טורטיות (וגם לאפות) הן דרך נהדרת להכין ארוחה. הן עוטפות ירקות, רטבים וממרחים, עוף או טופו ובקיצור – כמעט כל דבר שתרצו אפשר לשים בתוך טורטיות, לגלגל ולאכול בצורה נוחה וכיפית.
ואפשר גם לחתוך את הטורטיות הממולאות לפרוסות ולהגיש כמו עיגולי סושי, על מגש עגול שהופך בשנייה לציור בזכות העיגולים הצבעוניים.
הפעם בחרתי להכין לכם טורטיות מיוחדות. כאלה שאין בהן קמח וגם לא גלוטן, כאלה שהן גם סופר קלות להכנה וגם מאוד משביעות ואפילו אפשר להקפיא אותן אחרי ההכנה (בתוך שקית סגורה) ולהפשיר כשרוצים לאכול.
אני הכי אוהבת לצרוב אותן מעט על מחבת כדי לקבל קריספיות עדינה ואז למלא בירקות וחביתה או טופו מוקפץ. ואל תוותרו על אבוקדו, הוא מושלם לטורטיות (נכון שנהדר שלא מצאתי אבוקדו ביום שצילמתי לכם את הטורטיות? :)).
רק שימו לב למשהו חשוב – כשאתם רוכשים את הקוואקר שימו לב לקנות את זה שאין בו גלוטן (במידה וחשוב לכם שהטורטיות יהיו ללא גלוטן כמובן).
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
- רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
טורטיות ללא גלוטן
מצרכים ל-5 טורטיות:
2 כוסות קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה, ללא גלוטן
1 כפית אבקת אפייה
2/3 כוס מים חמימים
1/2 כפית מלח
1 כף שמן זית
אופן הכנה:
– שמים את הקוואקר והמלח במעבד מזון או בלנדר וטוחנים עד שנוצרת אבקה שדומה לקמח. משאירים בצד 2 כפות לרידוד הטורטיות.
– מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים. לשים עד שנוצר בצק מעט דביק ומכסים במגבת. מאפשרים לבצק לנוח במשך שעה (עדיף לילה במקרר).
– מחלקים את הבצק ל-5 חתיכות ומרדדים לעיגול הכי דק שאתם יכולים בין 2 ניירות אפייה. אם הבצק דביק אפשר להעזר במעט קמח קוואקר שהשארתם בצד לקימוח.
– מחממים מחבת רחבה ומטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה – אפשר עם טיפת שמן או בלי. שימו לב שזה לוקח בערך דקה אז לא ללכת רחוק מדי מהמחבת.
– עורמים את הטורטיות אחת על השנייה ומכסים עם מגבת כדי לשמור על הלחות שלהן.
– מגישים: מורחים ממרח שאוהבים, מחומוס וטחינה ועד צ’ימיצו’רי ומניחים באמצע רצועות ירקות. אם רוצים לשדרג מוסיפים גם חביתה או ביצים רכות/קשות.
הערות ושדרוגים
– ממש חשוב לרדד את הבצק לעובי כמה שיותר דק כי הוא קצת מתנפח בצריבה ופחות כיף טורטיות עבות.
– אפשר להוסיף לבצק של הטורטיות טעמים כמו פלפל שחור, כורכום, מעט אבקת שום או עשבי תבלין יבשים.
– כדי שהטורטיות ץשארנה רכות וגמישות לא תשכחו לכסות אותן במגבת או להכניס לשקית מיד אחרי המחבת כדי שהאדים ישמרו שהן לא תתייבשנה.
– המתכון בשיתוף קוואקר.
האם אפשלהשתמש בקמח שבולת שועל במקום קווקר טחון?
האם אפשר לעשות חצי חצי עם השיבולת שועל וקמח שקדים או קוקוס
האם אפשר לטחון קוואקר מלא במקום לקנות אינסטנט?
[…] מומלץ לבחור בטורטייה מרכיבים טבעיים בלבד אבל מה שיש בסופר גם תופס! למשקיענים – אפשר להכין בבית לפי המתכון של רחלי […]
הטורטיה לא יצאה מוצלחת . לא באמת אפשר לגלגל אותה כמו טורטיות אחרות שאני מכינה מכוסמת או עדשים…