לפני 4 חודשים נסעתי לאכול בשדרות. ציפורים לחשו לי שנפתחו שם מלא מקומות ששווה להכיר.
במשך יום שלם הלכתי ממקום למקום, טועמת ומתרגשת, מחייכת ומצלמת זכרונות. בכל המקומות שנכנסתי אליהם הייתה אווירה מדהימה. סוג של רוגע ותחושה של אין לאן למהר.
באחת המסעדות הכרתי את הכרוב הגנוב. מנה מופלאה שהכין אבישי ארג’נטרו, הבעלים של מסעדת סבא שמחה – אחת המסעדות הכי שמחות וטעימות שיצא לי לאכול בהן לאחרונה.
היה שם כרוב צלוי עם טעמים מעט אסיאתיים של סויה ושמן שומשום, ביצים רכות, קונפי שום, איולי פרמזן ועוד הפתעות. מנה שהפכה לכוכבת של כל היום הזה. כזאת שאי אפשר לשכוח.
אז לא שכחתי. לא אותה ולא את הסטייק כרוב שעלה לבלוג לפני 3 שנים והפך לאחד המתכונים הכי פופולריים, והחלטתי לשדך בינהם ולהפוך את ההיגיון הזהה של שניהם למנה אחת מדהימה.
תמצאו כאן רבעי כרוב מקורמלים וזהובים, עם ניחוח עדין של שום וטימין, ולצידם עגבניות צרובות שהן פצצות קטנות של טעם. מעל כל אלה מונחות תלוליות של רוטב יוגורט מרענן ושקדים קלויים שמוסיפים קראנצ’יות.
תזכרו שאמרתי, זאת המנה הכי פשוטה והכי נהדרת שתכינו.
ובבקשה, אל תתקמצנו על החמאה או שמן הזית, הרוב גם ככה יורד למטה אבל הם חשובים כדי שיוכלו לחלחל בדרך למטה בין עלי הכרוב ולרכך אותו.
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
- רוצים לקבל כל בוקר מתכון ישירות לנייד שלכם? הרשמו לערוץ הטלגרם ובכל יום תשלח אליכם המלצה אחת על מתכון ששווה להכין.
- אל תפספסו: מתכון לעוגת גבינה עם שוקולד ואוראו | גלילות זוקיני במילוי גבינות ברוטב עגבניות | קיש גבינות וכרישה | טרייפל היער הורוד | לזניה מפורקת
כרוב צרוב עם רוטב יוגורט משגע ועגבניות צרובות
מצרכים לכרוב:
2 כרובים קטנים ומוצקים
50 גרם חמאה
1/4 כוס שמן זית
3/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס גס
3/4 כפית אבקת שום
20 עגבניות שרי
2-3 ענפי טימין
לרוטב יוגורט:
1 גביע יוגורט 4.5% תנובה
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה 38% או שמנת לבישול 15% השף הלבן
3 כפות גבינת נפוליאון 25% בטעם טבעי (או שמנת חמוצה)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
להגשה:
1/2 כוס פרוסות/גפרורי שקדים – לא חובה
אופן הכנה:
– הכנת הכרוב: חותכים את הכרוב לרבעים ומניחים בתבנית שמתאימה לתנור. מפזרים מסביב את העגבניות וענפי הטימין.
– ממיסים את החמאה ומערבבים עם שאר המצרכים של הכרוב.
– מזלפים את כל הרוטב על הכרוב והעגבניות, משתדלים שהרוטב יכנס לתוך עלי הכרוב פנימה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 50 דקות או עד שהכרוב זהוב. חשוב שיהיה ממש זהוב ואם אתם אוהבים את הכרוב רך רך אפשר לסגור את התבנית ברדיד אלומיניום למשך 20 דקות מזמן האפייה בתנור ואחר כך לפתוח.
– הכנת הרוטב: מערבבים את מצרכי הרוטב.
– קולים על מחבת חמה, ללא שמן, את השקדים ומצננים.
– מרכיבים: מזלפים מהרוטב על הכרוב, מפזרים שקדים קלויים ומגישים.
הערות ושדרוגים
– אם אתם אוהבים טעמים פיקנטיים, אפשר לפזר מעל צ’ילי קצוץ דק דק (לפני האפייה).
– רוצים לשדרג? מפזרים מסביב שיני שום או ראשי שום שלמים.
– במקום טימין אפשר להשתמש בעלי זעתר טריים.
– גם אם נדמה לכם שהחלק העליון זהוב ויפה מומלץ לתת לכרוב עוד כמה דקות כדי שגם החלק התחתון יתרכך ויתקרמל. למי שאוהב את הכרוב ממש רך, אפשר להתחיל את האפייה עם תבנית מכוסה ברדיד אלומיניום ואחרי 20 דקות להוריד ולהמשיך לאפות בלי כיסוי.
אפשר להמיר את החמאה בעוד שמן זית (אל דאגה, רובו יורד גם ככה למטה) או בשמן קוקוס שיוסיף לכם טעם קוקוסי עדין.
– אל תוותרו על השקדים, הם מוסיפים פה פריכות נהדרת. ואפשר להמיר אותם גם בצנוברים קלויים.
– צפו בכל מתכוני חוברת שבועות של תנובה.
– המתכון בשיתוף תנובה.
נראה נהדר!
אפשר עם רוטב אחר? מה יכול להתאים?
תודה!
יכולה גם להכין יוגורט טחינה
מכינה טחינה רגיל ומוסיפה לה יוגורט- חלום
נראה מעולה! יעבוד עם כרוב סגול?
נראה מושלם!
אם הבנתי נכון, את השמנת לבישול מערבבים יחד עם היוגורט, ללא בישול?
בדיוק. השמנת לבישול זה בדיוק כמו השמנת להקצפה רק עם פחות אחוזי שומן
ממש מוזר. אבל מותר לי כל גבינה שקשה מקוטג’…
)זא ששמנת ויוגרט- פחות) יש לך רעיון פרוע שיעבוד טוב?
מה קורה למנה למחרת? אפשר לשים במקרר ולחמם למחרת? מה ההמלצה?
היי רחלי, אז לשים את כל הרוטב בשלב התנור או לשמור קצת לשלב הרכבת המנה לאחר-מכן?
[…] […]
[…] […]
הכנתי. יצא פשוט נפלא. השתמשתי בכרוב אחד, חתכתי אותו לשמיניות. הוא התרכך ויצא מושלם.
למעלה שמתי רק יוגורט ושקדים קלויים (בלי שמנת) ויצא נהדר.
מתכון נראה טעים, בריא ומעניין.
אני רואה שאת לא פנוייה כעת לתגובות אבל בכל אופן מנסה ושואלת –
צריך להיות טרי? או שאפשר להכין בשישי ולאכול בשבת?
לגמרי אפשר להכין יום קודם. רק להוסיף את הרוטב לפני ההגשה
תודה רבה!
[…] […]
[…] Previous Post כרוב צרוב עם רוטב יוגורט, עגבניות ושקדים קלויים… Next Postשבלול קובנה במילוי גבינות, עגבניות שרי צלויות ושום קונפי […]
יצא מצויין, חוסל מיד
טעים מאוד, לא חייב להוסיף שמנת בסוף, לי הרגיש יותר מדי “משמין”
תודה על המתכון.אם לא משתמשת בחמאה, אז פשוט להיצוק יותר שמן זית עם כל התבלינים על הכרוב ולאפות?
הכנתי בעבר ועפנו על זה. רק לא הבנתי אם לאפות את הכרוב עם הרוטב (זה מה שעשיתי) כי אחר כך כתוב שבהגשה להזליף את הרוטב.
עכשיו ראיתי שענית
בתגובות למישהי ששאלה אם אפשר ל להכין יום לפני, שאפשר להכין יום לפני ורק בהגשה להוסיף את הרוטב מעל אז אני לא כל כך מבינה מתי צריך לשים את הרוטב. תודה
עשיתי והוספתי על הרוטב חמאה בזיליקום , וברוטב יוגורט הוספתי נגיעה של אורגנו ובצל מטוגן , על הכרוב הוספתי נגיעות פרמזן……..איןןן דברייםםם כאלההההה
טרפנו 3 כרובים שלמים והיינו 4 אנשים
מתכון חלום