כדורי ניוקי עם גבינת ריקוטה במרקם של ענן. משובצים בתרד ורוטב פסטו נפלא עם ניחוח עז של בזיליקום. הכי קלים להכנה והכי מרשימים בשולחן החג.
כל מה שצריך זה לערבב את מצרכי הניוקי, ליצור עיגולים ולבשל במים. זהו, אתם במרחק כמה דקות מהגשה.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
ניוקי ריקוטה עם תרד ופסטו ברוטב עגבניות
מצרכים (ל-25 ניוקי עגולים):
250 גרם גבינת ריקוטה – מסוננת מנוזלים
1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת דק + אקסטרה לעיטור מעל
5 מדליוני תרד מופשרים או 1/3 סלסלה עלי תרד – לא חובה
1 ביצה L
3/4 כוס (110 גרם) קמח לבן
2 כפות גדושות רוטב פסטו אסם
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
2 כוסות רוטב עגבניות מוכן או ביתי לבחירתכם
אופן הכנה:
– אם משתמשים במדליוני תרד מפשירים אותם וסוחטים היטב היטב מכל הנוזלים. כמה שפחות נוזלים יותר טוב. קוצצים דק דק. אם משתמשים בתרד טרי מטגנים אותו במחבת עם ממש מעט שמן עד ריכוך, קוצצים דק דק וסוחטים היטב מכל הנוזלים. ממש חשוב כאן כמה שפחות נוזלים כי אם יש נוזלים מהתרד צריך עוד קצת קמח ואם התרד לא קצוץ דק הניוקי עלולים להתפרק.
– בקערה גדולה שמים את כל המצרכים פרט לרוטב העגבניות ומערבבים היטב.
– מרתיחים מים בגובה 10 ס”מ בסיר רחב.
– כשהמים רותחים מגלגלים כדורים מבצק הניוקי, בעזרת ידיים רטובות או מקומחות, ומבשלים במשך 4-5 דקות או עד שהם צפים. מסננים את הניוקי החוצה בעזרת כף מחוררת. זהירות, הם עדינים ורכים.
– מניחים בצלחת הגשה רוטב עגבניות חם ומעליו מניחים את הניוקי.
– מעטרים בגבינת פרמזן מגורדת ומגישים.
הערות ושדרוגים
– במקום ריקוטה אפשר להשתמש ב-3 או 4 תפוחי אדמה רכים שמועכים לפירה. במקרה הזה תתחילו עם 1/2 כוס קמח ואם הבצק דביק מדי תוסיפו עוד 1/4 כוס.
– בצק הניוקי יוצא יחסית רך וזה בסדר. אבל הוא אמור להתגלגל לכם לכדורים. אם זה לא המצב תוסיפו קצת קמח ותערבבו.
– אפשר לפזר מעל, בזמן ההגשה, עלי בזיליקום ו/או צנוברים קלויים.
– המתכון בשיתוף אסם.
נראה מעניין וטעים. אפשר קורנפלור במקום קמח?
תודה על המתכון. האם יש אפשרות להכין את הניוקי מראש ולחמם לפני ההגשה? אייך?
אפשר להחליף את הקמח בקמח שקדים?
מאוהבת 🥰 האם ניתן להקפאי את הניוקי ואז להפשיר ולחמם ולהגיש