השבוע יצא לי להכין את הלביבות האלה כבר פעמיים, ודווקא לא בגלל החג, אלא בעיקר בגלל שהן מעולות ממש כארוחת ערב לצד סלט וגבינה.
חוץ מזה שיש בהן ירקות והן אפויות יש בהן גם חלבון שמגיע מהגבינות והביצה שזה בונוס מעולה.
אל תפספסו: עשרות מתכונים לחנוכה
לביבות קוטג’ וקישואים
מצרכים (בסביבות 20 לביבות):
2 זוקיני/קישואים בינוניים-גדולים
1 ביצה L
1 גביע קוטג’ 5% תנובה
5 כפות קמח תופח
½ כוס פתיתי עמק תנובה – לא חובה
½ כפית מלח
לאפייה:
תרסיס שמן
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מגרדים את הזוקיני על החלק הדק בפומפייה וסוחטים היטב היטב מנוזלים. את הנוזלים שופכים החוצה.
– מוסיפים לקערה עם הזוקיני הסחוט ביצה, קוטג’, קמח, עמק מגורדת ומלח ומערבבים היטב.
– בשלב הזה ניתן או לטגן את הבלילה במחבת עם מעט שמן או לאפות. במידה ואופים מתיזים תרסיס שמן על נייר אפייה שמונח על תבנית תנור. יוצרים לביבות שמנמנות, לא גדולות מדי כי הן מתרחבות באפייה, ומניחים בתבנית עם רווח בינהן. קחו בחשבון שהן מתרחבות אז שיהיה מספיק רווח.
– אופים במשך 30 דקות והופכים לצד השני או עד הזהבה יפה. אל תנסו להפוך אותן לפני שהן זהובות אחרת הן תהיינה רכות.
הערות ושדרוגים
– במידה ואתם משתמשים בקמח רגיל ולא תופח תוסיפו ½ כפית קטנה של אבקת אפייה ולא יותר מזה. אתם לא רוצים פה לביבה שמתרחבת מדי.
– אפשר להשתמש בכל קמח שרוצים. קמח חומוס, קמח עדשים כתומות, קמח שיבולת שועל, קמח כוסמין וכו.
– במקום קישואים/זוקני אפשר להשתמש בגזרים מגורדים דק.
– ניתן להוסיף לתערובת מעט אבקת שום ו/או עשבי תיבול קצוצים דק כמו כוסברה או פטרוזיליה או עירית.
– המתכון בשיתוף תנובה.
האם אפשר גבינת עזים למריחה? במקום הקוטג’?
אפשר שיבולת שועל עבה שלמה במקום הקמח? (רוצה להתאים לתפריט לפטיני…)
אחלה לביבות שבעולם! קליל וטעים.
אפשרי ללא ביצים? או תחליף לביצים?
היוש, נראה מעולה כמו תמיד בכל המתכונים שלך שמככבים אצלי.
האם ניתן להכין גם עם כרובית (לאחר שבישלתי אותה והתרככה קצת)?
תודה רחל
היי
ההבלילה יצאה מאד רכה למרות ששמתי 5 כפות קמח
לא יכלתי לעשות לביבות
עשית פשטידה
מושלם! טעים!!
הכנתי ויצא מעולה! תודה רבה💙