כשטעמתי את הספק המבורגר ספק קציצה הזאת בפעם הראשונה אני מודה שלא האמנתי. עזבו שהיא יצאה יציבה, קצת מתקתקה בזכות הסלק והכי קלה להכנה – זה יצא כל כך טעים שאי אפשר להסביר.
הטעם של החומוס לא משתלט, הפטריות והבצל מוסיפים רכות כיפית ואם תצרבו אותן ממש עד הזהבה תקבלו ביס שממש מזכיר המבורגר.
ובואו גם נדבר על הערכים התזונתיים – תציצו ברשימת המצרכים, כל חומרי הגלם במתכון הזה מושלמים. יש כאן חלבון, ברזל וסידן מגרגירי החומוס, יש כאן ויטמין סי, סיבים תזונתיים וחומצה פולית מהסלק, ויש גם ברזל וסידן מהטחינה וגם שיבולת שועל שעוזרת לתחושת השובע.
ואפילו בדקתי לכם (אני לא דיאטנית כמובן אז אם דיוק חשוב לכם תבדקו עם הדיאטנית שלכם) ובכל המבורגר כזה יש בערך 100 קלוריות או 40 קלוריות בקציצה (לא כולל הלחמנייה כמובן).
ספציפית כאן, כי אני משתדלת לא לאכול פחמימות, השתמשתי בלחמניות פשתן שקונים בסופר או בחנויות טבע ואל כל הטוב הזה הוספתי גם אבוקדו, עגבניות, חסה וכוסברה. אבל באמת שאתם יכולים לשים מה שתרצו. מלפפון חמוץ, סלט כרוב, טחינה, רטבים שאוהבים וכו.
ואפשר כמובן לאכול את הקציצות האלה גם ללא הלחמנייה, עם סלט בצד וקצת טחינה מעל. יצא מושלם.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
והנה עוד המבורגרים צמחוניים מעולים ממש:
המבורגר סלק של החלומות
מצרכים ל-8 מיני המבורגר:
2 כפות שמן זית
1 בצל לבן גדול, קלוף
4 שיני שום, קלופות
1/4 כפית מלח
מעט פלפל שחור טחון
1/4 כפית אבקת שום
4 פטריות יער או 8 פטריות שמפניון
1 סלק גדול וקשה
3/4 כוס גרגירי חומוס רכים (ללא נוזלים בכלל)
2 כפות טחינה גולמית מלאה אורגנית – אני השתמשתי בזאת של GREEN
1 ביצה L (לגרסה טבעונית ראו למטה בהערות)
3 כפות שיבולת שועל להכנה מהירה
אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות וחותכים את הפטריות לקוביות בגודל 1 ס”מ.
– במחבת רחבה מטגנים את הבצל והשום במשך 5 דקות עד ריכוך.
– מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 3-4 דקות. מתבלים במלח, פלפל ואבקת שום.
– בינתיים קולפים את הסלק (מומלץ להשתמש בכפפות כדי לא להכתים את הידיים) ומגרדים את הסלק על החלק הדק בפומפייה.
– מוסיפים את הסלק למחבת ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהסלק מצטמצם ואין נוזלים במחבת. זה לוקח בערך 8 דקות.
– בינתיים מועכים בקערה גדולה את גרגירי החומוס ביחד עם הטחינה לממרח כמה שיותר חלק.
– כשהסלק במחבת מוכן (חשוב שלא יהיו נוזלים – אם יש, מסננים אותם החוצה) מוסיפים את תכולת המחבת לחומוס עם הטחינה ומערבבים היטב היטב.
– מוסיפים ביצה ושיבולת שועל ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה או עד יממה. לא לדלג על שלב המקרר כי שיבולת השועל צריכה לספוג את הנוזלים ולהתרכך.
– יוצרים קציצות שמנמנות מהתערובת, עדיף בעזרת ידיים רטובות או משומנות, ומטגנים במחבת עם ממש מעט שמן זית עד הזהבה יפה מ-2 הצדדים. מומלץ לטגן על אש נמוכה כדי שגם החלק הפנימי יקבל את החום ויאפה. עוד אופציה היא לאפות את ההמבורגרים בתנור על נייר אפייה משומן מעט עם שמן זית.
הערות ושדרוגים
– לגרסה טבעונית מוותרים על הביצה ועל הקוואקר. רק חשוב לוודא שהתערובת מספיק יציבה ואם היא רכה מדי אפשר להוסיף כף שיבולת שועל דקה.
– ממש חשוב לתת לתערובת לנוח במקרר לפחות חצי שעה כי בזמן הזה שיבולת השועל סופחת את הנוזלים.
– שימו לב להשתמש כאן בשיבולת שועל דקה (להכנה מהירה) ולא הרגילה.
– אם אין לכם שיבולת שועל אפשר לשים קמח מכל סוג שאוהבים. קמח לבן, כוסמין, קמח עדשים, קמח אורז, קמח חומוס וכו. בכמות זהה לשיבולת שועל.
– ניתן לשדרג את ההמבורגר ולהוסיף עירית קצוצה דק או צ’ילי קצוץ דק דק. אפשר גם להוסיף 1/2 כפית בהרט או תבלין גריל שנותן טעם שמזכיר על האש.
– במקום שעועית עדינה אפשר להשתמש באפונה עדינה.
– רוצים סוג של צ’יפס? אחרי שמערבבים את השעועית עם הרוטב מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה ואופים עד שהשעועית מזהיבה והופכת לסוג של צ’יפס. נסו את זה!
מה אפשר במקום פטריות? אני לא אוכלת פשוט…
במה ניתן להמיר את גרגירי החומוס?
בשדרוגים כתוב לערבב את השעועית עם הרוטב. איזה שעועית? איזה רוטב?
מצטרפת לשאלה
אנחנו בבית לא אוהבים סלק, חוץ מאשר בגרסת ההמבורגר של קרוטית. כל פעם מחדש חוזרת למתכון הזה 🙂
נראה שיש טעות בסוף המתכון…למה קשורה השעועית פתאום:)
את הביצה להעביר לתערובת החמה? היא לא תתבשל?
חייבת להגיד שהחומוס ממש השתלט על כל הטעם.. התערובת של הבצל, השום, הפטריות והסלק היה נהדר ואז בסוף הטעם של הקציצה הוא פשוט של חומוס.
מבאס.
ככה זה הוגש בדיוק במסעדה קטנה וחמודה בוורשה
כל כך טעים!!!!
הכל נעלם תוך שנייה
תודה רבה!
איפה הלחמניה