לבבות ארטישוק בתנור עם מטבל שום ולימון

Posted on

אם אתם אוהבים לבשל ארטישוק ולאכול אותו ככה, עם קצת לימון, אתם הולכים להתאהב בגרסה הזאת שמזקקת ומעצימה את טעמו של הארטישוק. בעצם, גם אם לא אכלתם ארטישוק מבושל בחייכם תתכוננו להתאהב.

ואגב, אתם יודעים שבארטישוק שלם יש 50 קלוריות? זה מדהים! הכי הופך אותו לנשנוש האולטימטיבי.

אל תפספסו:

תצרבו בתנור עד הזהבה – זה יבטיח לכם טעם מרוכז ורכות מדהימה בפנים. וכן – גם הגזע אכיל וטעים מאוד

לבבות ארטישוק בתנור עם מטבל שום ולימון

מצרכים:
5 ארטישוקים
1/2 לימון
8 כפות שמן זית
5 ענפי טימין טרי
מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס

למטבל:
4 כפות מיונז איכותי
1 כפית חרדל דיז’ון גרגירים
מיץ מלימון שלם
2-3 שיני שום, כתושות
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
5 כפות שמן זית
מעט מלח

אופן הכנה:
– קוטמים את החלק העליון של הארטישוק (הצד של העלים) בערך 3-4 ס”מ מהעלים. לא חובה לעשות את זה אבל יותר נוח בתבנית ויותר אסתטי (אבל באמת שלא חובה).
– חוצים את הארטישוק לחצי לאורכו, כמו בתמונה, ובעזרת כפית קטנה מוציאים את השערות שנמצאות בתוך הארטישוק.
– מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה וסוחטים מעט מיץ לימון על מרכז הארטישוק.
– מזלפים שמן זית בנדיבות, בעיקר על החלק הפנימי של לב הארטישוק, ממליחים ומפלפלים ומפזרים עלי טימין.
– הופכים את הארטישוק כך שהחלק החתוך כלפי מטה וצורבים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25-40 דקות או עד שהחלק התחתון זהוב. זמן האפייה תלוי מאוד בגודל ובטריות הארטישוק.
– בינתיים מערבבים בקערה את כל מצרכים המטבל.
– מוציאים את הארטישוק מהתנור ומגישים עם המטבל.

יצירת אמנות של הטבע

הערות ושדרוגים
– ממש מומלץ להיות נדיבים עם שמן הזית, גם ככה חלקו יוצא החוצה לתבנית, אבל זה חשוב כדי שהארטישוק יתרכך ויהפוך בפנים לסוג של קונפי מרוכז בטעמיו.
– אל תוותרו על המטבל, גם אם עד עכשיו אכלתם ארטישוק בלעדיו, הוא ממש מוסיף. ואם לא רוצים מיונז? שמים קרם קוקוס או יוגורט (חלבי או טבעוני).

19 תגובות

  1. עינת says:

    אפשר בלי טימין? או טימין יבש?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט. אפשר בלי ואפשר גם את היבש.

    2. רותם says:

      וואו! יצא פגז!! תודה על המתכון המעולה!

      1. תמר says:

        מתכון מדהים!
        יש לך רעיון מה אפשר לעשות עם הרוטב שנשאר במקום לזרוק לפח? הוא ממש טעים

  2. אסתר says:

    לאיזה עוד דברים המתבל יכול להתאים? אשמח לרעיונות כי הוא נשמע טעיםםםם

    1. אתי says:

      חייב להוריד את כל השערות באמצע?

  3. יסמין says:

    מה זה אומר החלק החתוך כלפי מטה? החלק של העלים או החלק הפנימי?

    1. דיקלה גריידי says:

      החלק שהוצאת ממנו את השערות- הפנימי בעצם למטה

  4. דיקלה גריידי says:

    החלק שהוצאת ממנו את השערות- הפנימי בעצם למטה

  5. דיקלה גריידי says:

    יצא מעולה, הארטישוק והמטבל. תודה רבה

  6. דודית מ says:

    יצא מעולה
    ממש טעים
    תודה

    1. חן says:

      את הארטישוקים כבר בישלתי, אז ניסיתי את המטבל. הוא מדהים!

  7. MONIQUE says:

    הארטישוק נאפה בתנור, אבל לא יכלתי להתאפק…המטבל מדהים!!!
    תודה על המתכון הניפלא הזה

  8. דניאל בקר says:

    היי רחלי יקרה, צריך לבשל את הארטישוק לפני? פעם ראשונה שמכינה בעצמי 🙂

  9. רוני says:

    מה אפשר לשים במקום טימין?
    יש לי אורגנו טרי, נראה לך שיהיה טעים?

  10. אור says:

    נראה מעולה. שאלה מפגרת – איך קונים את הארטישוק ? זה קפוא / טרי ?

  11. מיקה says:

    כמה ימים אפשר לשמור את המטבל?

  12. שקמה says:

    איך מנקים ארטישוק? מחרקים וכו…

  13. ורד says:

    נשמע מתכון מעולה,
    את חושבת שאוכל להכין מתחתיות ארטישוק קפואות?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend