חגיגת טוסטים! סבתא שלי הייתה צועקת לנו מהמטבח. ואנחנו, כמו ברווזים קטנים, היינו רצים מהסלון ומתיישבים בשולחן הקטן במטבח שלה, מחכים למגש שיצא מהטוסטר אובן עליו נחו פרוסות לחם עם קטשופ וגבינה צהובה נמסה.
מסיבת טוסטים הייתה המסיבה הכי שמחה בעולם. הנכדים (ואנוכי הנכדה) היינו מחכים לה כל חופש גדול כשההורים חיפשו איפה לשים אותנו ובסוף זה תמיד הסתיים בבית של סבתא.
גם היום, 35 שנים אחרי, אני אוהבת להכין בבית טוסטים, לפעמים פשוטים כמו של סבתא עם לחם שנשאר במגירה ועליו קטשופ ופרוסת גבינה שנחתכה כדי להתאים לגודל הפרוסה, ולפעמים מושקעים כמו שהבאתי לכם כאן. כאלה שחותכים למשולשים ומתמוגגים. תסמכו עלי, מדובר בארוחה הכי שווה של היום. כזאת שגם עוד 35 שנים הילדים שלכם יזכרו.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
טוסט פיצה אבולעפיה
שילוב בין פיצה, טוסט, פיתה שומשום של אבולעפיה ופרנץ טוסט – והתוצאה? שלמות שקשה להסביר במילים. הרעיון לטוסט בציפוי שומשום לקוח מהאחד והיחיד – ג’ימי אוליבר.
מצרכים (3 טוסטים):
6 פרוסות לחם – אם מצאתם בריוש הרווחתם
1 צנצנת רוטב עגבניות לפיצה – קונים מוכן או מכינים
200 גרם גבינה צהובה מגורדת דק
6 כפות רוטב פסטו או צ’ימיצ’ורי – קנוי או לפי המתכון הזה
1/2 כוס גרגירי תירס – לא חובה
1/4 כוס טבעות זיתים – לא חובה
2 ביצים L
מלא שומשום
1/4 כפית מלח
אופן הכנה:
– מניחים את השומשום בצלחת רחבה ומערבבים עם מלח.
– מורחים על פרוסת לחם אחת רוטב עגבניות בנדיבות ועל פרוסת הלחם השנייה מורחים פסטו או צ’ימיצ’ורי.
– מניחים על אחת הפרוסות גבינה צהובה מגורדת בנדיבות ומפזרים תירס וזיתים. סוגרים עם פרוסת הלחם השנייה.
– מכניסים לטוסטר ל-5 דקות רק עד שהטוסט יתחבר יחד. לא צריך כאן הזהבה מבחוץ אלא רק שהפרוסות והמילוי יתחברו ביחד ולא יפתחו בזמן הציפוי עם הביצה. מוציאים החוצה לצינון. עוד אופציה היא להניח את הלחם הממולא על מחבת חמה ולצרוב מ-2 הצדדים ממש 2 דקות. רק חשוב ללחוץ מעט למעלה כדי שהטוסט יתחבר.
– בינתיים טורפים ביצים בקערה גדולה מספיק לגודל הלחם.
– טובלים את הטוסט מכל הצדדים בביצה ומיד מעבירים לצלחת עם השומשום. מצפים מכל הצדדים.
– צורבים את הטוסט על מחבת עם מעט שמן זית עד הזהבה יפה מ-2 הצדדים.
הערות ושדרוגים
– עדיף להשתמש כאן בפרוסות מרובעות אבל לא קריטי, סתם יותר יפה 🙂
– המטרה בצריבה הראשונה במחבת או בטוסטר היא להמיס קצת את הגבינה כדי שתחבר בין 2 הפרוסות ואז כשמצפים בביצה ובפירורי לחם הטוסט לא נפתח כי הגבינה מחברת אותו.
– אתם כמובן יכולים לשים בפנים מה שתרצו – מבצל סגול פרוס דק דק ועד טונה או ביצה קשה חתוכה לפרוסות.
– אין בעיה להשתמש כאן גם בגבינה צהובה טבעונית כמובן.
היי רחלי ! נראה נהדר:)))
יד המחצה לאיזה סוגמלחם כדאי להשתמש? אפילו שם של חברה , כי מניחה שעם לחם פרוס זה פחות יעבוד
הטיפ שלי כדי לחסוך את שני השלבים וישר לצפות בביצה ושומשום: לשים גבינה צהובה פרוסה ולא מגורדת ומעט תוספות
יואווווווווווווווווו, נראה שחיתות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מה זה?????????!!!!!!!!!!!!!
אני אפתיע את כולם באמצאש , נראה טוב!!!!!
תודה!
אם כבר גבנ”צ טבעונית (שהיא יותר ג’אנק מעובד עתיר שומן רווי), אז תני כבר הסבר על ציפוי טבעוני. כי הביצה ממילא תבטל את טבעוניותו של הטוסט…