חצי מיליון צפיות! לא יאמן. 3 שנים (בדיוק) אחרי שעוגת הרוגלך עלתה לבלוג והשבוע גיליתי שחצי מיליון אנשים צפו במתכון שלה. בלתי נתפס. אגב, רק השנה היא גרפה כמעט 150,000 כניסות שזה מטורף כי לא קידמתי אותה שוב, היא פשוט קיבלה חיים משל עצמה במטבחים של המון אנשים.
אז לכבוד השנה החדשה החלטתי להכין קינוח שמזכיר לי אותה. כזה שיש בו את כל הטוב שיש בה רק בקטן יותר. בפשוט יותר. בממכר יותר.
את המתכון הזה רציתי לעלות לבלוג כבר כמה שנים ואיכשהו אף פעם לא יצא והנה, עכשיו ההזדמנות.
מדובר באחד הקינוחים הכי ממכרים שתטעמו – כריות של בצק שמרים עלים במילוי שוקולד שמצד אחד נשמר רך ומתפוצץ בפה אחרי האפייה ומצד שני הוא לא נוזלי לגמרי כדי שלא יבחר כולו החוצה בזמן האפייה בתנור.
תחשבו על בורקס איכותי במילוי שוקולד שממש מתפרץ בפה. חם חם והכי טעים שיש.
את כריות הבורקס האלה אני אוהבת להגיש עם גלידת וניל קפואה שביחד עם השוקולד והבצק הקראנצ’י והחם יוצרים ביס מהחלומות.
ותזכרו שהצעתי – תכפילו כמויות.
- שימו לב: את המילוי מכינים שעה קודם (אפשר גם יום ויומיים קודם), רק מערבבים בקערה ולמקרר, וכשרוצים להכין פשוט יוצרים עיגולים מהמילוי, שמים בתוך הבצק וקדימה לתנור. 10 דקות הכנה וזהו.
- מחכה לשמוע ולראות איך יצא לכם. אני באינסטגרם וגם בפייסבוק.
כריות בורקס שוקולד מהחלומות
מצרכים (12 בורקסים):
1/2 חבילה בצק שמרים עלים או בצק עלים או בצק פילאס מעדנות (מופשר לילה במקרר)
100 גרם שוקולד מריר איכותי
2 כפות סוכר לבן
2 כפות קקאו איכותי
40 גרם חמאה
1 ביצה טרופה – להברשה
אופן הכנה:
– קוצצים את השוקולד גס ומעבירים לקערה ביחד עם החמאה. ממיסים במיקרו או בתוך סיר קטן על אש נמוכה. מערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
– כשהרוטב עוד חם מוסיפים סוכר ומערבבים היטב.
– מוסיפים את הקקאו ומערבבים. מעבירים למקרר לשעה או עד שרוצים להכין (חייבים לפחות 30-50 דקות כדי שהמילוי יתייצב).
– פורסים את הבצק על משטח העבודה וחותכים לקוביות בגודל 8-10 ס”מ בערך.
– מוציאים את המילוי מהמקרר ויוצרים כדור בעזרת כפית מהמילוי (כמו שמכינים טראפלס). מניחים באמצע כל ריבוע בצק.
– סוגרים לצורת מלבן (כמו בורקס תפוחי אדמה) ומהדקים היטב בצדדים. חשוב להדק טוב כדי שכמה שפחות מילוי יברח.
– מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה בתחתית.
– מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25-35 דקות או עד שהבורקס זהובים לגמרי ותפוחים.
– מאבקים באבקת סוכר ומגישים חם עם גלידה או ככה לבד.
הערות ושדרוגים
– אפשר להכניס לתוך המילוי (אחרי שהוא מוכן ולפני הכניסה למקרר) גרידת תפוז או שברי שוקולד קצוצים דק או מיני מרשמלו או דובדבני אמרנה קצוצים ללא הנוזלים.
– לגרסה פרווה ממירים את החמאה בשמן קוקוס (ולא שום שמן אחר) ומחליפים את הבצק לבצק עלים פרווה. כנ”ל לגרסה טבעונית רק במקרה הזה מברישים למעלה במעט מייפל.
– אפשר לחמם את הבורקס בתנור כמה דקות אחרי שהם התקררו.
– אל תגידו שאמרתי אבל אפשר לשים את הבצק בחוץ אחרי המקפיא לשעתיים והוא מושלם לעבודה.
– במקום בצק שמרים עלים אפשר להשתמש גם בבצק עלים אם כי יש בו יותר עלים ולכן השוקולד יהיה בו קצת פחות דומיננטי.
– המתכון בשיתוף מעדנות.
אשמח להסבר איך מקפלים את הבורקס
הי
אם יכול לעבוד גם
עם בצק פריך מתוק קפוא?
לא, רק עלים או שמרים עלים.
שלום,
הכנתי את המילוי והכנסתי למקרר. כשהוצאתי היה מאוד קשה.
כבר שעתיים בחוץ ולא מתרכך. מה לעשות?
בבקשה תשובה, כי רוצה להכין לשבת.. תודה
אפשר עם בצק פילאס?
אפשר לגמרי
שלום,
חבל שאין תשובות על חלק מהשאלות שנשאלות…
נראה מדהים! אבל שאלה אפשר איכשהו לשלב במילוי ממרח לוטוס?
הי
כמה זמן אפשר לשמור בצק פילאס במקרר,(הפשרתי לילה במקרר ובסוף לא השתמשתי)