כדורי עוף ברוטב חמאת בוטנים

Posted on

אם יש מטבח שאני ממש אוהבת זה המטבח האסיאתי. על כל גווניו.

מישהו פעם שאל אותי איך אני אומרת שזה המטבח האהוב עלי אם יש בו כל כך הרבה רבדים של טעם, כל כך הרבה תרבויות ומטבחים שונים. אז התשובה הפשוטה היא שאני באמת אוהבת את כולם. את האוכל התאילנדי והסיני, את ההודי והויאטנמי. כל כך שונים אבל כל כך מיוחדים וטעימים.

יש משהו ממכר באיזון החמוץ-חריף-מתוק, יש משהו מהפנט בתרבות שנותנת כל כך הרבה כבוד לאוכל ובעיקר כל כך הרבה כבוד למסורת.

המתכון שלפניכם הוא שילוב של כמה ארצות אבל יש בו את אותה סקרנות, ייחוד ואיזון שיש במטבחים רבים באסיה.

ומילה לגבי הרוטב – הוא באמת משתדך להמון דברים ולא רק לכדורים האלה ואתם יכולים להכין רק אותו ולהגיש לצד אגרול או ספרינג רול, לזלף אותו מעל סלט ירקות שורש חתוכים דק, לערבב אותו עם נודלס או לבשל בתוכו קוביות טופו. אני מבטיחה לכם שלא משנה איך תגישו אותו, בטוח תקצרו מחמאות.

כדורי עוף ברוטב חמאת בוטנים

מצרכים ל-35 (כדורי עוף):
500 גרם עוף טחון
1/2 צרור עלי כוסברה
3 ענפי בצל ירוק, כולל החלק הלבן
1/2 כפית משחת קארי ירוקה או אדומה
3 פרוסות לחם לבן/חלה או לחמנייה
1 ביצה
1 כף רוטב סויה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה – לא חובה

לרוטב:
1 כף שמן זית
1 כפית שטוחה משחת קארי ירוקה או אדומה
3 כפות חמאת בוטנים
כף רוטב סויה
קופסת שימורים (400 מ”ל) קרם קוקוס – תבדקו מאחורה שיש מעל 17% שומן
1/2 כפית שמן שומשום
כפית סוכר חום בהיר דמררה
1/2 כוס בוטנים קלויים, ללא קליפה

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-180 מעלות.
– קוצצים את הכוסברה והבצל הירוק דק, כמה שיותר דק יותר טוב, ומעבירים לקערה גדולה.
– משרים את הלחם בקערה עם מים עד כיסוי במשך 5 דקות. מוציאים, סוחטים היטב ומעבירים לקערה עם הבצל והכוסברה.
– מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב, עדיף תוך כדי לישה עם הידיים, במשך 2-3 דקות.
– יוצרים קציצות עם ידיים משומנות היטב ומניחים על תבנית תנור שמעליה נייר אפייה. אופים במשך 15 דקות. זה בסדר אם העוף לא לגמרי מוכן, הוא עוד יתבשל ברוטב. הכי חשוב בשלב הזה לא לייבש את העוף.
– ברבע שעה שיש לכם מכינים את הרוטב: מטגנים בשמן זית את הקארי על מנת לפתוח את הטעמים. מוסיפים חמאת בוטנים, סויה וקרם קוקוס ומערבבים היטב. מבשלים עד שהרוטב מגיע לסף רתיחה וחמאת הבוטנים נמסה לגמרי.
– מוסיפים סוכר חום ושמן שומשום ומבשלים עוד 2 דקות עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
– מוציאים את כדורי העוף מהתנור ומוסיפים לרוטב. מפזרים מעל את הבוטנים הקלויים.
– מבשלים במשך 10 דקות עד שכדורי העוף עטופים היטב מסביב ומגישים עם אורז לבן ועלי כוסברה.

כדורי עוף ברוטב חמאת בוטנים
העוף יוצא רך מאוד וסופג את טעמי הרוטב העשיר

הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף לרוטב, בשלב הוספת הסויה, 2 כפות רוטב צ’ילי.
– אם אתם אוהבים את האוכל שלכם מאוד חריף אפשר לשים גם כף משחת קארי במקום כפית.
– מומלץ להגיש לצד אורז לבן שסופג את טעמי הרוטב.
– במקום פרוסות לחם אפשר להשתמש ב-3/4 כוס פירורי לחם.
– במקום לאפות את כדורי העוף (בעיני זה מהיר, טעים וחסכוני יותר בקלוריות. וגם משפריץ פחות שמן מסביב לכיריים) אפשר לטגן בסיר רחב עם מעט שמן. במקרה הזה חשוב לערבב את הכדורים כל הזמן כדי שיקבלו צבע ויתבשלו מכל הצדדים. עכשיו אתם מבינים למה אני מעדיפה לאפות?
– במקום קארי ירוק/אדום אפשר להשתשמ בקארי מאסאמן שיקח את המנה לכיוונים יותר מוסלמים עם ניחוחות של הל, קינמון וציפורן או קארי הודי שיפיץ ריחות של ארץ רחוקה. ואפשר גם לוותר עליו ולשים במקום פלפל צ’ילי טרי קצוץ דק מאוד. זה אמנם לא יהיה אותו הטעם אבל זאת גם אופציה מצוינת.
– אם חריף לכם מדי אפשר להוסיף עוד קרם קוקוס או 1/2 מים רותחים או כפית סוכר נוספת. אם מתוק, אפשר להוסיף קצת סויה, מלח או חמאת בוטנים.

מחפשים עוד מתכונים עם עוף טחון? הנה כמה מעולים ממש:
קציצות עוף רכות ברוטב לימון, דבש וצ’ילי
ספגטי עם כדורי עוף ברוטב עגבניות
קציצות עוף ובקר בציפוי פירורי לחם
כדורי בשר ואורז ברוטב עגבניות

37 תגובות

  1. קשת says:

    נשמע מעולה, אנסה עוד השבוע!
    האם כדאי להשתמש בחזה עוף טחון או כרעיים ?
    תודה רבה מראש!

    1. רחלי קרוט says:

      2 האופציות יעבדו מעולה 🙂 אני לרוב מכינה עם חזה עוף אבל עם כרעיים יצא אפילו טוב יותר.

      1. קשת says:

        תודה!

  2. חלי אברהם says:

    יצא מעולה!!!

    1. רחלי קרוט says:

      יש!

  3. בר says:

    במקרה הגעתי לבלוג שלך, הכל נראה כל כך טעים ומגרה!!!!

  4. ניר says:

    יצא לי פחות חום מאשר בתמונה . אבל טעים מאוד
    מה הסיבה?

    1. רחלי קרוט says:

      תלוי באיזה קארי השתמשת (אדום או ירוק) ואם הכדורים יצאו מהתנור זהובים או לא. וגם תלוי בחמאת בוטנים עצמה.
      כל עוד יצא טעים הצבע פחות קריטי 🙂

  5. רולה ח’ורי says:

    היי רחלי
    הבטחת הנאה גדולה ….וזה אכן קרה
    רוטב השום ודבש מושלם ומיוחד…..הכנתי אותו עם כנפי עוף

    יום נעים לכולן

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע!

  6. דורית קפלוטו says:

    נראה מעולה! את חושבת שזה עובר הקפאה?

    1. רחלי קרוט says:

      עובר מעולה 🙂

  7. ענת says:

    הכנתי ויצא טעים טעים!
    שאלתי היא, אם אני רוצה להפחית בקלוריות. במה ניתן להחליף את החלב קוקוס? האם אפשר להחליף חלק מהכמות או כולה למשל בחלב שקדים?
    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש כיף לשמוע.
      אפשר להמיר חצי מהכמות בחלב קוקוס שיש בו הרבה פחות אחוזי שומן

  8. ענת says:

    תודה רחלי ! אנסה

  9. בר says:

    הי רחלי!
    אם אני מקפיצה חתיכות חזה עוף את חושבת שאפשר להקפיץ און ואז להכניס לרוטב הזה? יילך טוב?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, לגמרי

  10. נועה says:

    אם אין לי משחת קארי? פשוט לשים אבקה?

  11. מלי says:

    היי
    הבלוג שלך הוא כיף גדול.
    איפה משיגים משחת קארי איכותית?

  12. יפית says:

    היוש…
    אין לי קרם קוקוס אפשר להשתמש במי קוקוס? ?

    1. רחלי קרוט says:

      פחות יעבוד 🙁

  13. רותי says:

    יעבוד עם פילה עוף? לא בכדורים

  14. חן כהן says:

    אם אין לי משחת קארי, אבקת קארי זה גם בסדר? אם כן אותה כמות?

  15. טלי לוי says:

    הי רחלי,
    ראשית, האתר שלך מקסים וגורם לעונג רב בחיך…
    עכשיו בתנור נאפות לכם קציצות הקישואים שלך…

    שאלה לגבי הקציצות חזה עוף. אם יש לי פרגיות טחון, זה הולך ??

    ותמשיכי להביא מתכונים וחידושים מעניינים, תודה רבה….

  16. אביגיל says:

    היי!
    אני בפעם ראשונה מנסה להכין והרוטב היה נראה נהדר, אבל 5 דקות אחרי שהוספתי את כדורים העוף, הרוטב התפרק לשמן בנפרד וגושי רוטב בנפרד.. בכלל לא נראה כמו רוטב
    מה ניתן לעשת?..

  17. נועה says:

    אפשר עם משחת קארי צהובה? זה מה שיש לי בבית…

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט

  18. דפנה says:

    אפשר להשתמש ברוטב קארי ירוק מבקבוק במקום במשחת קארי?

  19. אילנית says:

    רחלי היקרה,
    האם אפשר לוותר על הלחם בכדורי העוף? מה אפשר לשים במקום?

  20. נטע says:

    מה לשים במקום חמאת בוטנים?
    צריכה ללא גלוטן …

  21. שרקי says:

    היי- תודה על המתכון!
    אפשר לשים ריצ’ במקום קרם קוקוס?

  22. ש says:

    עוד שאלה- תבלין קארי זה טעמים דומים למשחת קארי?

    1. נטלי says:

      היי רחל, יצא טעים אבל משהו כנרא התפקשש לי ברוטב כי השמן נפרד לי מהרוטב וזה לא יצא אחיד. איפה טעיתי?

  23. אנני says:

    האם יש תחליף לרוטב סויה? טריאקי יכול לעבוד? או לוותר?

    1. רחלי קרוט says:

      יכול לעבוד ♥

  24. נופר משען says:

    הכנתי עכשיו אמאלה איזה טעים וקליל!!!!
    מאמצת המון תודה רחלי ♥️

  25. לי says:

    היי,
    הרוטב נראה טוב ואז הכנסתי את הקציצות ל10 דקות האחרונה של הבישול ברוטב והשמן ממש נפרד מהרוטב בקטע מבאס… יודעת מה הסיבה לכך? ממש הקפדתי על כמויות מדויקות.
    ממש אשמח לדעת לפעם הבאה.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend