לפני 4 חודשים, כשרוב האנשים הכינו מרקים וחמין לכבוד החורף, אני הקדשתי את שעות הערב שלי, שלא לומר שעות הלילה, כדי לכתוב ולהכין מתכונים עבור חוברת שבועות של תנובה.
אני מודה, לא באמת הבנתי בהתחלה את גודל ההשקעה, התהליך והטירוף סביב הפרויקט הכל כך עצום הזה אבל במהלך החודשים האחרונים, אחרי סשנים ארוכים של צילומים, טסטים, עריכות והמון המון זמן שהוקדש למתכונים ולסיפור מאחוריהם, הבנתי שזכיתי.
זכיתי לעבוד עם אנשים מקצועיים, עם שותפים קולינריים מוכשרים בטירוף ובעיקר זכיתי להגיע אל כל כך הרבה בתים בארץ. ומי בכלל חשב שזה יקרה.
עד לפני שנה דפדפתי בחוברת הזו בציפייה ובהשתוקקות לרוץ למטבח. ובעיקר בעיקר חלמתי יום אחד ששמי ישתרבב לתוכה.
והנה, פתאום זה קרה.
בלי שהספקתי לעצור ולהבין איך ולמה.
השנה האחרונה הייתה לונה פארק ענק.
התחלתי אותה עם המון חששות ופחדים ועם מעט מאוד אנשים שהאמינו שאצליח אבל אלה שעשו זאת היוו רוח גבית מטורפת.
חוברת שבועות שמופצת בימים אלה בכל העיתונים, שבה המתכונים והזכרונות שלי מופיעים בה, היא הרבה מעבר לעבודה. היא הרבה יותר ממתכונים שפיתחתי לחברה מסחרית והיא פי כמה יותר גדולה מדפי הנייר.
יש בקיום שלה כל כך הרבה מהאידיאולוגיה שאני מאמינה בה – בראש ובראשונה לתת במה לבלוגרים שהקימו בשנים האחרונות פלטפורמות תוכן מטורפות בהשקעה עצומה של זמן וכסף. של ידע וכשרון.
ולא, זה ממש לא ברור מאליו שחברה כל כך גדולה תשים את מבטחה, את ההשקעה הגדולה ביותר שהיא מוציאה בשנה, באנשים שבאו מלמטה. לא כאלה שמככבים על המסך או עובדים שנים כשפים, אלא דווקא אלה שעד לא מזמן בישלו בעיקר לעצמם, לחברים ולמשפחה.
ויש בה תוכן. אמיתי. מושקע. מדויק ומהודק. בלי לחפף ובלי לעגל פינות. בדיוק כמו שאני אוהבת.
בחודשים האחרונים בישלתי ואפיתי המון מתכונים שמתאימים לשבועות. בדקתי מה עובד יותר ומה פחות, מה יעלה חיוך ומה יגרום לכם להכנס למטבח.
בהחלטה משותפת עם כל העוסקים המלאכה החלטתי להתמקד באוכל קצת יותר עדין, כזה ששם בקדמת הבמה ירקות ופירות, גבינות מדהימות ומקומיות והרבה מאוד שמחה.
מתוך 8 מתכונים שפיתחתי עבור הפרויקט (כולם יעלו לבלוג בשבועיים הקרובים), 5 נכנסו לחוברת והם יחכו לכם שם, לצד המתכונים המדהימים של 4 המופלאים הנוספים שמשתתפים בה – מיד קרדיטים.
והנה גם רשימת 8 המתכונים שיעלו בקרוב לבלוג ויכבבו בחוברת:
– סלט ברוקולי עם חמוציות, שקדים וגבינה בולגרית.
– סלט קישואים חיים עם פלחי תפוז, צנוניות וגבינת פטה.
– סלט עדשים שחורות עם בטטות, תרד וגבינת רוקפור.
– לזניה מגולגלת במילוי בטטה, תרד וגבינות ברוטב עגבניות.
– מאפי קמטוטי פילו במילוי גבינות ותרד.
– חצאי דלורית במילוי קינואה עם משמשים, גרעיני חמנייה וגבינת חמד.
– מניפות תפוחי אדמה עם גבינות שנמסות באפייה.
– טרייפל קרם לימון, מוס גבינה ותותים.
ובהזדמנות זו, תרשו לי להגיד תודה ענקית, אבל ממש ענקית, ל-4 השותפים הקולינריים בחוברת:
אולגה טוכשר מהבלוג המרכיב הסודי שהפיקה מתכונים טבעוניים עבור החוברת. את אדירה והשראה.
ענבל לביא אהובתי המוכשרת ביקום, מהבלוג פיית העוגיות, שהכינה עוגות גבינה מוקפדות וסופר יפהפיות.
יונית צוקרמן מהבלוג מלכת המטבח שתפסה בשנה האחרונה חלק גדול בלב שלי והכינה מאפים ומנות עיקריות טעימות כמו שרק היא יודעת.
ואבינועם ארביב מהבלוג פירורים שזכיתי להכיר יותר מקרוב בזכות החוברת ובזכות העוגות המיוחדות שלו. כמה אור אתה מפיץ וכמה כיף להיות לידך.
ותודה גדולה גדולה למי שגרם לכל זה לקרות ולצאת כל כך יפה וטעים:
דיטי מסר המאפרת המדהימה שהפכה אותי לנסיכה ליום אחד. קוסטה וינו שעיצב את השיער ביום הצילומים עם המון סבלנות וטונות כשרון. פיני זומר הסטייליסט הגאון שבעל כורחו הפך קצת לפסיכולוג בצילומים וגרם לי להבין שאולי אני נראת קצת יותר טוב ממה שאני חושבת. דן פרץ שכבר שנים אני חולמת שיצלם משהו שהכנתי והנה זה קרה, אתה אפילו יותר מדהים ממה שחשבתי ונורית קריב הסטייליסטית האגדית עם היד המדויקת והבוטחת שהופכת כל אוכל לסיפור עם נשמה.
לחבר’ה במגזין “לאשה” ובראשם עינת ורטהימר. למתן וגל מ”בלינק” שהפכו עולמות ויצרו יש מאין כדי שהכל יתקתק. ולאנשים המדהימים בתנובה (בואו לבקר באתר השף הלבן) שהאמינו שזה אפשרי והשקיעו המון כדי שזה יקרה. תודה גדולה שנתתם לי יד חופשית ליצור, לבשל, לאפות ולייצר זכרונות.
אין דברים כמוך !תמיד עשר צעדים קדימה מכולם…ותמיד באהבה גדולה מלמדת מסבירה ומהוות מודל לחיקוי!
אוהבת אותך על מי שאת.
פשוט מדהימה שחשבת על כולם ולא שכחת אף אחד.
לכבוד לי להיות לצידך בחוברת ובכלל להיות חברה שלך.
את אחת הנשים הגאונות והחכמות שכל כך כייף לי ללמוד ולחדד דרכה את המחשבות .
תודה
אהובה שלי בלב. אין כמוך בעולם <3
מה רשמת כאן שזה לא בסדר???????????????
כי זה מוסתר לי…
אגדה בחייך. מה עוד נותר לומר? ❤️❤️❤️
כמה אני אוהבת אותך, כמה?
מדהים!!!!
איך משיגים את החוברת?
היא תופץ בידיעות, ישראל היום, הארץ ובמגזר החרדי בשבוע הראשון של מאי <3
עלאק!!!!!!!!!
מצטרפת לאוהבים ולגאים
❤️❤️❤️
תודה אהובה שאת <3
כל הכבוד,האתר שלך מדהים ואני מחכה לחוברת….??????
תודה גדולה!
[…] של תנובה-השף הלבן (כבר שמעתם שאני משתתפת בה? אם לא, בואו לקרוא קצת על התהליך) היה לי ברור שחייבת להיות שם לזניה, אבל לא סתם לזניה […]
רחלי, את כזאת מותק! מוכשרת, חרוצה, מפרגנת. אני לא מפסיקה להודות ליקום שנכנסת לחיי. תדעי שבשבילי את דוגמה ומופת <3
נ.ב. לא מאמינה שפרסמת את התמונה עם האוזניים :))
יא אהובה שאת. מתה עליך <3
את מהממת בכל כך הרבה מובנים.
כל הכבוד על כל הכל 3>
אור שאתה
מהממת.כבר אין לי סבלנות לראות את החוברת ולנסות את מתכונייך…עוקבת אחרי המתכונים שלך מזה המון זמן וכולם מוצלחים…תודה רבה.
כתבת כל כך מקסים כתמיד!!
נראה פשוט נפלא
וואלה!!!!!!!!!!!
מושלם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
הלזניה היתה טעיממממה :)))))) ועכשיו …מאיפה הסינר המטמטם ?
היי