מצרכים:
500 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח לבן או 300 גרם קמח לבן + 200 קמח כוסמין
5 גרם (כפית שטוחה) שמרים יבשים או 15 גרם שמרים טריים
5 גרם (1/2 שקית) אבקת אפייה
120 מ”ל (1/2 כוס) מים
כף סוכר או כף דבש
100 מ”ל (1/2 כוס) שמן זית
100 גרם חמאה רכה
כפית שטוחה פפריקה חריפה (או צ’ילי גרוס)
1/2 כפית כמון (או תבלין מחלב)
1/2 כפית אבקת ג’ינג’ר
כף אבקת שום
1/2 כפית פלפל שחור או לבן
1 כפית מלח
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו גיטרה (או בקערה רגילה – לשים עם הידיים) מניחים את כל המצרכים לפי הסדר ברשימת המצרכים.
– מערבלים את הבצק עד שהוא מתאחד, בסביבות 3-5 דקות.
– יוצאים מהבצק רצועות בעובי ס”מ ובאורך 10 ס”מ ומחברים לצורת עיגול או משאירים כמקלות.
– מניחים את העוגיות על תבנית עם נייר אפייה ומתפיחים 20 דקות.
– מחממים תנור ל-175 מעלות.
– מברישים את הכעכים בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות. אם רוצים את העוגיות מתובלות יותר, אפשר לפזר מעט מלח דק וצ’ילי גרוס.
– אופים במשך 22 דקות או עד שהכעכים זהובים. מצננים היטב (הכעכים מתקשים אחרי הצינון) ומאחסנים בצנצנת אטומה.
אפשר עם שמן??
נראה מעולה ולא משתמשת בחמאה ומרגרינה…
האמת שלא ניסיתי, מבטיחה לנסות בקרוב ולעדכן
היי, האם אפשר במקום החמאה שמן קוקוס? אני רוצה לעשות פרווה ולא מכניסה הביתה מרגרינות למניין
היי רחלי,
האם ניתן לוותר על הכמון והג’ינג’ר? או שניתן להחליף אותם במשהו אחר?
ממש מבאס, כמות המלח לא הגיונית יצא מלוח להחריד
גם לי יצא מלוח ברמה קיצונית
המשפחה קיבלה הרעלת נתרן
אויש אויש, את צודקת. הייתה טעות הקלדה :((( הכי לא מתאים שזה יקרה לי. סידרתי את זה.
זה יוצא קשה?
כמו עוגיות עבאדי?
היי, האם אפשר להקפיא?