טורטי-טוסט עראייס – 10 דקות וזה מוכן

Posted on
טורטי-טוסט עראייס

חלמתי על המתכון הזה חודשים. בתור מישהי שממש אוהבת עראייס, אבל קצת מתקשה עם כמות הבצק של הפיתה, וגם העובדה שיש בפנים הרבה בשר ושלרוב צריך מנגל כדי להכין עראייס, היה לי ברור שהשילוב עם טורטייות יעבוד מעולה. ואכן כך קרה.

מדובר בארוחת ערב או צהריים מדהימה וקלה להכנה שמכינים בכמה דקות בטוסטר או במחבת או על האש. כל מה שצריך זה להכין תערובת של בשר מתובל, להניח בתוך הטורטיות ולהכניס לטוסטר. זהו. וכן, הבשר בפנים חי והוא נצרב בתוך הטוסטר ומגיר את מיציו הטעימים לתוך הטורטייה שהופכת זהובה ויפהפייה. אני הוספתי לתוך הטורטייה עם הבשר גם טחינה, רוטב עגבניות וקוביות חצילים מטוגנים אבל ממש לא חובה. זה בעיקר מוסיף עסיסיות כיפית וטעם מעולה.

מכינים מראש? אפשר למלא את הטורטיות ולשמור במקרר עד לצריבה ואפשר גם להכין הכל כולל הצריבה של הטורטיות ואז לחמם שוב על מחבת חמה, ללא שמן, רק עד שהטורטיות חמות.

  • אל תפספסו את ההערות למטה.
טורטי-טוסט עראייס
זהוב מבחוץ, עסיסי מבפנים והכי קל להכנה
טורטי-טוסט עראייס
אפשר להכין בטוסטר במחבת או על האש

טורטי-טוסט עראייס

מצרכים ל-4 עראייס גדולים שמחלקים אחד ל-4 משולשים:
400 גרם בשר טחון – בקר או כבש
1 בצל סגול או לבן, קלוף
1/4 צרור עלי פטרוזיליה
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית בהרט
3/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1 חבילה טורטיות – מאסטר שף
שמן זית להברשה או תרסיס שמן זית

תוספות בפנים לבחירתכם (לא חובה אף אחת):
1/2 כוס טחינה מוכנה
1/2 כוס רוטב עגבניות מוכן או ביתי (מתכון זריז למטה בהערות)
2 חצילים, קלופים + 4 כפות שמן זית

אופן הכנה:
– אם רוצים להוסיף חצילים מטוגנים/אפויים לעראייס חותכים את החצילים לקוביות בגודל 2 ס”מ, ממליחים מעט ומניסים לחצילים להגיר נוזלים במשך חצי שעה. נפטרים מהנוזלים. ועכשיו אפשר לטגן את החצילים עם מעט שמן זית עד הזהבה או להתיז עליהם תרסיס שמן ולאפות בתנור ב-200 מעלות עד הזהבה.
– קוצצים את הבצל לקוביות קטנות (חשוב שיהיו קטנות) וקוצצים דק את עלי הפטרוזיליה.
– בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מצרכי המילוי – בשר, בצל, פטרוזיליה ותבלינים.
– מניחים טורטייה אחת על השיש ומורחים טחינה, רוטב עגבניות ואריסה אם אוהבים. מקפידים לא לשים בשוליים כדי שהם לא יברחו החוצה.
– מניחים מעל שכבה נדיבה של הבשר ומהדקים לשכבה אחידה שמגיעה עד שולי הטורטייה.
– מניחים מעל טורטייה נוספת ולוחצים מעט. משמנים את הטורטייה מ-2 הצדדים עם תרסיס שמן או מעט שמן זית.
– מעבירים לטוסטר עד שהטורטייה זהובה מאוד. מגישים עם מלא טחינה.

טורטי-טוסט עראייס
אפשר להכין עם טורטיות מקמח חיטה או טורטיות דגנים

הערות ושדרוגים
– במקום קוביות חצילים מטוגנות אפשר לשים חצילים קלויים קנויים.
– מומלץ מאוד לבקש מהקצב שיוסיף לכם שומן כבש או בקר לבשר הטחון בכמות של 10% מכמות הבשר. הוא פשוט יטחן את השומן ויוסיף לטחון שלכם.
– במקום בהרט אפשר להשתמש בכמון או לוותר לגמרי.
– אתם יכולים למרוח בתוך הטורטיות גם סחוג או אריסה.
– ניתן להוסיף לתערובת הבשר 1/2 כפית אבקת שום.
– במקום טוסטר אפשר לצרוב את הטורטייה עם הבשר על מחבת עד הזהבה מ-2 הצדדים. מומלץ להניח מעל סיר או משהו כבד שימעך את הטורטייה אבל לא חובה אפשר גם קצת להדק עם הידיים.
איך מכינים רוטב עגבניות מהיר? מערבבים בקערה עגבניות מרוסקת עם קצת אורגנו מיובש או פטרוזיליה ומוסיפים מלח, פלפל ואבקת שום או שום כתוש.
– המתכון בשיתוף מאסטר שף.

2 תגובות

  1. מלי פישמן says:

    נראה מגרה טעים וקל להכנה. יש לי שאלה
    האם אפשר פרגיות במקום כבש או בקר? אם כן אז באיזה משקל ואיזה שומן אפשר להוסיף או בלי להוסיף שומן

    1. סטפן לגר says:

      בטח

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend