את יכולים לקרוא להן לביבות או קציצות, כך או כך מדובר במתכון שכולם יתאהבו בו. מילדים ועד מבוגרים. והכיף הגדול? אפשר לחמם אותן בטוסטר או בתנור או במיקרו והן תהיינה טעימות כאילו לפני דקה הכנתם.
וכן, אפשר לטגן או לאפות.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
לביבות גזר ובצל
מצרכים:
3 גזרים, קלופים
1 בצל לבן גדול, קלוף
2 ביצים L
2 כפות טחינה גולמית
3 כפות קמח מכל סוג שרוצים (לבן/עדשים כתומות/חומוס/כוסמין)
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית פטרוזיליה מיובשת – לא חובה
אופן הכנה:
– פורסים את הבצל לרצועות דקות דקות.
– יוצרים ג’וליינים (מקלות דקים) מהגזרים – שיטה אחת היא לקלוף את הגזרים עם קולפן ג’וליינים ושיטה שנייה היא לקלוף את הגזרים עם קולפן רגיל לפרוסות דקות, להניח אחת על השנייה ולחתוך לרצועות דקות.
– מערבבים היטב בקערה את כל המצרכים. שימו לב שהטחינה תתערבב היטב ולא תשאר בגוש אחד. אפשר לגמרי לערבב בידיים.
– לטיגון: במחבת רחבה מחממים שמן זית בגובה 1/2 ס”מ ומניחים תלוליות מהתערובת. משטחים מעט ומטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה יפה.
– אפייה: מחממים תנור ל-200 מעלות.
– משמנים נייר אפייה ומניחים תלוליות מהתערובת. משטחים מעט.
– מתיזים מעל שמן זית אופים במשך 10 דקות. הופכים ואופים עוד 15 דקות או עד להזהבה.
הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף לתערובת 1 זוקיני או קישוא חתוך לג’וליינים. אפשר גם לגרד את הזוקיני על החלק העבה בפומפייה.
– חשוב לטגן על אש בינונית ולא גבוהה או נמוכה מדי.
נראה מצויין. רעיון במה להחליף את הביצים כדי לטבען את המתכון?
אפשר להמיר את הקמח לקמח שקדים?
מה אפשר לשים במקום הטחינה?
המתכון נראה נפלא. יש תחליף לטחינה? הבן שלי אלרגי לשומשום