כשמבקשים ממני להכין קינוח לארוחה חגיגית לרוב אני מכינה את הטארט הזה, כל פעם בגרסה קצת אחרת. פעם עם אוכמניות ופעם עם פטל, פעם עם שוקולד מריר ולפעמים עם שוקולד חלב או לבן. כך או כך, מדובר באחד המתכונים הקבועים שתמיד מצליחים ונזללים.
כדי לקצר תהליכים, כשאני מכינה טארטים, לרוב אני מכינה כמות כפולה של הבצק, אופה את הקלתיות ושומרת במקפיא, בפעמים הבאות כל מה שנשאר לי זה רק להכין מילוי בחמש דקות ולאפות. ואפשר אפילו למלא אותן פשוט בגנאש בסיסי (ממיסים שוקולד ושמנת באותה כמות וממלאים – ואז לא צריך אפילו לאפות את המילוי).
והחלק הכי כיף בהכנת טארטים מגיע בסוף, כשבוחרים עם מה לקשט ומה לשים מעל. מפררו רושה חתוך לחצאים ועד דפי שוקולד או טראפלס, אין כאן באמת קישוט שהוא חובה, פשוט שחקו וחברו טעמים שאתם אוהבים. אפשר אפילו לפזר מעל שערות חלבה שוקולד או וניל או להניח תותים חצויים ואז אפשר לוותר על הכנת דפי השוקולד והטראפלס.
ואגב, אם נשאר לכם קצת בצק, ולי איכשהו תמיד נשאר, אפו אותו כשהוא מרודד ושמרו בשקיות במקפיא. כך תמיד יהיה לכם מעין קראמבל שאפשר לפזר על קינוחי כוסות.
טארט שוקולד וליקר דובדבנים
כמות: 2 טארטים בגודל 20
מצרכים לתחתית:
200 גרם קמח
40 גרם (2 כפות גדושות) קקאו איכותי
120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 ביצה
2 כפות שמנת מתוקה או חלב
למילוי שוקולד וליקר דובדבנים:
250 מ”ל (מיכל) שמנת מתוקה 38%
250 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
1 ביצה + 1 חלמון
2 כפות שטוחות קמח לבן
3-5 כפות ליקר דובדבנים (תלוי כמה מורגש אתם רוצים שהוא יהיה)
תוספות אופציונליות למילוי: חופן פטל/אוכמניות טריות או קפואות או 15 דובדבני אמרנה
לקישוט דפי שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
תוספות אופציונליות: פניני שוקולד או פולי קקאו גרוסים או טראפלס שוקולד או פררו רושה
לטראפלס שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
150 מ”ל שמנת מתוקה 38%
קקאו לציפוי
אופציונלי: 2-3 כפות ליקר דובדבנים
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, מניחים את כל מצרכי הבצק פרט לביצה והשמנת. מערבלים על מהירות בינונית עד שנוצר מרקם של פירורים קטנים.
– מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל עוד דקה עד שהיא נטמעת בבצק.
– מוסיפים 2 כפות שמנת ומערבלים רק עד שהבצק מתאחד ולא יותר. אם צריך מוסיפים עוד כף שמנת אבל לרוב אין צורך.
– אם חורף וקר בחוץ, אפשר ישר לרדד את הבצק, אם קיץ וחם, מומלץ להעביר את הבצק, בתוך שקית, למקרר לחצי שעה לפי הרידוד.
– מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי 1/2 ס”מ ומעבירים לתוך תבנית טארט מתפרקת. חשוב להקפיד ליצור 90 מעלות עם התחתית והדפנות. דוקרים עם מזלג את התחתית ומעבירים למקרר או למקפיא.
– בינתיים מחממים את התנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
– ברגע שהתנור הגיע לטמפרטורה, זה לוקח בערך 15 דקות, מכניסים את הטארטים לאפייה. כן, אין כאן אפייה עם משקולות, וכן, זה אומר שהבצק יצנח קצת בצדדים. לי זה לא מפריע כי גם ככה הדפנות בדרך כלל גבוהות לי מדי. אופים במשך 20 דקות ומוציאים החוצה לצינון עד שמכינים את המילוי.
– בקערה שמתאימה למיקרו ממיסים את השמנת והשוקולד בפולסים של 30 שניות עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מוסיפים ליקר וטורפים.
– מוסיפים ביצה וחלמון וטורפים היטב.
– מוסיפים קמח וטורפים עד שנוצרת תערובת אחידה. אם רוצים להוסיף פירות כמו פטל, אוכמניות או דובדבנים מוסיפים אותם עכשיו.
– מעבירים את הבלילה לקלתיות שהצטננו מעט (שימו לב שהמילוי לא תופח אז תמלאו עד הסוף) ואופים במשך 30 דקות או עד שהחלק החיצוני יציב והפנימי מעט רוטט. אל דאגה, הוא יתייצב בקירור.
– מעבירים לקירור למשך שעתיים לפחות ומקשטים איך שאוהבים. ואפשר כמובן להשאיר אותם גם ללא דפי השוקולד.
הכנת דפי שוקולד:
– ממיסים 130 גרם שוקולד במיקרו בפולסים של 30 שניות ומערבבים בין לבין עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מוסיפים את יתרת השוקולד (20 גרם) ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
– משטחים על נייר אפייה שמתחתיו קרש חיתוך ומפזרים מעל תוספות שאוהבים כמו סוכריות שוקולד, פולי קקאו גרוסים או פניני שוקולד. מעבירים למקרר להתייצבות.
– שוברים את דף השוקולד ומכניסים לתוך הטארטים.
טארפלס שוקולד:
– ממיסים 150 גרם שוקולד מריר עם 150 מ”ל שמנת מתוקה ומערבבים. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
– יוצרים כדורים מהגנאש שהתייצב ומגלגלים בקאאו.
וואו נראה מדהים וטעים ינוסה בהזדמנות הראשונה!!
אפשר לוותר על ליקר הדובדבנים ולהוסיף אספרסו?
בטח
היי, 2 טארטים בגודל 20″ ולתבנית 26 או 28?
שלום, אין לי תבנית 20. רק 24. מה עושים? תודה