חיתוכיות גבינה – ללא תוספת סוכר

Posted on
חיתוכיות גבינה - ללא תוספת סוכר

שכבות של בצק פריך (אפשר גם עלים) ובינהן מילוי גבינתי משגע בלי תוספת סוכר. רק טורפים את מצרכי המילוי, מעבירים לתבנית עם הבצק וקדימה לתנור.

רוצים לקרוא עוד קצת על המוצרים של סוויטאנגו? שמה לכם פה לינק לאתר שלהם שם גם תוכלו לרכוש את כל המוצרים ללא סוכר – https://sweetango.co.il/

חיתוכיות גבינה - ללא תוספת סוכר
חיתוכיות גבינה – ללא תוספת סוכר

חיתוכיות גבינה ללא תוספת סוכר

מצרכים (לתבנית בגודל 20X20):
2 גביעים גבינת שמנת טבעית (כל אחוז שומן)
1 גביע (200 גרם) יוגורט טבעי או גבינה לבנה
2 ביצים L
½ כוס סוכר – סוויטאנגו
1 שקית (4 כפות גדושות) פודינג וניל – סוויטאנגו
1 כפית משחת וניל – לא חובה
1 חבילה (900 גרם) בצק פריך מתוק או בצק עלים (אופציות לתחליף למטה)

לציפוי מעל (לא חובה):
1 ביצה טרופה
2 כפות סוכר חום סוויטאנגו
½ כפית קינמון

אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמים את כל מצרכי המילוי, פרט לבצק כמובן, וטורפים היטב.
– מניחים את התבנית, כשהיא הפוכה, על גבי הבצק וחותכים מסביב. יוצרים ככה 2 יריעות בצק בגול התבנית. את יריעת הבצק הראשונה מכניסים פנימה לתבנית ומהדקים לתחתית.
– שופכים פנימה את המילוי ומיישרים.
– את יריעת הבצק השנייה מניחים בזהירות מעל מלית הגבינה.
– מברישים את הבצק בביצה ומפזרים סוכר חום ומעט קינמון.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30-40 דקות או עד הזהבה יפה של הבצק.
– מקררים לגמרי במקרר (מינימום 4 שעות) ורק אז חותכים.

חיתוכיות גבינה - ללא תוספת סוכר
חיתוכיות גבינה – ללא תוספת סוכר

הערות ושדרוגים
– במקום פודינג וניל אפשר לשים קורנפלור בכמות זהה רק לטרוף היטב עם הגבינות שלא ישארו גושים. במקרה של קורנפלור המלית תצא פחות מתוקה אז אם אתם אוהבים שזה מתק שימו עוד 2 כפות סוכר.
– אפשר להשתמש פה בבצק מוכן פריך או עלים ואתם כמובן יכולים גם להכין בצק פריך בבית ואז לשלוט בסוג הסוכר ולהשתמש גם שם בסוויטאנגו כדי לא להוסיף סוכר לקינוח. האם אפשר להכין בלי בצק בכלל? כן אבל לא בתבנית יותר גדולה מ-20 כי זאת לא תערובת של עוגה שיכולה להחזיר גובה.
– הציפוי מעל יוצר קראסט קריספי. אתם יכולים להוסיף אותו או לוותר. יוצא מצוין ב-2 האופציות.
– במקום גביע יוגורט אפשר לשים גביע (250 גרם) גבינה לבנה.
– המתכון בשיתוף סוויטאנגו.

  • לשתף זה כיף

4 תגובות

  1. אינה says:

    נראה מעולה! יש דרך להפוך את המתכון ללא גלוטן?

    1. לולה סקרימשואו says:

      חשבתי שמתאים לסכרתיים, עד שנתקלתי בבצק, הוא לא דל פחמימה, הרעיון יפה, אולי אפשר עם בצק שקדים

      1. רחלי קרוט says:

        בגלל זה כתבתי בהערות שאפשר עם כל בצק ביתי שרוצים בהתאם כל אחד להעדפות שלו. אפשר בצק רגיל ורק להחליף את הסוכר בסוויטאנגו למי שרק רוצה להוריד כמויות סוכר, אפשר בצק מוכן שיש בו סוכר אבל אין סוכר במילוי וזה יותר טוב מכמויות הסוכר שהיו במתכון רגיל ואפשר כל בצק אחר שרלוונטי להעדפות ♥

    2. רחלי קרוט says:

      המממ שאלה טובה. אפשר להכין עם בצק שקדים אבל אני צריכה לעבוד על מתכון כזה. אם תמצאי ברשת מתכון שנראה לך טוב אפשר איתו.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend