מינימום שמן, קלה ממש להכנה ואהובה על כולם – ארוחה חגיגית שמכינים בתבנית אחת כמעט בלי מאמץ. כזאת שכולם ישמחו לאכול בערב חג אבל גם בכל יום אחר בשבוע.
תמצאו כאן פרוסות של חזה עוף עסיסי ברוטב דבש וטימין ומסביבו תפוחי אדמה זהובים, בטטה רכה, ברוקולי מקורמל וגם בצל סגול שמוסיף צבע וטעם.
ואם במקרה נשארו לכם ירקות או עוף אחרי הארוחה? יום למחרת אפשר להוסיף את הירקות לסלט ירקות טריים או להגיש עם טחינה או להוסיף לקטניות כמו עדשים או קינואה ואת העוף אפשר להגיש בתוך סלט, בכריך, לקצוץ לקוביות ולטגן ביחד עם בצל או להוסיף לתוך תבשיל אורז.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
ארוחה חגיגית בתבנית אחת – פרוסות חזה עוף שלם בדבש וטימין עם תפוחי אדמה, בטטה וברוקולי
מצרכים ל-5 מנות (ניתן להכפיל כמויות):
תרסיס שמן זית פאם
1 בטטה גדולה, קלופה
1 בצל סגול, קלוף
1 ראש ברוקולי
20 עגבניות שרי, מומלץ מזן תמר
20 מיני תפוחי אדמה
2 כפות דבש לירקות + 2 כפות דבש לעוף
1 כף מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
4 ענפי טימין טרי
3 חזה עוף שלמים
1/2 כפית פטרוזיליה מיובשת – לא חובה
אופן הכנה:
– חותכים את הבטטה והבצל לקוביות גדולות וחוצים את תפוחי האדמה ל-3. חותכים את הברוקולי לפרחים בינוניים (את הגזע חותכים לקוביות גדולות).
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מניחים נייר אפייה על גבי תבנית תנור ומתיזים עליו תרסיס שמן זית בשכבה אחידה.
– מפזרים מעל את כל הירקות, כולל תפוחי האדמה, ומתיזים תרסיס שמן זית.
– מתבלים בכפית מלח, פלפל שחור, דבש וטימין ומערבבים.
– מזיזים את הירקות מעט ומניחים על גבי נייר האפייה את חזה העוף.
– מתיזים מעל תרסיס שמן זית ומתבלים בדבש, מלח, פלפל שחור ומעט פטרוזיליה מיובשת.
– סוגרים את התבנית עם נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ואופים בתנור במשך 30 דקות.
– מוציאים את נייר האפייה ואופים עוד 15 דקות עד הזהבה עדינה. חשוב לא להמתין להזהבה חזקה של העוף אחרת הוא יתייבש.
הערות ושדרוגים
– במקום חזה עוף ניתן לשים 4-5 סטייק פרגית או פילה סלמון (עם העור כלפי מטה).
– במקום בצל סגול אפשר לשים בצל לבן.
– אם רוצים אפשר להוסיף ראש שום שלם.
– במקום דבש אפשר לשים מייפל או סילאן או רוטב צ’ילי מתוק.
– לטעם מעט פיקנטי אפשר לתבל מעל עם מעט צ’ילי גרוס.
– אם יש לכם זמן אפשר להשרות את העוף במרינדה של כוס מיץ תפוזים עם כף קורנפלור ומעט מלח. שומרים במקרר בקופסה סגורה עד יממה. העוף יצא הרבה יותר רך.
– אתם כמובן יכולים לוותר על כל תוספת כאן. מהבטטה ותפוחי האדמה ועד ברוקולי. ואפשר גם לשדרג עם פלפלים אדומים, קוביות חציל ועוד.
– המתכון בשיתוף פאם.
יש לתקן את ההנחיה האחרונה:
הסרת רדיד האלומיניום (לא נייר האפיה)
מתי נחתך העוף לפרוסות? לפני האפיה או אחריה? ממש קריטי!
לקראת ההגשה
יש לך תחליף לטימין??
מישהו הכין? נשמע לא סביר לבישול הירקות…
העוף היה מוכן אחרי חצי שעה אבל הירקות אבן…..
יכול להיות שזה יותר מדי ירקות? שצריך לערבב באמצע? כי הירקות ממש לא התרככו אחרי 45 דקות…
זה מלכתחילה לא נראה מתכון הגיוני מבחינת הזמנים. הירקות חייבים להיכנס לתנור לפחות רבע שעה לפני העוף.
מישהו הכין? נשמע לא סביר לבישול הירקות…
חייבת לציין שכל המתכונים שהכנתי מהאתר עד היום היו פשוט מצוינים, למעט המתכון הזה.
בהמלצת התגובות אפיתי קודם 20 דק’ את הירקות, ואז הוספתי את חזה העוף, שלצערי יצא יבש. המתכון די מאכזב
אחרי חצי שעה על 200 מעלות לא החזה ולא הירקות היו מוכנים. העיקר אתר וטיקטוק מיליון דולר