הכי פשוטות והכי טעימות. לביבות תירס שאפשר להכין בחג ואפשר לארוחת ערב מהירה לצד קוטג’ וירקות טריים. ואין בעיה לאפות, הן יוצאות נהדרות גם בצריבה במחבת וגם באפייה.
אל תפספסו: בואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם ולראות סרטונים עם כל שלבי ההכנה.
- מאות מתכונים לחנוכה
לביבות תירס מ-4 מצרכים
מצרכים:
1 קופסת שימורים (400 גרם) גרעיני תירס – סוגת
2 ביצים L
3 כפות קמח תופח
½ כוס גבינה צהובה מגורדת
אופן הכנה:
– מערבבים את כל המצרכים בקערה. ניתן לתבל בקצת מלח אבל לא חובה.
– מחממים מעט שמן זית במחבת או מברישים תבנית עם נייר אפייה בתרסיס שמן, ומניחים מעל תלוליות שמנמנות מהבלילה. משטחים ממש מעט. מקפידים שהלביבות תהיינה עבות.
– מטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה או אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 10 דקות מכל צד או עד הזהבה עדינה. אם אופים בתנור חשוב לשמן מעט את נייר האפייה ואת הלביבות מעל.
– מגישים עם שמנת חמוצה.
הערות ושדרוגים
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף לבלילה ½ כוס גבינה בולגרית מעודנת או צ’אנקים של גבינת חמד או 3-4 כפות קוטג’.
– ניתן להוסיף לבלילה 1/3 צרור עירית קצוצה דק.
– אפשר בלי גבינה צהובה.
– ניתן להשתמש בקמח רגיל/קמח כוסמין ולהוסיף כפית אבקת אפייה.
– המתכון בשיתוף סוגת.
אפשר להכין עם שיבולת שועל?
איך יוצא באפייה? מה ממליצים יותר?
כמה לביבות יוצאות מהכמות שבמתכון?
אפשר גם ירקות אחרים במקום תירס?
אבל הכנתי כבר עם תירס
הכנתי אפוי. הוספתי מעט מלח בצלים ואבקת שום – יצא וואו! קריספי ורך מבפנים. לא להאמין כמה זה קל וכמה טעים!