ארוחות חלביות הן הארוחות החביבות עלי. לרוב הן קלילות יותר, נעימות יותר וגם צבעוניות ויפות יותר.
תנו לי שולחן עמוס בירקות ופירות, קטניות וגבינות, ואני מסודרת.
לקראת שבועות חשבתי הרבה איזה מנה להכין לכם – כזאת שמצד אחד תשביע ותתפקד כמנה העיקרית ומצד שני תיתן הרבה כבוד לירקות ולחומרי גלם מקומיים וססגוניים.
האמת שהתכנון המקורי היה להכין סלט קינואה, עם המון הפתעות – משמשים, פיצוחים, עשבי תיבול, גבינה עשירה ורוטב כייפי, אבל רגע לפני שכבר נסגרתי על הרעיון החלטתי להוסיף לכאן גם דלורית צלויה שמשמשת ככלי הגשה, ממש כמו צלחת, רק שאותה אפשר גם לאכול.
וכן, אין בעיה להכין רק סלט קינואה עם הפתעות, הוא יהיה מושלם גם ככה, אבל בחג, כשרוצים משהו קצת יותר מפונפן ומיוחד, אני ממש ממליצה שתוסיפו את הדלורית.
ולכל מי שביקש, הנה המתכונים שכבר עלו בבלוג כחלק מחוברת שבועות של תנובה-השף הלבן (חלקם לא מופיעים בחוברת ונמצאים רק כאן):
סלט ברוקולי עם חמוציות, שקדים קלויים וגבינת פטה
מאפה קמטוטי פילו במילוי גבינות ותרד
סלט פרוסות קישואים עם תפוזים וגבינה מלוחה
מניפות תפוחי אדמה עם גבינות שנמסות באפייה
לזניה מגולגלת במילוי בטטה וגבינות
טרייפל מוס גבינה עם קרם לימון ותותים
חצאי דלורית במילוי קינואה והפתעות
מצרכים ל-6 מנות:
3 דלוריות, שטופות היטב
מעט שמן זית
1 כוס (200 גרם) קינואה לבנה (אפשר לשלב גם קינואה אדומה)
1 ו-1/2 כוסות (360 מ”ל) מים רותחים
1/2 כפית מלח
10 משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות קטנות
1/3 כוס (כ-30 גרם) גרעיני חמנייה
1/3 כוס (כ-30 גרם) שקדים פרוסים
עלים מ-1/2 צרור כוסברה או פטרוזיליה, קצוצים גס
15 עלי נענע קצוצים גס
1 חבילה (250 גרם) גבינת חמד פיראוס 5%
1 כף רוטב צ’ילי חריף
1 כפית מייפל
אופן הכנה:
– מחממים את התנור ל-190 מעלות.
– חוצים את הדלוריות לאורכן ומרוקנים מתוכן את הסיבים והגרעינים.
– מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו ב-2 כפות שמן זית.
– מניחים את הדלוריות בתבנית, כשצדן החתוך פונה כלפי מטה, ומשמנים מעט גם את הקליפה שלהן. אופים 30-20 דקות, עד שצדן החתוך של הדלוריות מזהיב ומתקרמל.
– בינתיים מכינים את הקינואה: שמים אותה בסיר עם המים הרותחים והמלח, מכסים ומבשלים על האש הכי נמוכה במשך 20 דקות. מצננים מעט בתוך הסיר.
– מחממים על אש בינונית מחבת רחבה ללא שמן, וקולים בה את גרעיני החמנייה ואת השקדים עד שהם מזהיבים.
– מרכיבים את המנה: מוסיפים לקינואה שבסיר את המשמשים, גרעיני החמנייה, השקדים, עשבי התיבול וגבינת הפטה. מזלפים את רוטב הצ’ילי, המייפל ו-2 כפות שמן זית ומערבבים בעדינות. טועמים, ורק אם צריך מוסיפים מלח.
– ממלאים כל דלורית בסלט הקינואה ומגישים כשהמנה חמימה או בטמפרטורת החדר.
הערות ושדרוגים
– טיפ לגיוון: סלט הקינואה מעולה גם כמנה בפני עצמה, ללא הדלורית.
– במקום גבינת חמד אפשר להשתמש בגינת פטה עיזים או כבשים.
[…] מחוברת שבועות (חלקם לא מופיעים בחוברת ונמצאים רק כאן): חצאי דלורית במילוי קינואה והפתעות סלט ברוקולי עם חמוציות, שקדים קלויים וגבינת פטה מאפה […]