הסוד לאבקת מרק ביתית – המתכון שאתם חייבים להכין

Posted on

יש מתכונים שאני ממש מתרגשת לשתף איתכם. כזה הוא המתכון הזה שאני עובדת עליו כבר כמה שנים.

זה לא שישבתי במעבדה ורקחתי תערובות במשך שנים כן? אבל כל כמה חודשים יוצא לי להזכר ברעיון הזה ולנסות שוב. ושוב. ושוב. וכל פעם מחדש להרגיש שזה עוד לא שם.

אבקת מרק. כמה דעות, זכרונות, טעמים וויכוחים סבים סביב המוצר הזה, שפעם לא היה מאכל כמעט שלא נכנסה אליו אבקת הטעמים הסודית הזאת. בתוך פתיתים, בתבשילים, במרקים ובקציצות.

בשנים האחרונות יצא למוצר הזה שם לא מאוד מוצלח, ואני מודה שאני לא שותפה להתנגדות לגביו. כבר שנים שיש אבקות מרק ללא מונוסודיום וממרכיבים טבעיים וכבר שנים שהוא לא המוצר שפעם היה כאן. וחוץ מזה, כי בואו נודה על האמת, אנחנו צורכים דברים פי מיליון יותר בעיתיים. אז למה בכל זאת השם הרע שיצא לו? בעיקר בגלל שפים ואנשי קולינריה שדרשו, ודי בצדק מבחינתם, להגיע לטעמים עמוקים בעזרת טיגון של שורשים והוספת עשבי תיבול טריים במקום להשתמש באבקה.

אז תרשו לי משפט לגבי זה, בתור מי שהכינה כבר אינספור מרקים בבית על בסיס ציר שלקח שעות לבשל או בעזרת אבקת מרק – לא תמיד יש זמן ולפעמים, כל מה שהנפש והבטן רוצים זה את אותו טעם של המרק שאמא הכינה לנו בגיל 8. ואת הטעם של הפתיתים ההם. ונכון שמרתה סטיוארט מקפיאה ציר בתוך תבנית של קוביות קרח, אבל בחיים האמיתיים לא לכולם יש זמן לזה.

זה אגב לא סותר במאומה את העובדה שמרק צריך לעשות כמו שצריך. עם ירקות שורש ועשבי תיבול טריים שמוסיפים תועפות טעם, אבל בואו נגיד ככה, אם דוד שלי, שהוא בן 88 ומכין כבר מעל 70 שנה את מרק הירקות הטעים ביותר שיש, משתמש באבקת מרק, כנראה שכולנו כאן צריכים רגע להרגע ?

עשבי תיבול, תבלינים וטחינה קצרה וזה מוכן

ובחזרה למתכון.

לפני כמה שנים החלטתי לנסות ולהכין אבקת מרק בבית, ידעתי מעט מאוד מה מתחבא בתוכה, בעיקר מרשימת הרכיבים מאחורי הקופסה, אבל החלטתי בכל זאת לשחק קצת ולחשוב איזה טעמים היא מביאה איתה ומה אני צריכה בשביל שהיא תהיה מוצלחת.

בשלב כלשהו הבנתי שיש דרך מדהימה להכין. פשוט – מייבשים עשבי תיבול טריים, פרוסות דקות של גזר, ענפי סלרי, שורש כורכום ועוד שלל ירקות ותבלינים ואז טוחנים הכל לאבקה. הכל נחמד ויפה אבל לכמה מכם יש מכשיר יבוש בבית? אני לוקחת סיכון ומהמרת שלמעט מאוד. ולא, תנור לא עושה עבודה מספיק טובה (ניסיתי) וגם היי, לחכות כל כך הרבה שעות רק בשביל מגש אחד של סלרי מיובש זה משהו שלא רלוונטי למישהי כמוני שיש לה קוצים בישבן.

בקיצור התחלתי לשחק עם תבלינים שיש כמעט בכל חנות תבלינים ואיכשהו זה היה ליד.

לקח לי יותר מדי זמן כדי להבין שהתבלין היחיד שחסר לי, והוא זה שעושה את כל ההבדל, זה סלרי. היה לי ברור אמנם שהוא זה שנותן את הטון במרק, אבל לא הצלחתי בשום דרך להביא את הטעם שלו לאבקה. גם לא בעזרת מלח סרי שהוא מוצר שאני אוהבת בטירוף.

ואז קפצתי לחנות תבלינים כדי לרכוש אגוזים ופתאום קלטתי בצד זרעי סלרי. תגידו, כמה אני צריכה להתבייש מאחד ועד לא ידעתי שזה קיים? לא, אין פדיחות כאלה.

בקיצור, ברגע שהתבלין האחרון הזה התווסף למצרכים אבקת הקסמים הייתה שלמה ומוכנה. ואני יודעת את זה, כי כששמתי 1/2 כפית מהאבקה בכוס, ביחד עם מים רותחים, יצא מרק. בצבע זהוב ועם נקודות קטנות של עשבי תיבול וטעם של סלרי ושל בצל. וההתרגשות.

1/2 כפית בכוס וקצת מים רותחים ותראו איזה צבע משגע!

רק כמה דברים חשובים:
– האבקה כאן דומיננטית יותר מזאת שאתם קונים לכן צריך לשים פחות ממה שאתם רגילים.
– שום אבקה לא מחליפה בישול כמו שצריך עם ירקות ועשבי תיבול. אבקת המרק כאן כדי להעצים ולתת בוסט ובמרק שלכם אתם צריכים עדיין, כמו תמיד, להוסיף סלרי טרי ושמיר, גזר ופטרוזיליה. הם בסוף אלה שצריכים לככב.
– מצד שני, בתבשילים מהירים כמו פתיתים או אורז או קציצות האבקה פה תעשה פלאים ממש. כפית אחת וכל התבשיל יקבל טעם וצבע מדהימים.
– תקראו בבקשה את ההערות למטה. יש שם תחליפים ושדרוגים חשובים.
– וכמובן, כמו תמיד, אני הכי אוהבת שאתם משחקים עם המתכון ומשנים אותו לפי ההעדפה שלכם. רק בבקשה, אל תוותרו על סלרי ושמיר, הם ממש הכרחיים פה.

אם כבר הכנתי מרק בכוס, שלא נוסיף שקדי מרק? ברור שנוסיף

אבקת מרק ביתית

מצרכים:
3 כפות אבקת בצל או שבבי בצל מיובש
1/2 כפית טימין מיובש או עלי טימין טרי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 ו-1/2 כפיות אבקת כורכום
1 כף פטרוזיליה מיובשת
2-3 כפות עלי שמיר מיובשים או טריים
3 כפות קורנפלור
1 ו-1/2 כפות מלח
3/4 כפית אבקת שום
3 כפיות זרעי סלרי
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית תבלין עוף – לא חובה

אופן הכנה:
– אם משתמשים בבצל מיובש טוחנים אותו במעבד מזון (ואפשר גם בבלנדרים/שייקרים כמו אלה של הנינג’ה) עד שהוא הופך לפתיתים קטנטנים.
– מוסיפים את שאר התבלינים, פרט לקורנפלור, וטוחנים למרקם של אבקה. זה בסדר אם יש חתיכות קטנטנות אבל חשוב לטחון כמה שאפשר.
– מעבירים לצנצנת, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב. שומרים בצנצנת סגורה במקרר או בארון.

הכמות כאן מספיקה לצנצנת בגודל הזה, שזה בערך 3/4 כוס. קחו בחשבון שהאבקה פה הרבה יותר חזקה אז היא תספיק לכם ליותר זמן

הערות ושדרוגים
– אפשר להגדיל או להקטין את כמות הכורכום לפי ההעדפה האישית שלכם. הכורכום גם בריא מאוד אבל גם מוסיף צבע משגע לכל תבשיל או מרק. רק חשוב לא לעבור את הכמות של 2 כפות אחרת זה מוסיף טעם דומיננטי מדי.
– במקום קורנפלור אפשר לשים קמח טפיוקה או כל קמח שהוא עמילני. המטרה של הקורנפלור פה היא גם לספוג לחות, גם להסמיך קצת וגם לחבר בין התבלינים.
– כמות המלח פה היא באמת טעם אישי. אני אוהבת להוסיף קצת אבקת מרק לכוס, להוסיף מים רותחים ולשתות כמו מרק ולכן אני שמה מלח באבקה מראש. אם אתם מכינים סיר מרק גדול, שכמובן תמליחו ותוסיפו לו ירקות ושאר תוספות, אפשר להוריד מכמות המלח פה ולהוסיף אחר כך בתבשיל או במרק. והכי טוב? לשים חצי כפית אבקה בכוס ולהוסיף מים רותחים ואז לטעום, אם צריך מוסיפים עוד ובפעם הבאה יודעים בדיוק כמה אתם אוהבים.
– ואם אין זרעי סלרי? אני ממש ממש ממליצה לנסות ולהשיג, מסתבר שיש כמעט בכל חנות תבלינים. אם לא מצאתם, אפשר לשים בתנור, על תבנית עם נייר אפייה, צרור גדול של עלי סלרי (עלים בלבד) ולאפות במשך 10 דקות בערך על 170 מעלות עד שהם טיפל’ה מתייבשים. חשוב שהם לא ישרפו אלא רק יתייבשו ויקבלו צבע זהוב (זמן האפייה תלוי בגודל העלים ובטריותם אז תבדקו מדי פעם את התנור). כשהעלים יבשים מפוררים אותם לתוך מעבד המזון ביחד עם שאר התבלינים.
– לטעם של אבקת מרק עוף מוסיפים 1/2 כפית תבלין עוף. בחנויות יש תבלין עוף לפרגיות, תבלין עוף רגיל וכו. לא קריטי איזה תקנו.

73 תגובות

  1. נגה says:

    הרעיון הוא פשוט גאוני, אין כמו להכין את הכל בבית ופחות להכניס לגוף מוצרים תעשייתיים, איך את מייבשת את השמיר?

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה שאהבת.
      אני קונה שמיר מיובש או שמה טרי. פה למשל שמתי טרי וקצצתי דק דק. יש בו קצת לחות אמנם אבל הקורנפלור סופג את זה.

      1. נוי says:

        רחל קודם קול תודה על המתכון של אבקת מרק עוף..אבל,
        אם הולכים על בריא, אז עדיף במקום קורנפלור אפשר להוסיף שיבולת שועל אורגנית טחונה דק דק ולדעתי זה הרבה יותר טעים

  2. גל says:

    מושלם, ממש.

    1. רחלי קרוט says:

      אין עליך. הכי שימחת.

      1. איילת says:

        נראה נהדר! מאוד רוצה לנסות. שאלה: אם מוסיפים את האבקה למרק, האם היא לא מסמיכה אותו בגלל הקורנפלור? כי אני רוצה מרק זך ולא סמיך.

        1. נעם says:

          זך הוא לא ההפך מסמיך.

      2. עדי says:

        וואו, לא חשבתי שניתן להכין אבקת מרק בתית.
        אני משתמשת באופן קבוע באבקת מרק לכל תבשיל.
        חייבת לנסות.
        תודה רבה רבה

      3. נועה says:

        כמה זמן זה מחזיק? לשמור במקרר? מה תפקיד הקורנפלור?…

        1. רחלי קרוט says:

          גם לעבות וגם לייצר איחוד בין התבלינים. וקורנפלור גם סופח נוזלים אז אם יש אדים קצת בצנצנת זה יספוג אותם.

      4. אביגיל says:

        הי! רוצה להכין לפסח בע״ה. מזה תבלין עוף מה שנקרא גריל עוף? תודה

  3. מיטל says:

    וואו וואו איזו אלופה! מתה להכין כבר ולתת לכל המשפחה שלי לנסות..
    רק שאלה, מה זה אבקת בצל??

    1. רחלי קרוט says:

      ככה זה נמכר בחנויות תבלינים. ואפשר גם לרכוש שבבי בצל מיובש ולטחון.

      1. ענת says:

        אפשר לוותר על אבקת בצל? לא אוהבת בצל ולא את הריח שלו.

        1. עינבל says:

          תבלין עוף הכוונה לגריל עוף?

      2. תמי says:

        מתכננת להכין כבר מלא זמןןןןן, קניתי הכל והכנתי בדיוק לפי המתכון, יצא לי בצבע ירוק, שלך נראה צהוב, מה יכולה להיות הסיבה?

  4. ציפי says:

    תבלין עוף, האם הכוונה לתבלין גריל עוף?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, למשל. כל תבלין שרקחו בחנות תבלינים שמיועד לעוף.

      1. נ says:

        על אותו רעיון אשמח אם תרקחי לנו מתכון לתבלין גריל עוף ביתי.

  5. נאוה says:

    נפלא
    אבל שאלה
    אם מנועים מכל פחמימה, לא קורנפלור, לא טפיוקה ולא כל קמח עמילני.
    רק קמח שקדים או קמח קוקויס
    האם אפשר להמיר את הקורנפלור בהם? או לא להכין בכלל, או לא להשתמש בשום קמח??
    תודה

    1. עמליה עמר says:

      מצטרפת לשאלה בבקשה

    2. רחלי קרוט says:

      מבחינת שמירה על התבלינים קמח קוקוס יעשה את העבודה, הבעיה שיש לו טעם “קוקוסי”. אני ממליצה לנסות ולראות אם הטעם לא דומיננטי מדי.

  6. מיכל says:

    במידה ומשתמשים בעשבים טריים, אין צורך לייבש?
    זרעי כןסברה מרוסקים נותנים טעם נהדר לעוף בתבלינים בתנור. יש גם עוגות גבינה שמוסיפים.

    1. רחלי קרוט says:

      תבלינים רכים ומיימיים כמו פטרוזיליה ועלי סלרי צריך לייבש בתנור. תבלינים קשים יותר כמו טימין אפשר לשים ככה (כנ”ל שמיר).
      זרעי כוסברה מדהימים רק שבמרק הם יורגשו ולא יהיו נעימים בפה. אפשר לטחון אותם ממש לאבקה וזה זה מצוין.

  7. אפרת says:

    נשמע מעולה. תודה רבה על המתכון. רק לא לגמרי הבנתי את התוספות מבחוץ כמו תבלין עוף הרי הוא מלא בחומרים משמרים ובמונוסודיום, לא?

    1. רחלי קרוט says:

      תבלין עוף של חנויות תבלינים? זה בסך הכל מיקס של כמה תבלינים יחד. כמו שעושים בהרט מכמה תבלינים וכמו שמכינים ראס אל חנות משילוב של כמה תבלינים. ובכל מקרה הוא ממש לא חובה כאן

      1. לי says:

        בגריל עןף של טעם וריח יש מונוסדיום דלוטונט ואז זה כמו לאכול אבקת מרק עוף מקופסא

  8. אופירה says:

    תבורכי!!! מליון תודה ?

    1. רחלי קרוט says:

      באהבה רבה. שמחה שאהבת <3

  9. ליאת גוטליב says:

    איפה קונים את זרעי הסלארי והשמיר המיובש?

    1. רחלי קרוט says:

      כמעט בכל חנות תבלינים וגם כתבתי במה אפשר להמיר אם לא מוצאים

  10. ריקי says:

    אפשר לוותר על הקורנפלור?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להמיר בקמח טפיוקה

      1. ירדנה פרנס says:

        תודה רבה רבה
        שיפרת לי את איכות חיי !
        סבלתי קשות מריח האבקה הקנויה ורגישה לה ובן זוגי היה מכור אליה (והוא המבשל)
        ניסיתי מגוון אבקות מניצת הדובדבן אך אף לא סיפקה את טעמו
        והאבקה הזאת פשוט נתנה לי מענה הריח מדהים וגם את התוצר הסופי
        השינויים שעשיתי ויתרתי על פלפל שחור ותבלין העוף והמרתי את הקורנפלור לקמח טפיוקא

        אשמח לעזרה
        בשניצלים האבקה הזאת לא מתאימה חזקה ודומיננטית מדי
        אשמח למיקס תבלינים שיכולים להחליף את התיבול בהכנת שניצלים כדי שסופית בן זוגי יוכל להיפרד מהאבקה
        (כמו שהבנת אני לא הבשלנית)

  11. ענת says:

    גם אותי מעניין לדעת מה לעשות אם נמנעים מכל בוג של קמח – קורנפלור, טפיוקה, חומוס וחבריהם מה לעשות?

    1. רחלי קרוט says:

      מסיבות של גלוטן?

  12. אופיר says:

    ואו ? מתה לנסות!!!!
    אפשר להחליף את הקורנפלור במשהו אחר או להוריד אותו בכלל? מה תפקידו?

    1. רחלי קרוט says:

      כתבתי בפוסט מה תפקידו. עדיף מאוד מאוד להשאיר אותו או להמיר בקמח טפיוקה.

  13. אופירה אביב says:

    הכנתי את אבקת המרק. קל להכנה. יצא פשוט מעולה !!!
    הכנתי אורז עם גזר והוספתי את אבקת המרק – מצויין 🙂

  14. נטע says:

    חיממת לי את הלב הדיאטני 😉

  15. רות מ. says:

    האם הכונה לסלרי המיובש הירוק או שזרעי סלרי זה משהו אחר? מה עדיף לשים?

  16. הגר גרינולד says:

    במידה והתבלבלתי והוספתי את הקורנפלור לפני הטחינה במעבד מזון. יש בעיה לטחון עם הקורנפלור?

  17. שירלי says:

    נראה מעולה. כמה זמן זה מחזיק מעמד? במקרר? במזווה?

  18. אור says:

    נראה מעולה! בהחלט אנסה בקרוב!

    1. רחלי קרוט says:

      שמחה שאהבת <3

  19. ענת says:

    המתכון נראה מושלם גם לפסח, אחליף את הקורנפלור בקמח תפוחי אדמה, ניתן לוותר על הכורכום אם לא קריטי לי הצבע? אני מייבשת גזר בתנור, לענין להוסיף?
    תודה

  20. רוני גר says:

    נראה מעולה! כמה זמן זה מחזיק בקירור? ובארון יבש?

  21. מאיה says:

    הכנתי היום, יצא מעולה! אני גרה בחו״ל וממש קשה להשיג אבקת מרק באזור שלי, בנוסף לסודיום שאני מנסה להתרחק ממנו.
    אני מתמחה בלהרוס מתכונים גם הכי פשוטים, אבל עקבתי טוב טוב ויצא מעולה! הרתחתי לי מים בכוס, חצי כפית אבקה ותוספת מלח וטעם כמו של בית! תודה רבה!

  22. Rotem Atia says:

    רק רוצה להגיד שהכנתי ויצא מדהים, גם טחנתי במטחנת תבלינים ויצא לגמרי אבקת מרק.
    לא ידעתי אפילו שאפשר להכין דבר כזה.
    את גאונה, תודה רבה!

  23. רוחמה חיקי says:

    תודה על השיתוף, אכין אבקת מרק

  24. סיון says:

    הכנתי ויצא לי בצבע ירוק, לא צהוב כמו בתמונה.
    יודעת למה?
    לא שמתי אבקת שום כי לא אוהבת, וכל התבלינים מיובשים לא טריים.
    חוץ מהשום הכל בדיוק לפי המתכון

    1. דפנה מעוז says:

      גם לי לא יצא צהובכמו בתמונה שפרסמת בבלוג׳. למה?

  25. מיכל says:

    תודה רבה על המתכון הנפלא.
    אפשר לדעתך להחליף את הקורנפלור בקוזו?

    1. רחלי קרוט says:

      המממ לא מכירה קוזו

  26. מרק עוף עם אטריות שהוא התרופה להכל – קרוטית – Krutit says:

    […] 1/3 צרור שמיר 1/3 צרור פטרוזיליה 3 כפות אבקת מרק עוף (או: מתכון לאבקת מרק ביתית) 1/3 שקית אטריות דקות […]

  27. סיגל says:

    הכנתי ויצא מעולה. ממש מעולה. כשיגמר אכין שוב, אבל בכמות כפולה. תודה רבה

  28. נועה says:

    היי!
    את מדהימה!
    אפשר לשים מלח הימלאיה ולא מלח רגיל?
    תודה:)

  29. איוש says:

    איפה אפשר להשיג זרעי סלרי באזור רשלצ ? חיפשתי חיפשתי ולא מצאתי

  30. יוש says:

    הכנתי כבר כמה פעמים וזה שוס. תודה!

  31. לאה says:

    היי הכנתי ויצא מר. הזרעי סלרי הם תבלין מר. התבאסתי.
    גם הצבע יצא דהוי. ממש לא צהוב. יותר כתום חום דהוי כזה

  32. יעל says:

    איך אפשר להוסיף חתיכות ירקות שיצופו כמו במנה חמה?
    ליבש בתנור לילה?

  33. Lior says:

    אפשר לשים קמח חומוס במקום קורנפלור?

    1. Sharon says:

      אני ממליצה-
      בביצה לשים כפית חרדל, שום ופטרוזיליה קצוצים
      ובפירורי לחם אני שמה תבלין שנקרא אדובו, אבל קשה להשיג אותו )רק בחנויות של ארגנטינאים יש(
      אפשר לשים במקום-
      אורגנו וקצת קייג’ון

  34. סול says:

    היי, אשמח לדעת
    יש לי את כל הרכיבים באבקות.
    האם הכמויות הן אותן כמויות?

  35. יפית says:

    היי
    נשמע שמצאת תחליף טוב לאבקה המתועשת (אגב שכולנו מכורים אליה ) אבל חייבת לשאל.. רשמת בהקדמה משהו על פרוסות גזר מיובש ובמתכון לא ציינת אותו. איך מכינים ובאיזו כמות לשאר המרכיבים? תודה.

    1. רחלי קרוט says:

      חותכים את הגזר לפרוסות דקות ואופים ב-120 מעלות עד שהוא מתייבש. זה קצת ארוך כי זה לוקח כמה שעות.
      ואחר כך טוחנים אבל לא דק מדי.
      כמה? במקרה הזה אפשר לשים גם כמה כפות טובות כי הגזר רק מוסיף.

  36. מיכל says:

    אגלה לכם פטנט נהדר. המצאה שלי. לא צריך ליבש ירקות ועשבי תיבול קצוצים! שמים את כל הירקות ועשבי התיבול שטופים וקצוצים בשקיות פתוחות במקפיא. שמיר למשל אפילו לא צריךלקצוץ רק שוטפים!. המקפיא כבר ייבש אותם. מידי פעם קצת מנערים מפוררים וממוללים. אחרי שהתייבשו סוגרים את השקיות – והם מוכנים לשימוש!!!.

    נהדר גם להקפיא שום ובצל טריים. את הבצל אני מקלפת לפני ההקפאה. השום נשמר נהדר בשלמותו. קונים שום טרי חדש באביב ושומרים במקפיא לכל השנה! כשצריך – מפשירים קצת על השיש. משתמשים בכמה שצריך – ואת השאר מחזירים למקפיא.

    נסו ותהנו.

  37. נועה says:

    הכנתי ויצא תפל ממש!

  38. גל-אסתר says:

    בזכות המתכון הזה חזרתי להשתמש באבקת מרק והתבשילים שלי שודרגו פלאים (כולל האורז והפתיתים). תודה רחלי!

  39. עידית נעמן says:

    תקשיבי – את גאון! אז אני סבתא תומכת לחימה בקנדה (מינוס 14, תודה ששאלת), וגם סבתא חטובה שלא מכניסה לפה סוכר או קמח (והתוצאות מרשימות), והשבוע הייתה פה נכדה מצודדת ומשועלת וסבתא (אני) החליטה להכין מרק עוף.
    אז חיפשתי ומצאתי את מתכון התבלינים שלך, ובהכירי והוקירי את מתכוניך – ירדתי בכפור לחנות התבלינים, אספתי כל מה שכתבת, אחד לאחד – חוץ מהקורנפלור שהוא ביג נונו אצלי. טחנתי במטחנה ידנית. והוספתי למרק שכבר התבשל עם מלא כנפיים תפלות (לא כשר לא מומלח לא טעים), וירקות שהצלחתי למצוא (שורש פטרוזיליה? קולורבי? פחחח… בחלום הלילה, אבל יש גזר ודלעת, שעועית ירוקה, שמיר ופטרוזיליה, זוקיני (קישואים הס מלהזכיר), וכמובן מקלות סלרי פציחים של חורף. האבקה חוללה את הקסם ופתאם התמלא הבית בריח אמיתי של שבת!
    הולכת להכין אטריות דקיקות לנכדות. תודה על תרומתך לארוחת ערב שבת כהלכתה!

  40. רותי says:

    וואי יצא מהמם! קניתי וניסיתי כמה וכמה….המתכון הזה הכי טוב !!!!!! טעים ומשדרג . תודה רבה

    1. שי says:

      פעלתי לפי המתכון והאבקה יצאה לי עם טעם מריר אשמח לדעת האם זה צריך להיות ככה
      תודה מראש

  41. שי says:

    פעלתי לפי המתכון והאבקה יצאה לי עם טעם מריר אשמח לדעת האם זה צריך להיות ככה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend