אין דבר שאני אוהבת יותר לאכול מתפוחי אדמה. טוב נו, גם לחם טרי ושוקולד.
לקראת פסח, שהוא ה-חג של תפוחי האדמה, חשבתי מה להכין שגם יהווה תוספת חגיגית לעיקרית וגם יתפקד מושלם כארוחת ערב בכל יום אחר בשבוע. הדבר הראשון שעלה לי לראש זה גראטן אבל מה עושים עם השמנת והחמאה? הרי הם אלה שמרככים את תפוחי האדמה.
וגם, ואולי הכי חשוב, איך מחברים את כל תפוחי האדמה לכדי פשטידה אחת יפה מבלי שהכל יתפרק בחיתוך. אז אחרי כמה ניסיונות ולא מעט טעימות קבלו את הגראטן שיככב בשולחן שלכם. זה שאפשר להכין גם יום ויומיים לפני וכל מה שצריך זה 2 מצרכים עיקריים – עם השאר אפשר לשחק.
והנה גם סרטון הכנה שתוכלו לראות כמה קל להכין.
View this post on Instagram
ודבר אחרון – אני מצרפת לכם לינק לסירים של roso שהשתמשתי בהם. הם גם מעולים לאפייה בתנור, גם מתאימים לכל סוגי הכיריים והם גם נון סטיק. אני הכי אוהבת את הסוטאז’ים כי אני מבשלת בהם הכל – מקציצות ברוטב ועד פסטה ופשטידות, אבל יש בסדרה גם סירים רגילים ומחבתות בשלל גדלים. שימו לב שבימים הקרובים יש הנחות מדהימות באתר ואם תכניסו קוד קופון krutit10 תקבלו עוד 10% הנחה! אז שווה לנצל את זה – שלא תגידו שאני לא דואגת לכם 🙂 הנה הלינק לאתר.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
גראטן משפחתי מ-3 מצרכים (בלי מוצרי חלב)
מצרכים:
8-10 תפוחי אדמה, קלופים
3 ביצים L
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
3/4 כפית אבקת שום – לא חובה
6 כפות שמן זית
אופן הכנה:
– פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות מאוד. אפשר במנדולינה, אפשר במעבד מזון עם להב פריסה ואפשר בעזרת סכין חדה.
– בקערה גדולה טורפים ביצים, מלח, פלפל שחור ואבקת שום. בשלב הזה אפשר לשים כל תבלין שאוהבים ואפשר גם קצת שמן כמהין או שמן שום שנשאר מקונפי שום במידה והכנתם מתישהו או קניתם.
– מכניסים פנימה לקערה את פרוסות תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
– משמנמים היטב סיר נון סטיק (קוטר 24), שיכול להכנס לתנור, עם שמן זית. חשוב להיות נדיבים עם השמן ולשמן גם את הדפנות.
– מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בסיר בצורת רעפים אחד בסיבוב עד שמסיימים את כל תפוחי האדמה. חשוב לוודא שנוצרה שכבה בערך באותו גובה.
– שופכים מעל את יתרת הביצים וסוגרים עם מכסה.
– מטגנים על אש בינונית-גבוהה במשך 7 דקות ואז מעבירים לתנור שחומם מראש ל-165 מעלות למשך שעתיים וחצי. אפשר גם שלוש שעות. שימו לב שהסיר צריך להיות מכוסה.
– בסיום האפייה מוציאים את המכסה ואופים עוד 15-20 דקות ללא כיסוי.
– הופכים על צלחת הגשה, מצננים מעט ומגישים.
הערות ושדרוגים
– אפשר להכין את הפשטידה גם יום ויומיים קודם רק לחמם בתנור לפני ההגשה.
– רוצים שתפוחי האדמה יקבלו צבע חום גם מבפנים? תאפו אותם בסיר ב-110 מעלות במשך כל הלילה ממש כמו חמין.
– אפשר לפזר בין פרוסות תפוחי האדמה גם עלי טימין (מיובש או טרי).
מדהים מדהים…..
בבקשה בבקשה איך מטבענים? חלב קוקוס?
המממ שאלה טובה. נוזל כאן לא ידביק את תפוחי האדמה ביחד. אולי לערבב קורנפלור וקצת חלב. אני צריכה לנסות קודם.
שש כפות השמן, לתערובת הביצים או לתחתית הסוטאג׳?
אפשר להכין גם בתבנית אפייה עם נייר כסף במקום מכסה?
אפשר בהחלט. רק לשמן כמו שצריך את התבנית והייתי אופה את זה אפילו חצי שעה יותר.
אפשר להכין בסיר של ג’חנון ? בלי הטיגון בהתחלה? רק בתנור
אפשר להכין בסיר של ג’חנון ? בלי הטיגון בהתחלה? רק בתנור
אפשר רק במקרה של סיר ג’חנון ממש לשמן כמו שצריך כי הוא לא נון סטיק. ליתר בטחון הייתי שמה עיגול נייר אפייה בתחתית.
האם אפשר על הפלטה כל הלילה?
נראה מעולה, במיוחד הרעיון לאפות כל הלילה.
התלהבתי גם מהסוטאז’ שלך, אז קניתי זוג (עם הקופון!) במבצע המעולה שהמלצת ועל הדרך הוספתי גם שתי מחבתות.
תודה על המתכון ועל המלצת הסוטאז’!
חג שמח!
אין לי אינסטגרם (וגם לא מעוניין להתקין).
אשמח אם יהיה גם קישור לסירטון ביוטיוב.
תודה,
אם אני רוצה להכין את זה בתבנית ולא בסיר (עם חצי שעה יותר בתנור כמו שכתבת) באיזה שלב להעביר את זה לתבנית? אחרי הבישול?
היי שאלה קצת מצחיקה אבל כשאת מכניסה את הסיר מכוסה לתנור הכוונה עם המכסה זכוכית שלו? הוא חסין בפני החום של התנור?׳
תודה!!
אם ארצה חלבי, אילו כמויות של חלב או שמנת צריך להוסיף ,האם כמות הביצים משתנה?
אפשר לגוון ולהוסיף בין שבות תפו”א, גבינה צהובה או בולגרית.?