אז תקשיבו, נכון שאתם סומכים עלי שאם אספר לכם שמדובר באחד הקינוחים הכי טעימים, משמחים, קלים להכנה, מפחיתי יסורי מצפון וטובים לבטן – תאמינו לי?
יש!
המתכון הזה התחיל מציפור קטנה שלחשה לי שקוואקר הוציאו שיבולת שועל ללא גלוטן. כשתהיתי ביחד עם כמה חברים צליאקים לגבי העניין הם סיפרו שעד עכשיו היה בעייתי עבורם לאכול את הקוואקר כי המפעלים לא היו נקיים לגמרי משארי גלוטן. החכמתי.
מפה לשם, כמה ימים אחר כך, אחרי שכבר טעמתי את הקוואקר והבנתי שהוא נשאר מוצלח כמו שהיה, חברתי אליהם לשיתוף פעולה ולקחתי על עצמי אתגר – איך מכינים קינוח שהוא גם בריא, גם ללא גלוטן, גם קל מאוד להכנה וגם טעים, אבל ממש טעים. כי אם יש משהו שקשה לי איתו זה להתפשר על טעם כדי להשיג את כל היתרונות האלה.
אז לא התפשרתי והכדורים האלה הם אחד הדברים הטעימים שיצא לי (ואוטוטו גם לכם) לזלול.
ואגב, אין כאן צורך בתנור, ואם תקנו קוקוס קלוי גם לא תצטרכו מחבת, רק קערה, כף וסבלנות עד שהתערובת תתייצב קצת במקרר.
כדורי אנרגיה ללא אפייה וללא גלוטן
מצרכים:
1 כוס קוואקר ללא גלוטן
1/2 כוס קוקוס קלוי או קוקוס לבן שקולים בבית במחבת (הסבר בשלבי הכנה)
1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית או חמאת שקדים או טחינה או שילוב שלהם
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
2 כפות שמן קוקוס
4-5 כפות סילאן או מייפל
100 גרם שוקולד מריר (עדיף 70%) או חמוציות או אוכמניות מיובשות
אופן הכנה:
– אם משתמשים בקוקוס לבן, קולים אותו על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהקוקוס מזהיב. חשוב מאוד לערבב במהלך הקלייה כדי שלא ישרף. מעבירים קערה.
קוצצים דק דק את השוקולד ומעבירים את כל המצרכים לקערה עם הקוקוס. מערבבים היטב ומעבירים למקרר לשעה. התערובת צריכה להיות מעט דביקה, אם היא לא, אפשר להוסיף עוד 1-2 כפות של טחינה/חמאת בוטנים.
– יוצרים כדורים מהתערובת, עם ידיים מעט רטובות, ומעבירים למקרר.
– למי שרוצה, אפשר לגלגל את הכדורים בקוקוס לבן כדי שיראו כמו כדורי שוקולד.
הערות ושדרוגים
– במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש גם בשוקולד חלב/לבן (אבל אז הקינוח לא יהיה טבעוני).
– אני השתמשתי כאן בחצי חמאת בוטנים חצי טחינה, שזה בעיני השילוב האולטימטיבי, אבל כמובן שאפשר גם רק אחת מהאופציות.
– אל תוותרו על שמן הקוקוס, הוא זה שמייצב את התערובת ומדביק אותה ביחד – התחליף לשמן קוקוס הוא חמאה (לגרסה חלבית ולא טבעונית).
מה אפשר לשים במקום קוקוס?
האם ניתן להחליף את חמאת הבוטנים בריבת חלב אולי?
הכנתי ויצא מושלם!!!! מאחסנים במקרר? כמה זמן ניתן לשמור?
סליחה על התשובה הקצת מאוחרת 🙂 כן, מאחסנים במקרר. ישמר לפחות שבוע
שלום לך.
הייתי רוצה לשאול אותך:
-האם אני צריכה להמיס את שמן הקוקוס?
איך משתמשת בו?
פשוט 2 כפות מהשמן המוצק?
-למה הכוונה 1/2 כוס שוקולד מריר?
ניסית רק עם טחינה?
אשמח לתשובותיך
שמן קוקוס, גם כשהוא מתמצק בגלל הקור, נשאר עדיין יחסית רך כך שאפשר להשתמש בו במצב הנוזלי (כשחם בחוץ) וגם במצב המוצק. בערבוב הוא יתרכך בשנייה גם ככה.
ולגבי השוקולד, צודקת לגמרי, התכוונתי ל-100 גרן 🙂
לא ניסיתי רק עם טחינה אבל אין סיבה שלא יעבוד. למרות שחייבת להודות שחמאת בוטנים עובדת כאן מדהים ממש.
תודה לך.
פתרת לי שתי ציפורים במכה אחת:
גם לנטולי גלוטן, וגם לטבעונים.
אני מסודרת באירוח, אדווח.
אהלן!
עוקבת אחרייך פחות מחודש וכבר עשיתי בהצלחה כמה מתכונים שלך!!!
לגבי המתכון הזה, כמה זמן הוא נשמר? האם עובר טוב הקפאה (כמו הכדורי תמרים שלך למשל?) ואם לא הקפאה כמה זמן יחזיק ובאילו תנאים?
כמה כדורים יוצאים?
אני רוצה להכין לחברה שילדה וזה נשמע לי בול מתאים!!! תודה!
במה אפשר להחליף את הקוקוס הקלוי? אנחנו לא אוהבים קוקוס ?
יש לי תחושה שכאן תאהבו אותו 🙂 אבל אפשר בוטנים/שקדים קצוצים דק דק או שומשום
היי!
אשמח לדעת מה הכמות של הכדורים בערך שיוצאים כאן ?
ואו איזה מתכון מדהים!!! יצא מושלם. אני לא אוכלת גלוטן ולקטוז והמתכון הזה בול בשבילי
מיד רצה להכין נגלה שנייה 🙂
תודה
ממש ממש שמחה לשמוע! <3
האם אפשר קוקוס טחון במקום?
האם ניתן להשתמש בקוואקר רגיל ולא מהיר הכנה?
האם יש בכלל הבדל בינהם, או שזה אותו הדבר ?
האם ממליצה גם לאפות אותם בסופו של דבר לתוצאה פריכה יותר?
לא, באמת שאין צורך וספציפית כאן זה גם לא יעבוד כי השוקולד בפנים והממרח שקדים/חמאת בוטנים ימסו
כמה קלוריות בערך מכיל כל כדור?
שלום לך.
כתבת שוקולד או חמוציות ניסית את שניהם? ואם כן באיזו כמות כל אחד?
שלום לך.
ראשית הכדורים טעימים.
-האם הקוקוס הלבן הכרחי?
-הוא מורגש בטעם?
-הכי חשוב: האם הוא הופך את העיסה ליותר נוחה לעבוד איתה?
הערה:
לוקח לכדורים לפחות 14 שעות להתקשות באופן סביר, כדי לאכול אותם.
האם זה קורה גם לך?
אחרת זה נוזלי ולא אסתטי לאכילה.
אשמח
לתגובתייך.
בעיני הטעם שלו מאוד חשוב כי הקוקוס הקלוי מוסיף טעם מיוחד ואגוזי (אחרי הקלייה).
וכן, הוא קריטי למרקם ואם מוותרים עליו צריך לשים מרכיב אחר (כמו אבקת שקדים למשל).
יתכן שהבלילה הייתה רכה כי הוספת את השוקולד כשהתערובת הייתה חמה מהקוקוס הקלוי ואז הוא נמס והופך את העיסה לרכה יותר. אצלי לוקח שעתיים-שלוש כדי שהכדורים יתמצקו. נסי לצלם לי פעם הבאה את העיסה ואז יהיה לי יותר קל להבין מדוע היא נוזלית.
החלפתי את השוקולד מריר בפולי קקאו אורגנים. יצא מדהים
רעיון נהדר! וכיף לשמוע <3
מתכון היסטרייי!!!
איזה כיף שאהבת! זה גם אחד המתכונים האהובים עלי <3
נראה מתכון נהדר! האם אפשר לוותר על הסילאן/מייפל? מבחינת המרקם אני מתכוונת.. מבחינת הטעם ברור לי שזה יצא פחות מתוק.
תודה 🙂
הי רחלי, במה אפשר להחליף את השמן קוקוס? תודה.
חמאה, אבל באמת שעדיף שמן קוקוס.
פשוט צריך כאן מרכיב שומני שיכול להתקשות ולהתייצב בטמפרטורת החדר כדי לייצב את הכדורים האלה.
האמת שאפשר גם שוקולד מומס, בכמות זהה.
הכנתי. קודם כל מראש הכפלתי כמויות 🙂 אצלי לא אוכלים קוקוס אז המרתי את הקוקוס הטחון באבקת שקדים. הכנתי עם טחינה גולמית בלבד את שמן הקוקוס המרתי בשוקולד מריר מומס . יצא פיגוז!!! תודה רבה:)
אפשר קוקוס טחון כמו שמצפים כדורי שוקולד? אין לי בעיה להתפשר מבחינת הטעם או המרקם אם זאת הבעיה
כן, אפשרי
תשמעי הכנתי ויצא מדהים!
לא האמנתי שזה יצא כל כך טוב ובריא
אני מאוד אוהבת את הבלוג שלך
אוהבת שהמתכונים גם בריאים אבל גם עם דברים שיש במזווה ובסופר רגיל!
הכנתי עם שוקולד מומס ושקדים טחונים במקום כל מה שקשור לקוקוס בגלל עניין של טעם. מעולה.
ממש ממש שמחה לשמוע! <3 תודה שחזרת לספר
המתכון נראה מצוין! רק הערה אחת – המתכון מתויג תחת “פסח”, ולמרות שאכן אין במתכון גלוטן, הוא עדיין חמץ גמור (שיבולת שועל הוא אחד מחמשת מיני הדגן שנכללים תחת ההגדרה “חמץ”).
אוי, ממש תודה שאמרת לי. אסדר את זה. מודה שלא ידעתי.
היי
האם ביצעת פה איזשהו שיתוף פעולה עם שר סנדה?
היא שלחה את המתכון במייל לפני פורים, וידעתי שהוא מוכר לי מאיפשהו..
סתם מעניין אותי לדעת כי אני בתכנית אצלה.
אגב הכנתי לפני שלושה שבועות את הקאפקייקס הטבעוניים שלך ויצא מושלם שאין לתאר!
תודה על הבלוג ועל המתכונים הכיפיים, תמשיכי עם העבודה הטובה 🙂
איזה זיהוי 🙂
כתבתי לה מתכונים למיזם חדש שלה ואחד מהם היה מתכון לכדורים כאלה.
ואגב, גם אני בתכנית אצלה. בדיוק סיימתי אתמול את הסדנה.
כן אני עוקבת אדוקה שלך. עוד לא יצא לי לראות אותך בסניף אבל כשזה יקרה אני מבטיחה להגיד שלום 😉 תמיד מחכה לפוסט חדש (בעיקר לאלה הבריאים חחח)
הכנתי את הכדורים יצא פשוט מעדן!!!!
רק שלא השתמשתי בשיבולת שועל של קווקר אלא של חברה אחרת, והם נשארו קצת קשים הייתי רוצה שהם יהיו יותר עיסתיים אז מה את ממליצה לעשות? אולי להרטיב אותם מעט לפני?
אפשר להכין את זה מפציצי שיבולת שועל מלאה עבה???
הכנתי לשבת, יצא מפנק! תודה!
באהבה <3 שמחה שהצליח ואהבת
צודקת לגמרי עם הכמות הכפולה!! יצא מעולה! אוהבת מאוד את האתר שלך ❤️
היי! כמה שאלות:
-האם ניתן להשתמש בשמן קנולה?
-האם ניתן להשתמש בקוואקר רגיל?
-האם ניתן להשתמש בקוקוס לבן רגיל טחון? צריך לבשל אותו?
-הכוונה לטחינה גולמית או שאני צריכה להכין אותה (עם מים ולימון)? האם יש תחליף נוסף?
-האם ניתן לוותר על הסילאן והמייפל בכלל?
תודה רבה!
שמן קנולה – אי אפשר. צריך כאן שמן שמתקשה בקירור כמו שמן קוקוס או חמאה
קוואקר – אפשר רגיל
אפשר קוקוס לבן רגיל, אין צורך לבשל
טחינה גולמית
אפשר לגמרי לוותר על הסילאן והמייפל
בהצלחה!
וואו זה תחליף מעולה לכדורי שוקולד ואפילו הרבה יותר טעים!!! מי שלא ניסתה לא יודעת מה היא מפסידה.
אני הוספתי גם שוקולד לבן עם פולי קקאו, יצא מושלם.
רחלי המדהימה, הכנתי עם אחייניות שלי (8, 5 ו3) במסגרת פינת המטבח הקבועה שלנו והיה מדהים! לא הפסיקו ללקק את הידיים לפני ואחרי שהפך להיות מוכן. אפילו גיסתי התלהבה!!!!
אין עלייך, תמיד מצילה את המצב.
ממש ממש שמחה לשמוע! כיף גדול
כדורים עשירי טעם ומרקם.
מוצלחים ביותר. הכנתי כמות מרובעת(!) ואחלק כשי לראש השנה לשכנים שלנו.
שנה טובה ?
כמה קלוריות לכדור?
[…] כדורי אנרגיה עם קוואקר ושוקולד בלי גלוטן, בלי להדליק את התנור, בלי מאמץ ובלי מוצרי חלב – כדורי אנרגיה מדהימים עם קוואקר ושוקולד מריר שמתחסלים בדקה וחצי. תכינו מראש כמות כפולה. […]
הכנתי עכשיו. יצא טעים טעים!!
טעמתי עוד לפני שהכנסתי למקרר וזה כ”כ טעים שבא לי עוד!!
במקום שמן קוקוס שמתי קצת שוקולד מומס ובמקום הסילאן שמתי כמה כפות דבש ואפילו לא קליתי את הקוקוס…
בקיצור- מתכון מעולה! תודה רבה רחלי!
היי! אשמח לדעת האם יש אפשרות להחליף את שיבולת השועל במשהו אחר, ואם כן במה היית ממליצה להחליף?
אם משתמשים בחמוציות – האם צריך להשרות במים לפני? תודה 3>
אפשר להמיס את השוקולד כדי שיצא יום?
חום*
ניסיתי עכשיו עם שמן זית במקום שמן קוקוס יצא מדהים. הבעיה היחידה שהבנות אכלו את העיסה לפני שהספקתי להפוך אותה לכדורים
היי, כמה חמאה לשים במקום השמן קוקוס?
תודה 🙂
נראה מעולה! אפשר צימוקים במקום חמוציות?
וואווו אחד הטעימים והממכרים!!
תודה לךך
באהבה רבה. אחד המתכון האהובים גם עלי 🙂
טעים טעיםםםםםםםםםם נחטף! מתכון מוצלח בריא שכולם אוהבים אני מכינה אותו שוב ושוב…
ממש ממש שמחה לשמוע!
מה כמות החמאה /שוקולד מומס שאפשר לשים במקום שמן קוקוס?
אחלה מתכון, בריא וטעים!!!
טעייייים♥
יצא וואו!!! מתכון אליפות! פי 100 יותר טעים מכדורי שוקולד:))
תודה רבה
מאוד טעים, תודה. עשיתי פעם אחת עם משקדיה ופעם אחת עם חצי חצי טחינה וחמאת בוטנים וזה באמת שילוב טוב. לי הספיק 50 גרם שוקולד.
תודה רבה
יצא מדהים!! איזה טעים! כיף שהמתכון באמת יוצא כמו בתמונה
הי רחלי,
תודה רבה על מתכון מעולה!
הכנתי כבר פעם שניה (גירסה דלת פחמימות -עם שוקולד 85 אחוז! וממש קצת סילאן)
שאלתי היא האם יעבוד לשטח את התערובת ולהקפיא ואז לחתוך לקוביות? קצת מתיש לכדרר;)
ואם כבר – יש לך רעיון לציפוי מעל?
תודה!
נראה מדהים!
אני מכינה כדורי אנרגיה שונים ומקפיאה . והשאלה אם ניתן להקפיא גם את אלה ????
והבעיה כאן לדעתי היא השיבולת שועל בהקפאה.
רחלי!! יצא מדהיםםםםםם! זה בערך פעם 20000 שאני מכינה את זה (ממש כמעט על בסיס שבועי) וזה אחד הטעימים! אני גם עושה חצי חמאת בוטנים טבעית חצי טחינה, מוסיפה קצת צימוקים שחורים וקצת שוקלד מריר קצוץ גס וזה יוצא וואוווו!!
אגב אני שומרת בהקפאה אוהבת שזה קר קר קר ואז עם הקפה החם אחהצ זה מושלם!
אין עלייך!!!! כל מתכון פגז!!
נראה נהדר, איך יודעים כמה חמאה במקום השמן קוקוס?
תודה
אפשר להוסיף צ’יה לעיסה? במקום משהו? בנוסף? באיזו כמות?
יצא מושלם!!!!! תודה רבה!❤️❤️❤️
נראה מעולה! אפשר את השוקולד לגרר ולא לקצוץ? כדי לקבל טעם יותר שוקולדי…
כאן רק בשביל להגיד שזה בין המתכונים האהובים עליי בעולם! טעים בטירוף וממכר!
כל פעם שמכינה אותו מכפילה ב-4 ומחלקת לכולם. כולם עפים על זה כמובן 🙂
כאן רק בשביל להגיד שזה בין המתכונים האהובים עליי בעולם! טעים בטירוף וממכר!
כל פעם שמכינה אותו מכפילה ב-4 ומחלקת לכולם. כולם עפים על זה כמובן 🙂