סיר חגיגי של בשר נימוח עם רוטב מתקתק של בצלים ופירות יבשים. ויש גם פינוק טעים במיוחד – מלא ערמונים שמנקדים את הסיר ביופי ובחגיגיות.
אל תפספסו: מאות מתכוני בשר מושלמים
טנזיה בשר עם ערמונים ובצלים
מצרכים:
4 כפות שמן
1 ו-1/2 קילו קוביות גדולות בשר צוואר או שריר
4 בצלים, קלופים
15 שיני שום, קלופות
5 כפות סילאן קליית גת
1 כף מלח גס
1 כף פפריקה מתוקה
2 חבילות ערמונים
12 משמשים מיובשים
4 תמרים מסוג מג’הול (או מכל זן אחר)
1/3 כוס חמוציות
3 ענפי טימין – לא חובה
אופן הכנה:
– חותכים את הבצלים לשמיניות או רבעים.
– בסיר סוטאז’ או רוסטר שמתאים לתנור שמים שמן ומטגנים את הבשר, הבצלים ושיני השום במשך 20 דקות. מדי פעם מערבבים.
– מוסיפים סילאן, מלח ופפריקה ומטגנים יחד במשך 5 דקות. מערבבים.
– מוסיפים מים עד כיסוי כל הבשר ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים מעבירים לאש נמוכה-בינונית, סוגרים את המכסה ומבשלים במשך שעתיים וחצי-שלוש או עד שהבשר רך לגמרי.
– מוציאים מחצית מהנוזלים כך שהם יגיעו עד ½ גובה הבשר ומוסיפים ערמונים, משמשים, חמוציות, תמרים (ללא הגלעין) וטימין. מערבבים.
– מעבירים את הסיר, ללא מכסה, לתנור שחומם ל-190 מעלות ואופים במשך 30-40 דקות או עד שהבשר מקבל צבע שחום יפה. מדי פעם מומלץ להרטיב את הבשר.
הערות ושדרוגים
– במקום צוואר או שריר אפשר להשתמש באוסובוקו או אסאדו.
– תהיו סבלניים עם הבישול של הבשר. אל תוסיפו את הפירות היבשים והערמונים עד שהבשר לא רך לגמרי.
– ניתן להקפיא את התבשיל עם הבשר ולחמם כשרוצים להגיש.
– לא חובה להוסיף חמוציות.
– המתכון בשיתוף קליית גת.
אפשר להשתמש בצלי כתף מספר 5?
אין בעיה
אפשר
אפשר עם עוף.?
יצא מעולה. מתכון מנצח, שילוב אדיר.
ממש שמחה לשמוע ♥
הכנתי יצא מדהים רחלי תודה רבה רבה על המתכון. בכלל אני כבר שנים מאוד נהנית מהמתכונים שלך.
יצא מדהים
האם אפשר במקום על הגז להכניס לתנור ואם כן אשמח לדעת באיזה שלב ולכמה זמן ומעלות