סיר שכולו חגיגה – בצלים שקופים מקורמלים ממולאים באורז רך מתובל ומעליהם קציצות דגים עסיסיות. הכי הצגה.
כתר בצלים ממולאים באורז עם קציצות דגים ברוטב סילאן
מצרכים לבצלים:
7 בצלים לבנים בינוניים-גדולים, קלופים
2 ו-1/2 כוסות אורז עגול או כל סוג שאוהבים
1 כפית מלח
4 כפות סילאן
3/4 כפית בהרט
1 כפית אבקת שום – לא חובה
1/2 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים דק
1 כפית פפריקה מתוקה
4 כפות שמן זית
לקציצות דגים:
300 גרם דניס טחון + 100 גרם סלמון טחון
1/2 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים דק
1 ביצה L
1/2 כפית מלח
3 כפות שמן זית
לרוטב:
5 כוסות מים רותחים
1 כף פפריקה מתוקה
½ כפית כורכום
4 כפות סילאן
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
אופן הכנה:
– משרים את האורז בהרבה מים למשך שעה או עד יממה. מסננים.
– חוצים את הבצלים מהחלק החיצוני כלפי פנים אבל רק עד האמצע ולא עד הסוף. מעבירים לסיר עם הרבה מים ומבשלים עד שהבצלים מתרככים אבל עדיין יציבים. בערך 30 דקות. מסננים ומקררים.
– בינתיים מערבבים בקערה את כל מצרכי המילוי של האורז.
– בקערה נוספת לשים יחד את כל מצרכי הקציצות.
– כשהבצלים רכים קולפים את הגלדים וממלאים כל אחד בכף ממילוי האורז (ראו סרטון). את גלדי הבצלים שאי אפשר למלא שומרים בצד. אם נשאר אורז שומרים בצד גם.
– בסיר סוטאז’ בקוטר 28 ומעלה שמים את גלדי הבצלים שלא מולאו ומעליהם את האורז שנותר.
– מניחים מעל, בצורה צפופה, את הבצלים הממולאים.
– מערבבים בקערה או קנקן את כל מצרכי הרוטב ושופכים לסיר.
– רק עכשיו מדליקים את האש לבינונית ומתחילים בבישול.
– יוצרים קציצות קטנות מתערובת הדגים ומניחים מעל הבצלים וברווחים בין הבצלים.
– מכסים את הסיר ומבשלים על הגז, על אש נמוכה, במשך שעה וחצי או סוגרים את הסיר עם נייר אפייה ורדיד אלומיניום ואופים ב-170 מעלות במשך שעה וחצי.
– כשהאורז רך לגמרי פותחים את הסיר, מברישים את הקציצות במעט סילאן ומכניסים את הסיר לתנור לצריבה של 15 דקות על 200 מעלות.
הערות ושדרוגים
– אם פתחתם את הסיר והאורז לא מוכן וכבר אין מים תוסיפו כוס מים רותחים.
– במקום דניס אפשר להשתמש בכל דג לבן שאוהבים.
– במקום פטרוזיליה אפשר להשתמש בכוסברה.
– אפשר לשדרג את האורז עם חמוציות, צנוברים, 2-3 עגבניות קצוצות וכו.
– במקום דג טחון אפשר להשתמש בעוף טחון.
– אפשר להכין את הסיר גם בלי הקציצות.
– אם נשארת לכם תערובת של דג תכינו קציצות ותצרבו על מחבת.
0 תגובות