זודלס – פסטה זוקיני עם עגבניות (ללא גלוטן)

Posted on
פסטה זוקיני. צילום: טל סיון צפורין

את המתכון הזה, שלימדה אותי להכין הילית סביר צידון הכל כך מוכשרת, אני אוהבת במיוחד. בטח עכשיו כשהגיע הקיץ ומתחשק לי אוכל קליל יותר. כזה שלא רוצים ללכת לישון מיד אחרי שאוכלים אותו.

בעצם, את הפסטה מחליף פה זוקיני כך שבשורה התחתונה אתם אוכלים כאן בעיקר ירקות – כאלה שלא עברו בישול מאסיבי אלא שמרו על הטעמים העדינים שלהם ועל הערכים התזונתיים.

שימו לב שזוקיני מתאים כאן קצת יותר מקישואים כי הוא יציב יותר ופחות מיימי אבל אם אין לכם גם קישוא יעשה את העבודה. ובתנאי שהוא טרי ולא סמרטוטי כזה.

זודלס – פסטה זוקיני עם עגבניות צרובות וצנוברים (ללא גלוטן)

מצרכים:
3 זוקיני ירוק, טריים ומוצקים
5 כפות שמן זית
10 עגבניות שרי (או יותר לפי ההעדפה האישית שלכם)
2 שיני שום, קלופות
1/4 פלפל צ’ילי
8-10 עלי בזיליקום
מעט מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה – חופן פרמזן, מגורד דק דק

אופן הכנה:
– יוצרים “פסטה” מסולסלת בעזרת ספירולייזר (הערות למטה) או יוצרים פרוסות דקות מהזוקיני בעזרת קולפן ירקות, ערומים אחת על השנייה וחותכים לרצועות דקות.
– חוצים את העגבניות וקוצצים דק את הפלפל צ’ילי.
– מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את העגבניות והפלפל החריף במשך דקה. אין צורך ביותר מזה.
– מוסיפים שום ומטגנים כחצי דקה.
– מוסיפים את הזוקיני וצורבים כדקה על אש גבוהה רק עד שהוא מתחמם קצת ומיד מוציאים. חשוב להזהר לא לבשל או לצרוב אותו יותר מדי כדי שלא יתרכך לגמרי וישמור על פריכותו.
– מעבירים לצלחת הגשה, מתבלים במלח ופלפל ומפזרים מעל עלי בזיליקום טריים ופרמזן בנדיבות (קחו בחשבון שהפרמזן היא גם חלק בלתי נפרד מהתיבול אז לא להתקמצן עליה).

פסטה זוקיני. צילום: טל סיון צפורין
ארוחת קיץ מושלמת. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– אפשר לרכוש מכשירים שמייצרים פסטה זוקיני (או כל נודלס מירקות) ואפשר לרכוש אביזרים שמתלבשים על מכשירים קיימים (כמו אביזר ספירלה לקיצ’נאייד) ואז פשוט מחברים למכשיר קיים.
– אל תוותרו על הפרמזן כי הגבינה כאן מתפקדת כתיבול לכל דבר ותזכרו שהטעמים כאן עדינים אז היא מאסט.
– אם אתם טבעוניים אפשר לפזר מעל הפסטה זוקיני שמרי בירה במקום הפרמזן.
– ככל שתצרבו פחות את הזוקיני תקבלו מנה יותר מרעננת (כן, אוכלים זוקיני טרי) אבל אפשר כמובן גם לצרוב קצת יותר כדי לקבל טעמים מקורמלים יותר. כך או כך לא מומלץ לצרוב יותר מדי אחרת הזוקיני יהפוך למושי.

  • לשתף זה כיף

11 תגובות

  1. . says:

    היי, לדעתי אין הוראות הכנה.

  2. נאוה says:

    את יכולה לכתוב איזה מוצרים מייצרים את הנודלס זוקיני? 🙏

  3. רחלי says:

    דווקא יש…
    אופן הכנה:
    – יוצרים “פסטה” מסולסלת בעזרת ספירולייזר (הערות למטה) או יוצרים פרוסות דקות מהזוקיני בעזרת קולפן ירקות, ערומים אחת על השנייה וחותכים לרצועות דקות.
    – חוצים את העגבניות וקוצצים דק את הפלפל צ’ילי.
    – מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את העגבניות והפלפל החריף במשך דקה. אין צורך ביותר מזה.
    – מוסיפים שום ומטגנים כחצי דקה.
    – מוסיפים את הזוקיני וצורבים כדקה על אש גבוהה רק עד שהוא מתחמם קצת ומיד מוציאים. חשוב להזהר לא לבשל או לצרוב אותו יותר מדי כדי שלא יתרכך לגמרי וישמור על פריכותו.
    – מעבירים לצלחת הגשה, מתבלים במלח ופלפל ומפזרים מעל עלי בזיליקום טריים ופרמזן בנדיבות (קחו בחשבון שהפרמזן היא גם חלק בלתי נפרד מהתיבול אז לא להתקמצן עליה).

    1. קרי says:

      היי, משאירים את הקליפה של הזוקוני?

      1. חן says:

        כן! את יכולה לראות בתמונה

  4. Shani says:

    ספירולטור באתר mustit הזמנתי וקיבלתי תוך יומיים!!!!! עשיתי מזוקיני וחצילים ספירלות כמו אטריות שמתי בתנור. בסיר נפרד טיגנתי בצל.שום.פטריות אחכ הוספתי שמנת לבישול פלפל שחור מלח…שפחתי על הזוקיני וחצילים….יצא קטלני. קטוגני.

  5. דלית כהנא says:

    כל כך טעים! תודה😊

  6. רון כהן says:

    אשמח לדעת אם ניתן לשמור את הפסטה לאחר הכנה ? או שחייב לאכול אותה ברגע שמוכנה ?

  7. דליה says:

    לכמה מנות זה מספיק?

    תודה

  8. חן says:

    אחת המנות הטעימות והמהירות שהכנתי ואכלתי

  9. מיטל says:

    הכנתי ויצא מושלםםםםםם

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend