לפני שבועיים פרסמתי כאן את המתכון לתבשיל קארי עם תפוחי אדמה ושניצל טופו. אני מודה שלא צפיתי את כמות האהבה שהמתכון הזה קיבל ואת עשרות התמונות ששלחתם לי שבהן כיכב הקארי.
מדהים שעד לפני כמה שנים הקארי לא היה נפוץ כאן יותר מדי, אלא במטבחים מאוד אופייניים, ואילו עכשיו רבים משתמשים בו בבית.
אז בהמשך ישיר לתבשיל הקודם הבאתי לכם הפעם מתכון שכל כולו ניחוחות מסקרנים וטעמים מיוחדים. כאלה שמשלבים בין הקארי החרפרף לקרם קוקוס המתקתק. אל הצמד חמד האלה הצטרפו גם גרגירי חומוס, תרד וכדורי עוף רכים ומתמסרים.
ואל תגלו, אבל אפשר להכין מהתבשיל הזה גם כריך שישי שהוא וואו! לרגע לא הייתי בטוחה אם יותר טעים לאכול את הקציצות לצד אורז או בתוך לחמנייה. בעצם, למה לבחור אם אפשר גם וגם.
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
- רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- איזה סיר סוטאז’ מתאים למתכון? הכנתי לכם מדריך מפורט לבחירת סירים מומלצים.
כדורי עוף ברוטב קארי וקרם קוקוס עם גרגירי חומוס ותרד
מצרכים (בערך 30 כדורים תלוי בגודל):
2 בצלים, קלופים
6 שיני שום, קלופות
3 ס”מ ג’ינג’ר, קלוף
1 כף משחת קארי ירוק או 2 כפות רוטב קארי ירוק
1 מיכל (400 מ”ל) קרם קוקוס
1 כוס מים רותחים
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר חום – לא לוותר
1/2 כפית כורכום – לא חובה
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (קפואים או משימורים ללא הנוזלים)
1/2 צרור עלי תרד
1/2 צרור עלי כוסברה
לכדורי עוף (גרסה טבעונית למטה בהערות):
2 כפות שמן זית
1 בצל לבן, קלוף
2 גזרים, קלופים
4 שיני שום, כתושות
400 גרם עוף טחון
1 כף רוטב סויה איכותי
5 כפות פירורי לחם
1/2 צרור עלי כוסברה
3 ענפי בצל ירוק
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
– כדורי עוף: מגרדים את הבצל על החלק העבה בפומפייה ואת הגזר על החלק הדק. קוצצים את הכוסברה ואת הבצל הירוק דק.
– מערבבים את כל מצרכי כדורי העוף עד שנוצרת תערובת אחידה, מכסים ומעבירים למקרר עד שהרוטב יהיה מוכן.
– קארי: חותכים את הבצל לקוביות ופורסים את השום לפרוסות דקות.
– בסיר רחב ונמוך מטגנים את הבצל והשום עד שקיפות. מגרדים פנימה, על החלק הדק בפומפייה, את הג’ינג’ר וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות.
– מוסיפים את הקארי ומטגנים עוד דקה.
– מוסיפים קרם קוקוס, מים, מלח, כורכום וסוכר חום ומבשלים ביחד במשך 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
– מוסיפים גרגירי חומוס ומערבבים.
– יוצרים קציצות עם ידיים רטובות ומניחים בתוך רוטב הקארי, מבשלים ביחד במשך 30 דקות או עד שהקציצות מוכנות.
– בינתיים קוצצים את התרד לרצועות דקות.
– 5 דקות לסיום הבישול מוסיפים את התרד ואת הכוסברה ומבשלים כמה דקות רק עד שהתרד מתרכך אבל עדיין שומר על צבעו.
– מגישים עם אורז שסופג את כל הטעמים או בתוך לחמנייה.
הערות ושדרוגים
– לגרסה טבעונית חותכים חבילה של טופו (ללא הנוזלים) לקוביות בגודל 2 ס”מ ומוסיפים אותן בדיוק בשלב הוספת כדורי העוף. מבשלים ביחד בול כמו במתכון.
– במקום חזה עוף טחון אפשר להשתמש בפרגיות טחונות. יוצא עוד יותר רך וטעים.
– אפשר לוותר על הכוסברה למי שלא אוהב.
– אל תלחצו מכמות התרד, בשניות זה מצטמצם.
– שימו לב להשתמש כאן בקרם קוקוס ולא בחלב או מי קוקוס אחרת יצא לכם תבשיל נוזלי ולא סמיך וכיפי ובטח לא מאוזן מספיק מבחינת הטעמים.
– במקום בצק ירוק בכדורי העוף אפשר להשתמש בעירית או לוותר לגמרי על שניהם.
– שימו לב שרוטב קארי, בשונה ממשחת קארי, הרבה פחות חריף ולכן אפשר לשים ממנו 2 כפות ולא כף אחת.
נראה מעולה! במידה ולא אוכלים פחמימות ואורז, יש לך רעיון לצד מה ניתן להגיש? או אילו ירקות נוספים יתאימו בתבשיל?
קוביות זוקיני יעבדו פה מעולה ואפשר פרחי ברוקולי ואפונת שלג. את האפונה מכניסים ממש ב-5 דקות האחרונות, את השאר ביחד עם כדורי העוף.
נראה מדהים! אני יודעת שזה קארי אבל אם אין לי קארי אלא רק אבקת תבלין? האם זה תופס פה?
אני רואה פה עכשיו ששאלו כבר
הי נראה משגע!!
יש לי שאלה חייבים (אני לא מוצאת בכשרות) משחת קארי? מה ההבדל בינו לבין תבלין אבקת קארי צהוב?
אבקת להשתמש גם באבקה. כמו ההבדל בין פטרוזיליה טרייה למיובשת 🙂 אבל עדיין יצא מצוין!
אפ משתמשים באבקה,
לשים כף? 2 כפות?
ההבדל הוא שמשחת קארי הרבה יותר חריפה! כרגע הכנתי וזרקתי לפח (רק את הרוטב…) מרוב שזה היה חריף. אלי כדאי להוסיף במתכון עצמו הערה על כך. שבת שלום.
היי רחלי, זה יתאים גם עם קארי צהוב? מתה לנסות וזה כרגע מה שיש בבית 🙂
בהחלט! מתה על הצהוב
האם אפשר להשתמש במשחת קארי אדומה במקום? והאם לדעתך יצא טוב גם עפ בשר טחון ולא עוף?
אפשר קארי אדום וגם גם בשר 🙂
האם אפשר להשתמש במשחת קארי בצבע אחר לדוגמא מאסאמן או צהוב? ויש לי מיקס קפוא של תרד וחומוס, הולך פה? במידה ומשתמשת בחלב קוקוס זה גם טוב? מבחינתי זה בסדר שזה מעט יותר מרקי
היי, במה אפשר להחליף את הפירורי לחם לנמנעים מגלוטן?, תודה
נראה מעולה!
האם יתאים עם קציצות דגים במקום עוף? 🙂
אפשר לוותר על גלוטן וסוכר כאן ?
אפ משתמשים באבקה,
לשים כף? 2 כפות?
רחלי זה ניראה מושלם . אני אנסה עם חזות עוף או פרגיות
קציצות אני פחות אוהבת
תודה על כל המתכונים המוצלחים שלך .
אפשר להשתמש בבשר טחון ? או שזה יצא יבש מידי?
היי רחלי,
זה לא כ”כ ברור איך לבשל את הקציצות ברוטב. על אש נמוכה? על אש בינונית? עם מכסה? בלי מכסה?
אשמח אם תוכלי לפרט
תודה
שאלה טובה.. אני יכולה לספר שעשיתי בלי מכסה ורוב הרוטב פשוט נעלם..
מאמינה שאש בינונית-נמוכה עם כיסוי היה עושה את זה טוב יותר
חוזרת לדווח שיצא ממש מצוין!
אני אישית הוספתי עוד שן שום לקציצות ועוד שן שום לרוטב.
את הבישול עשיתי עם מכסה על אש נמוכה.
יצא מעולה!
הוספתי גם פלפל אדום לתבשיל.
שלמות, אמרתי?
כתוב פעמיים בצל באופן הכנת הקציצות,אבל ברשימה יש בצל אחד
טעות שלי,קראתי שוב 😄
היי רחלי! אם אני רוצה להוסיף תפוחי אדמה בתבשיל, איך ומתי היית מציעה לצרף אותם?
טוב תקשיבו.. מ-ה ז-ה הדבר הטעים הזה?!?!
יצא מושלם!
שמתי 2 כפיות אבקת קארי במקום המשחה
וכפית ג’ינג’ר טחון כי כמובן לא היה לי את השורש
וללא התרד.. כי כמובן גם לא היה 🙂
להיט שהולך לככב אצלי במטבח.
לדעתי מי שלא מתחבר לטעמי הקוקוס, יתקשה להתחבר לתיבול.
טעייים
תודה 🙏
היי, תהיתי האם מישהו יכול לומר לי האם זה יוצא חריף? תוהה האם יטעים לילדים.
תודה!
יצא טיפה חריף עם מחית קארי ירוק. שני הילדים שלי אכלו ואהבו ממש.
יצא מעולה!!! הכנתי כמות כפולה שתספיק לעוד ארוחה, לפחות. תודה רבה 🙏🏻
יצא פשוט מדהים! תודה!
מתכון מושלם! השתמשתי בקארי תוצרת בית ויצא פצצה!
אוהבת מאד את המתכונים שלך.
תודה 🙂
אימאלה ואבאלה!
איזה טעים, ללקק את האצבעות!
לגמרי אוסיף את המתכון לרשימת המתכונים הקבועים שלי, תודה רחלי! 😛
הקציצות יצא שלמות
תגידי האם אפשר עם דג במקום
היי רחלי,
הלכתי לאיבוד – במידה ואני משתמשת באבקת קארי צהוב, כמה לשים? תודה רבה 🙂
יצא מעולה!
לדעתי הרוטב. המנצח הזה יכול ללכת גם עם דג טחון.
עשיתי עם עוף וזה יצא מושלם!
השאלה אם אפשר במקום עוף טחון לשים בתערובת של הקציצה טופו מגורד?
הי, האם אפשר להכין את התבשיל בלי חומוס? מה יכול להוות לו תחליף? יכול ללכת עם דלעת?
היי רחלי וכולם,
שאלה שרק חצי קשורה למתכון –
מה עושים עם יתר משחת הקארי שנשארת? האם זה מחזיק הרבה זמן במקרר? או שעדיף לחלק לשקיפות ולהכניס למקפיא בכלל?
אני משתמשים רק בכף אחת למתכון זה ממש מתבזבז..🤷🏻♀️
אפשר להקפיא את המנה?
כמה זה בגרם חצי צרור תרד? כי ישלי שקית של תרד בייבי
הי רחלי,
תודה על מתכון מצוין!!
הרוטב הצטמצם לי מדי… מה את מציעה לעשות להבא שיהיה יותר רוטב?
וגם – עם אילו מנות את ממליצה להגיש את המנה המהממת הזו בארותת שישי?
שוב תודה
אין על המתכון הזה! מכינה אותו בלי סוף. כלכך מנחם, ביתי וטעים ברמות!