תקראו להן קציצות, לביבות, שלוליות, מאפים, כך או כך מדובר באחד המתכונים הכי מהירים ביחס לתוצאה וגם הכי טעימים.
כל מה שצריך זה לגרד את הירקות, לערבב עם קצת קמח וביצים, וקדימה למחבת (או לתנור). ואגב, ילדים יתאהבו בלביבות האלה בשנייה, בעיקר אם תניחו ליד גביע שמנת חמוצה.
טוב נו, להוציא ילדים שלא אוהבים דברים ירוקים בצלחת שלהם 🙂
מאחלת לכם חג חנוכה שמח וטעים, ואל תשכחו להגיש סלט ירקות לצד הלביבות, בכל זאת עוד רגע יגיעו גם הסופגניות.
לביבות ברוקולי ותפוחי אדמה
מצרכים:
2 ביצים
2 תפוחי אדמה בינוניים, עדיף אדומים אבל כל סוג יעבוד
1 בצל קטן, קלוף
1 ראש ברוקולי בינוני, ללא הגזע
1/2 צרור עירית – לא חובה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
3-4 שיני שום, קלופות
4 כפות קמח תופח או קמח רגיל + כפית שטוחה אבקת אפייה
אופן הכנה:
– מגרדים את תפוחי האדמה, אפשר עם הקליפה אם היא יפה, על החלק הדק בפומפייה ומגרדים את הבצל על החלק העבה בפומפייה.
– כותשים דק את השום. אפשר בכותש שום או בחלק הדק של הפומפייה שגם ככה לכלכתם.
– קוצצים את ראש הברוקולי דק. כמה דק? כמה שיותר. שימו לב שהברוקולי נכנס ללביבות כשהוא טרי אז הקפידו לקצוץ דק כדי שיספיק להתרכך.
– קוצצים את העירית לטבעות דקות.
– בקערה גדולה שמים את כל המצרכים, לפי הסדר ברשימת המצרכים, ומערבבים היטב.
– מחממים שמן במחבת. גובה השמן צריך להיות כמו שמטגנים קציצות, שזה בערך 1/2 ס”מ.
– מניחים תלוליות מהתערובת ומטגנים על אש בינונית עד הזהבה משני הצדדים.
– ואם רוצים לאפות? מוסיפים לתערובת 1/2 כוס פירורי לחם/פנקו, מעבירים למקרר להתייצבות (בערך חצי שעה) ואז מניחים תלוליות מהתערובת על תבנית עם נייר אפייה משומן ואופים ב-180 מעלות עד הזהבה.
מטבל שמנת, שום ועירית
מצרכים:
1 מיכל שמנת חמוצה
2 שיני שום, כתושות דק
1/2 צרור עירית, קצוצה לטבעות דקות
1 כף מיץ לימון
מעט מלח ופלפל
אופן הכנה:
– מערבבים את כל המצרכים ומגישים עם הלביבות.
הערות ושדרוגים
– במקום תפוחי אדמה אפשר להשתמש בבטטות.
– למי שאוהב, אפשר להוסיף גם גזר אחד מגורד דק.
– אין כאן הרבה מלח כי במקרה הזה אני אוהבת להמליח אחר כך, וגם ככה טובלים אותן במטבל שיש לו לא מעט טעמים.
– נשארו לכם לביבות? אפשר לשמור אותם במקרר בקופסה או שקית של סנדביצ’ים ולחמם כמה דקות בטוסטר אובן/תנור לפני שרוצים לאכול.
נשמע טעים 🙂 אפשר גם עם ברוקולי קפוא?
כן, רק חשוב להפשיר אותו קודם ולהפטר מהנוזלים שנמסו מהקרח.
נראה כמו מתכון נהדר ובריא (בגרסה האפויה) להכין לארוחת חג שאנחנו מוזמנים אליה, תודה!
כמה לביבות יוצאות לפי המתכון? שאדע אם להכפיל כמויות 😉
תודה, אנה
בין 10-15 תלוי בגודל הלביבות שתכיני 🙂
חג שמח!
כמה קציצוץ/מנות בערך?
10-15 יחסית גדולות
איך ניתן לטבען אותן?
להמיר ב-2 (אפשר גם 3) כפות טחינה גולמית
האם אפשרי לוותר על הקמח?
אפשר אבל אז צריך לסחוט את כל הירקות (תפוחי אדמה מגורדים, בצל מגורד וברוקולי) היטב כדי שלא יהיו נוזלים. ואפשר גם להמיר בקמח עדשים או בכף קורנפלור
ניתן להכין במולטי קייק?
לא ניסיתי אבל מרגיש לי שלגמרי אפשרי
נשמע מעולה! נראה לך שיתאים גם עם תרד במקום או בנוסף לברוקולי?
חג שמח!
פעם שניה שמכינה אותן, רק עם כרובית סנפרוסט, גם הלביבות גזר נטרפו אתמול….
איזה כיף!
בוקר שפתאום התפנה וברוקולי במקרר והדבר המופלא הזה מונח על הצלחת!! איזה מתכון מעולה כבר זללתי חצי (ששש אל תגלי ) תודה רבה!
האם ניתן להוסיף גבינה צהובה?
הי, איך את מנקה את הברוקולי ?
אני עושה את המתכונים שלך וכל מה שהכנתי עד כה היה מדהים! אבל הפעם הכנתי את הלביבות האלו ולצערי יצא ממש לא מוצלח…. עשיתי בדיוק לפי המתכון ויצא לי חסר טעם ומנופח מדיי בגלל האבקת אפיה…
השתמשת באבקת אפייה בנפרד או בקמח תופח?
אפשר עם קמח כוסמין?
מתכון מעולה!
שמחה שאהבת!
הי,
על איזה מצב לכוון את התנור כך שהלביבות תצאנה מזוהבות, טורבו?
תודה.
היי,
האם ניתן לקצוץ את הירקות במעבד מזון במקום לגרד כל אחד מהם בנפרד?
אפשר להמיר את הקמח בקמח חומוס/אורז/או סתם קמח ללא גלוטן? יש לי בן צליאקי שישמח לאכול גם.
יצא ממש מעולה! עפנו על זה! והשמנת חמוצה מקפיצה את זה כל כך!
גירדתי הכול על החלק העבה של הפומפיה (נינג’ה) כולל הברוקולי והחלפתי קמח רגיל בקמח כוסמין (6 כפות במקום 4 אבל אולי בגלל שהברוקולי היה גדול) ופשוט יאמי
אפשר קישוא או גזר במקום התפו”א ?(בגלל אלרגיה)
אם משתמשים בברוקולי קפוא- מה הכמות?
תודה רבה
זא כמה גרם ברוקולי צריך לשים?
זה באמת טעים מדי!!