אחד הסירים הכי מפוארים ומרשימים שתכינו ובאמת במינימום מאמץ. כל מה שצריך זה לטגן המון בצל (לא להתקמצן על השמן הוא חשוב פה וגם יצא לכם סיר עם מלא אוכל), להוסיף פרגיות עם אורז ועגבניות ומפה התנור יעשה את העבודה.
והחלק הכי מאתגר במתכון? לחכות 5-6 שעות עד שזה מוכן. וכן, אין בעיה לאפות גם כל הלילה.
לאינסטגרם שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם.
טבית פרגיות מושלם
מצרכים:
¼ כוס שמן זית
4 בצלים לבנים גדולים, קלופים
7 פרגיות שלמות או 500 גרם רצועות פרגית
700 גרם (בקבוק) מחית עגבניות או עגבניות מרוסקות דק
1 כפית שטוחה בהרט
1 כפית מלח
5-6 כפות סילאן (לא לוותר)
500 גרם (2 ו-1/2 כוסות מדידה) אורז יסמין או פרסי או בסמטי
4 כוסות מים
אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים בשמן זית, בסיר בקוטר 22 או 24, עד הזהבה.
– מוסיפים את הפרגיות ומטגנים יחד עד הזהבה עדינה.
– מוציאים את הפרגיות לצלחת (משאירים את הבצל והשמן) ומוסיפים מחית עגבניות, בהרט, מלח, סילאן ומים. מבשלים במשך 10 דקות.
– מוסיפים את האורז ומבשלים במשך 10 דקותעד שהאורז מתחיל להתבשל ויש קצת פחות נוזלים בסיר.
– מחזירים את הפרגיות (הן ישקעו פנימה וזה מעולה) וסוגרים את הסיר עם נייר אפייה ורדיד אלומיניום.
– מעבירים את הסיר לתנור על 140 מעלות (חום עליון תחתון) ואופים במשך 5-6 שעות. אופציה נוספת היא לשים את התנור על 120 מעלות ולאפות למשך הלילה (10 שעות).
– הופכים ומגישים חם.
הערות ושדרוגים
– במקום פרגיות אפשר להשתמש בחלקי עוף. בערך 4-6 חלקי עוף או כמה שנכנס לכם בשכבה אחת בסיר.
– מומלץ לשטוף את האורז פעם פעמיים. אני לא תמיד עושה את זה אבל אתם יכולים כמובן 🙂
– ממש חשוב כאן מחית עגבניות של חברה טובה. אני השתמשתי כאן בבקבוק זכוכית של מוטי אבל יש לא מעט חברות טובות. אופציה נוספת היא לגרד על פומפייה קילו עגבניות מתוקות וטעימות במקום המחית.
מתכון נחמד, אבל בהחלט אוותר על שש כפות סילאן שהן בעצם שש כפות סוכר. בכל סוג של חמין אני שמה כף אחת של סילאן, בנוסף למתיקות הטבעית של הבצל המטוגן. יש כאן גם הרבה יחסית עגבניות, שגם הן מכילות סוכר טבעי. אולי המתיקות מוסווית עם מלח ותבלינים, אבל לטעמי זה מיותר. כמו לבשל בקטשופ.
צודקת לגמרי הסילאן מוגזם בטירוף וגם כמות העגבניות.
אוסיף גם שנדרש כף בהרט בטח לא כפית שטוחה…
ופפריקה או גריל עוף והכי חשוב: חצי כפית הל טחון!
בסילאן אין סוכר
סילאן טבעי מכיל פרוקטוז (סוכר פירות) וגלוקוז (סוכר ענבים) בכמות גדולה. אלה סוכרים. לחולי סוכרת למשל אסור לצרוך סילאן ותמרים בדיוק כמו סוכר לבן.
לא מדובר על תוספת סוכר אלא סוכר שמקורו בתמרים.
עשיתי טבעוני. הוספתי מלח. יצא מהמם. תודה רבה.
גם אחרי לילה על הפלטה האורז נשאר אחד אחד ולא הופך לעיסה?