בלי להכין בצק פריך, בלי לרדד ולאפות אפיה עיוורת – רק לערבב את מצרכי המילוי, לשפוך מעל פתי בר ותנור!
אל תפספסו: עשרות מתכונים מעולים לעוגיות וחיתוכיות
חיתוכיות פאי פקאן מ-5 מצרכים עם טריק
מצרכים:
12-15 פתי בר אסם
250 גרם פקאנים טבעיים
120 גרם (1/2 כוס) סוכר חום כהה
2 כפות גדושות סילאן
50 גרם חמאה מומסת (או שמן קוקוס לגרסת פרווה/טבעונית)
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– קוצצים דק את הפקאנים אבל משאירים חתיכות שיזהו שמדובר בפקאנים. אפשר בעזרת סכין או במעבד מזון.
– מוסיפים לפקאנים סוכר חום, סילאן וחמאה ומערבבים. אם התערובת לא דביקה ורטובה אפשר להוסיף 2 כפות חלב או שמנת מתוקה או קרם קוקוס.
– מניחים נייר אפייה בדפנות ובתחתית של תבנית בגודל 20 על 20 או 20 על 23 ומניחים בפנים שכבה אחידה של פתי בר. אם צריך אפשר לחתוך אותם לחצי כדי שיתאימו לגודל התבנית.
– מניחים מעל הפתי בר את תערובת הפקאנים ומהדקים היטב היטב לשכבה ישרה ומהודקת.
– אופים במשך 20-30 דקות או עד שיש ניחוח נעים בבית ובעבוע עדין של הסוכר.
– מצננים לגמרי ורק אז מחלצים וחותכים לקוביות.
– שומרים בקופסה סגורה מחוץ למקרר.
הערות ושדרוגים
– ניתן להרטיב מעט את הפתי בר בתבנית, לפני הוספת המילוי, בעזרת חלב. ההרטבה הופכת את החיתוכיות לרכות למי שאוהב רך ופחות פריך.
– במקום פקאנים אפשר להשתמש באגוזי מלך או אגוזי לוז.
– לא יעבוד כאן סוכר דמררה ולא לבן. צריך כאן סוכר שהוא סטיקי וקרמלי כמו סוכר חום כהה.
– המתכון בשיתוף אסם.
וואוו, נראה מעלה וקיצור דרך נהדר !
את חושבת שמבחינת טעמים זה ישתלב עם עוגיות לוטוס במקום פתי בר ?
וואווו חייבת לנסות אפשר להשתמש עם נטורינה במקום חמאה ?
תודה על עוד מתכון לפנתיאון. הכנתי עם שמן קוקוס-יצא מושלם!
סוכר קנים אורגני יעבוד? הוא גם סטיקי..
לדעתי יעבוד
וואוו, נראה מעלה וקיצור דרך נהדר !
את חושבת שמבחינת טעמים זה ישתלב עם עוגיות לוטוס במקום פתי בר ?
הגב
יצא לי מושלם…
קיבלתי הרבה מחמאות.
מס’ פעמים עשיתי.
נחטף אי אפשר להפסיק עד שהקופסא ריקה.
מתכון נהדר! אפשר להקפיא?
מתכון מעולה! הפתעת השנה, היה הצלחה מסחררת
היי, יש אפשרות להקפיא?
רחלי אפשר לשים נטורינה במקום חמאה??
תודה
רחלי דחוווווףףף!!! אפשר לשים נטורינה במקום חמאה??
תודה
על כמה מעלות לשים בתנור?