מה החלום שלך? שאלתי אותו רגע לפני שסיימנו את השיחה. אני עוד באמצע המסע, הוא חשב, אבל אם לחלום בגדול? אני רוצה להיות האופה הכי מפורסם בארה”ב. זה שכולם מכירים את פועלו. ואכן, בן סימן טוב – הידוע בכינויו בן ג’ינג’י, עושה צעדים גדולים כבר עכשיו כדי להגשים את החלום הזה. עם רבע מיליון עוקבים באינסטגרם, כמעט 700 אלף עוקבים בטיק טוק ועם מיליוני צפיות בסרטונים שלו, בן ג’ינג’י הוא לגמרי מטאור בשמי הרשתות החברתיות בארה”ב ובאירופה.
הוא נולד ברחובות שם גם מכר את לחמי המחמצת שלו, אחרי שסיים לעבוד בצפון אברקסס ובסלון של אייל שני וחיפש את המשך דרכו. “למדתי קולינריה באיטליה ושם פגשתי את זיקי – אז חברה לספסל הלימודים והיום אשתי. אחרי הלימודים חזרתי לארץ והיא לניו יורק שם היא גרה וחשבנו שיקח שבועיים שלושה עד שהקורונה תעלם ונחזור לשגרה, אבל המציאות הייתה אחרת”.
כשהקורונה הבהירה לו שהיא לא הולכת להעלם בן החליט לטוס אליה ובזמן שהשניים עבדו על מסמכים כדי שיוכל לגור ביחד עם אשתו, הוא התחיל לאפות ולצלם את זה. איך זה התפוצץ ככה? תהיתי כשהוא סיפר איך עד לא מזמן בקושי היו לו עוקבים באינסטגרם. “היה לי המון זמן ותשוקה לבצקים וביחד עם הסגרים והשהייה הארוכה של אנשים בבית נוצר חלון הזדמנות. לא היה יום שלא העלתי סרטון חדש, כל יום”.
היום בן כבר ידוע בזכות הוייב השמח שלו, הזקן הג’ינג’י והמאפים המגרים. וגם סימן ההיכר שבו הוא מסיים כל סרטון עם המילה YASSS.
תקופה ארוכה שהוא לא ביקר בארץ ובשנייה שהגיע תפסתי אותו לבוקר של אפייה שבו הוא לימד אותי להכין 2 מתכונים של מאפי מחבת – מלאווח משובץ בקצח כמוהו לא אכלתי בחיי. כזה שמתפצפץ בפה בזכות הקריספיות והשכבות הדקות ומצד שני משאיר שובל מענג של ניחוח חמאה. לא יאמן שמדובר בעצם במתכון שיש בו 3 מצרכים – קמח, מים וחמאה.
המתכון השני, וזה שמחכה לכם ממש פה למטה, מגיע מהבלקן – גוזלמה במילוי תרד ופטה. בן, שאוהב להשתמש בחומרי גלם מיוחדים ועונתיים, שילב בפנים גם חמציצים אבל אין בעיה להשתמש רק בתרד או להוסיף גם עלי מנגולד או עלי סלק. מדובר בעצם בסוג של פיתה מרובעת ממולאת בכל טוב שאפשר לשחק עם המילוי שלה. והכיף הגדול? לא צריך תנור ולא שלבים מסובכים, רק מחבת וקצת סבלנות לפתוח את הבצק לעלה דק דק.
ולגבי החלום של בן? אחרי שתכינו תבינו שהוא לגמרי בדרך הנכונה אליו.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
גוזלמה תרד וגבינת פטה
מצרכים לבצק:
500 גרם קמח לבן
240 מ״ל (כוס) מים פושרים
80 גרם (1/2 גביע) יוגורט יווני
20 מ״ל (3 כפות) שמן זית
5 גרם (1/2 כפית) מלח
למילוי:
3-4 כפות שמן זית
600 גרם (2-3 מארזים תלוי במשקל) עלי תרד
200 גרם גבינת פטה עיזים (או בולגרית או חמד)
1 בצל לבן, קלוף
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
מעט שבבי צ׳ילי גרוס – לא חובה
אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים על אש בינונית עד שמקבל צבע זהוב יפה.
– שוטפים את התרד ומוסיפים למחבת עם הבצל. מבשלים 2-3 דקות, עד שהעלים מאבדים את הנפח שלהם אבל לא מבושלים יתר על המידה. מורידים מהאש ומניחים בצד להתקרר. בשלב הזה אפשר להוסיף את הגבינה ישר למילוי או לשים אותה כבר בשלב שממלאים, איך שנוח לכם.
– מכינים את הבצק: שמים את כל מצרכי הבצק בקערה ולשים ביחד, בידיים או במיקסר עם וו לישה, עד שמתקבל בצק אחיד, ממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק חלק וגמיש – שימו לב שזה לוקח בערך 10-15 דקות אז סבלנות. משמנים את הקערה ומעבירים אליה את הבצק.
– מכסים את הקערה ומאפשרים לבצק לנוח במשך שעה.
– מחלקים את הבצק ל-8 חתיכות שוות.
– מרדדים כל בצק על משטח משומן קלות, בעזרת מערוך או בעזרת הידיים, למלבן דק. כמה שיותר דק (אפילו קצת שקוף) יותר טעים ומוצלח כי אז זה יהיה פחות בצקי.
– מניחים במרכז הבצק את תערובת הבצל והתרד (שימו לב לא להוסיף נוזלים יחד עם המילוי אחרת זה יקרע את הבצק).
– מתבלים את המילוי מעל עם מלח, פלפל שחור ושבבי צ׳ילי ומפזרים גבינת פטה.
– מקפלים את הבצק: שליש ימני כלפי המרכז מכסה את המילוי. שליש שמאלי כלפי המרכז על השליש הימני. שליש עליון כלפי המרכז. שליש תחתון כלפי המרכז בחלק התחתון של המעטפה. בשלב הזה אפשר קצת למעוך את הריבוע שיצא לכם לכדי מאפה קצת יותר שטוח אבל לא חובה. המעיכה תיתן לכם מאפה יותר רחב וגם בצק יותר דק.
– מחממים מעט שמן במחבת.
– מטגנים את הגוזמלה על אש קטנה, 2 דקות מכל צד, ואז שוב הופכים ושוב צורבים מכל צד. חשוב להפוך כל כמה דקות ולצרוב שוב עד שמתקבל שיזוף יפה משני הצדדים. אם לא תעשו את זה הבצק יכול לצאת נא מבפנים אז סבלנות 🙂
– חותכים את הגוזלמה לרבעים ומגישים חם. מומלץ לנסות עם מעט מיץ לימון סחוט מעל.
הערות ושדרוגים
– אפשר להשתמש כאן במילוי בכל עלים ירוקים שאתם אוהבים. מתרד ועד עלי סלק, מנגולד וכדומה. רק חשוב לטגן אותם קודם עד ריכוך כי בזמן הטיגון של הגוזלמה במחבת לא יהיה להם זמן להתרכך כי הטיגון לוקח ממש כמה דקות בודדות.
– לא אוהבים תרד או עלים ירוקים? אפשר לוותר עליהם ולהשתמש רק בגבינות קשות כמו פטה, בולגרית, חמד, גבינות צהובות למינהן, צפתית, מוצרלה וכדומה. תשחקו עם מה שיש לכם בבית. ואגב, לגבינות אפשר להוסיף פלפלים קלויים או תירס – מניסיון יוצא אדיר.
– שימו לב לא להמליח את המילוי יותר מדי במידה והשתמשתם בפטה או בולגרית. איך יודעים? פשוט תטעמו את המילוי לפני שאתם שמים אותו בתוך הבצק.
– אפשר להשתמש בקמח כוסמין מכל סוג. במידה ומשתמשים בקמח כוסמין מלא צריך להוסיף עוד רבע כוס מים ולהקפיד על לישה מספקת עד שהבצק חלק וגמיש.
– רוצים להכין מראש? את הבצק ניתן להכין מראש ולשמור במקרר עד 24 שעות, מכוסה היטב כדי שלא יתייבש (שמנו אותו מעט מעל ומסביב). כנ”ל את המילוי שמכינים יום קודם ושומרים במקרר בקופסה. כשרוצים להגיש כל מה שנשאר זה לרדד את הבצק, למלא ולטגן. אופציה נוספת היא להכין את הלחמים כבר לגמרי, כולל המילוי והטיגון במחבת, ואז לשמור אותם בשקית עטופים היטב. בחורף אפשר בחוץ למקרר ובקיץ במקרר. כשרוצים להגיש מכניסים אותם לתנור לכמה דקות או צורבים שוב על מחבת עד שהמאפה חם חם.
היי,
תודה על המתכון, לא צריך שמרים?
האם ניתן להקפיא?
הקפאתי ויצא מעולה.
הפשרתי לטמפ’ חדר לפני הטיגון.
נשמע נהדר אפשר טבעוני?
נראה מצויין, יכול להצליח עם קמח ללא גלוטן?
שלום,
האם יעבוד עם תרד קפוא ואם כן, כמה?
תודה
היי,
מה עם המתכון של המלאווח משובץ בקצח??? לא מופיע כאן…
תודה רבה
התמונות והתיאור ממש מעולים. כמה שניסיתי לרדד דק בסוף הקיפול של הבצק 4 פעמים על אותה נקודה מביא לעובי בצק שלא הצליח להיאפות מספיק במחבת – גם כשאפיתי (טיגנתי) יותר מכמה דקות.
ממליץ לעבוד בצורה דומה רק במקום הקיפולים לקפל פעם אחת מעבר למילוי, להדק ואז לחתוך בסכין. יוצא אש.
היי רחלי
כפי שאילאי אמא בתגובה שלו, הקיפול 4 פעמים על אותו מקום יצא עבה ולא נאפה עד הסוף
האם את יכולה להעלות סרטון או תמונות של הקיפולים?
מכירים מתכונים שרק באים להרים לשף שחתום עליהם?
תתכוננו להיכשל..
להלן שלושת המכשולים שאם אתם לא אופים מקצועיים, או בעלי ניסיון לא תעברו:
1. על העיסה של התרד להיות יבשה – ממתי עלי תרד מוקפצים במחבת יוצאים יבשים? הרי זה תמיד מפליא כמה מים ניתן לסחוט מהם, שוב ושוב ושוב..
2. לפתוח הכי דק על משטח משומן – יש כאן שילוב של שני מכשולים. לפתוח דק בלי לפגוע בבצק ומשטח משומן שמגביר את האלסטיות של הבצק ואינו נאחז במשטח. בהצלחה.
3. הקיפול ישאיר לכם מצק בלתי אפוי גם אחרי 20 דקות במחבת. למה?, כי השכבה החיצונית נאטמת ומתחילה להישרף ועד שהשכבות שקיפלתם יאפו, גם הנשמה העדינה שלכם תישרף.
בקיצור, היזהרו שדה מוקשים לפניכם.
מטרתו היחידה היא להרים לשף ושתזכרו איזה מוכשר הוא אם הוא הצליח ואתם לא.
בקרוב תעלה קרנו בתקשורת ואתם תרגישו קטנים כי נפלתם למלכודת..
אפשר לעשות גלוזומה פיצה? זה יחזיק רוטב גבינה ותוספת?
הבצק כאן מיועד לרידוד דק מאד.
אפשר לשים מילוי של רוטב פיצה זיתים וגבינה
אני אישית מקפלת רק פעם אחת (כמו סנדוויץ) ואחרי המילוי מרדדת שוב
בדרך כלל כל מתכון של רחלי שאני מכינה יוצא פצצה, הפעם התאכזבתי. הקיפול מקשה על המאפה להאפות כמו שצריך ואז נשארים עם קיפולי בצק לא אפוי, 2 דקות מכל צד? זה מצריך הרבה יותר.. חשבתי שזה יתקתק לי ארוחת ערב קלילה, בפועל נתקעתי במטבח. בקיצור התבאסתי
אפשרי קיפול אחד…. יוצרים עיגול או מרובע דקים ככל שניתן ומקפלים פעם אחת. לי הצליח…. ולגבי הירק הכנתי יום לפני כן הנחתי במסננת במקרר. לא היו נוזלים.