
3 כפות קמח תופח
½ כוס גבינה צהובה מגורדת
אופן הכנה:
– מערבבים את כל המצרכים בקערה. ניתן לתבל בקצת מלח אבל לא חובה.
– מחממים מעט שמן זית במחבת או מברישים תבנית עם נייר אפייה בתרסיס שמן, ומניחים מעל תלוליות שמנמנות מהבלילה. משטחים ממש מעט. מקפידים שהלביבות תהיינה עבות.
– מטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה או אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 10 דקות מכל צד או עד הזהבה עדינה. אם אופים בתנור חשוב לשמן מעט את נייר האפייה ואת הלביבות מעל.
– מגישים עם שמנת חמוצה.
הערות ושדרוגים
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף לבלילה ½ כוס גבינה בולגרית מעודנת או צ’אנקים של גבינת חמד או 3-4 כפות קוטג’.
– ניתן להוסיף לבלילה 1/3 צרור עירית קצוצה דק.
– אפשר בלי גבינה צהובה.
– ניתן להשתמש בקמח רגיל/קמח כוסמין ולהוסיף כפית אבקת אפייה.
– המתכון בשיתוף סוגת.
0 תגובות