אם גדלתם בשנות התשעים אתם בוודאי זוכרים את הזיוה – מאפה בצק עלים (במקום מכינים עם בצק מלאווח) במילוי גבינות שכיכב גם ברשת נאפיס וגם בטארבין ובנרגילה (מקורות יודעי דבר עדכנו אותי שהמאפה נולד בכלל ברשת נרגילה והוא נקרא על שמה של זיוה – חברה של נרי אבנרי מייסד הרשת. אם אתם מכירים סיפור אחר אתם לגמרי מוזמנים לכתוב לי). מדובר בעצם בסוג של בורקס גבינה רק גדול יותר וסופר טעים.
כמעט בכל פעם כשיצאנו בערב וחזרנו מאוחר מצאנו את עצמנו זוללים זיוה, וגם פתות מושחת, ולצידם תמיד נחו ירקות חתוכים ועבניות מרוסקות.
מדובר באמת באחד המתכונים הכי קלים להכנה, כזה שאפשר לתקתק בכמה דקות (בתנאי שיש לכם בצק עלים מופשר במקרר כמובן) ובעיקר כזה שכולם יאהבו. מהילדים ועד המבוגרים.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
זיווה של פעם
מצרכים (ל-3 מאפים):
1 חבילה בצק עלים, מופשר על פי הוראות היצרן
100 גרם גבינה בולגרית או פטה או גבינת נפוליאון בטעם טבעי
1 קופסה (250 גרם) קוטג’
100 גרם פתיתי טל העמק תנובה
1 ביצה L
1 כף קורנפלור או קמח
1/2 כוס זיתים פרוסים או זיתים מגולענים
לעיטור מעל:
1 ביצה L
שומשום
אופן הכנה:
– בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים של המילוי.
– פורסים את הבצק למלבן ברוחב 30 ס”מ ובגובה 10 ס”מ בערך ומניחים בתחתית הבצק פס של מילוי. חשוב שהמילוי לא יגיע לקצה הבצק למטה אלא 2 ס”מ פנימה.
– מגלגלים לצורת רולדה וסוגרים היטב.
– מניחים את הרולדה על תבנית תנור עם נייר אפייה ויוצרים צורה של האות ח’.
– מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 25 דקות או עד הזהבה יפה.
הערות ושדרוגים
– במקום זיתים אפשר לשים עגבניות מיובשות קצוצות, גרגירי תירס, פטריות מוקפצות או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.
– במקום בצק עלים אפשר להשתמש בבצק פילאס.
– המתכון בשיתוף תנובה.
הגבינה זה לזיוה אחת?
גובה 10 ס”מ???? מה זה??
האם אפשר לעשות את זה ממלוח?