לפני חודש, כשניסיתי להחליט איזה קינוחים להכין לחג, נכנסתי לבדוק מה היה הקינוח הכי אהוב ומחופש בגוגל בחג שבועות הקודם. התוצאה הראשונה שעלתה הייתה עוגת גבינה ולוטוס.
האמת? קצת הופתעתי. לא כי חשבתי שהשילוב לא מוצלח, הוא הכי מוצלח, פשוט שיערתי שאת המקום הראשון תתפוס עוגת גבינה ופירורים (היא אגב מוקמה במקום ה-3 אם אני לא טועה).
זה כמובן סיקרן אותי מספיק כדי לנסות ולהרכיב שילוב כזה, שאם כולם כל כך אוהבים כנראה שיש סיבה טובה לזה, וכחובבת (יש שיאמרו אובססיבית) של שוקולד החלטתי להוסיף גם אותו לחגיגה.
המתכון שלפניכם יכול להכנס בקלות תחת הערך שחיתות אבל למרות שבילי הגבינה, השוקולד והלוטוס הבראוניז יצאו לא מתוקים מדי, שזאת קצת בעיה, כי חיסלתי יותר מדי מהם בזמן קצר.
מה שמיוחד בהם זה שכבות הטעם והמרקמים – בתחתית תמצאו עוגיות לוטוס שלמות ומעליהן בראוניז שוקולד משויש עם גבינה שמאזנת את המתיקות, תלוליות מלאות בממרח לוטוס שמתייצבות בקירור אבל נמסות בפה וציפוי שוקולד לבן משגע.
בקיצור, חגיגה!
ואגב, כמה קל להכין את מלבני העונג האלה? הכי קל. מערבבים את מצרכי הבראוניז ומניחים על העוגיות. מערבבים את מצרכי הגבינה ומניחים על הבראוניז. משיישים, מניחים כפיות מלאות בממרח לוטוס וקדימה לתנור. 30 דקות אחר כך יתפשט לכם בבית ריח מתוק ומשכר שיגרום לכל השכנים לדפוק אצלכם בדלת ולתהות מה פשר החגיגה הזאת ולמה לא הזמנתם אותם להצטרף.
בראוניז שוקולד, גבינה ולוטוס
מצרכים לבראוניז ולתחתית:
18 עוגיות לוטוס
150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
150 גרם חמאה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
3 ביצים
55 גרם (1/2 כוס) קקאו מנופה או 140 גרם (כוס) קמח לבן רגיל
לגבינה:
250 גרם גבינה לבנה (5% או 9% או שמנת בטעם טבעי)
3 כפות אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
1 כף קורנפלור או קמח לבן
1 ביצה L
לציפוי ולעיטור:
10-15 כפיות ממרח לוטוס – לתלוליות
100 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
4 כפות שמנת מתוקה 38%
2 כפות ממרח לוטוס (בנוסף)
3-4 עוגיות לוטוס לעיטור למעלה
אופן הכנה:
– מרפדים תבנית בגודל 20X20 בנייר אפייה ומעליו מניחים בצורה חופפת עוגיות לוטוס.
– מכינים בראוניז: בקערה שמתאימה למיקרו מניחים שוקולד וחמאה וממיסים במשך דקה. מערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
– מוסיפים סוכר וטורפים.
– מוסיפים ביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים היטב בין הוספה להוספה.
– מוסיפים קקאו או קמח וטורפים. מניחים בצד.
– מכינים מלית גבינה: בקערה אחרת מניחים את כל מצרכי מלית הגבינה וטורפים היטב.
– מרכיבים: שופכים את תערובת הבראוניז לתבנית עם העוגיות ושטחים מעט. מזלפים מעל את מלית הגבינה ומשיישים בעזרת סכין.
– מניחים תלוליות של ממרח לוטוס על הבראוניז. פשוט שמים כפיות קטנות של הממרח איפה שרוצים.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30 דקות או עד שהבראוניז יציב מאוד בשוליים ומעט רך יותר באמצע. מעבירים למקרר עד לצינון מוחלט של הבראוניז. בשלב הזה אפשר לעצור ולא להוסיף את הציפוי או להמשיך ולשדרג עם ציפוי שוקולד לבן ולוטוס.
– ציפוי: מניחים בקערה שוקולד לבן ושמנת מתוקה וממיסים במיקרו עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. אם השוקולד מתגבש לכם מדי (זה קורה לפעמים, מאוד תלוי בטיב השוקולד) אפשר להוסיף עוד 2 כפות שמנת מתוקה קרה ולערבב עד שזה חוזר למרקם רך ומבריק.
– מוסיפים ממרח לוטוס ומערבבים היטב.
– שופכים את הציפוי על הבראוניז, מיישרים ומפוררים מעל עוגיות לוטוס.
– מעבירים למקרר ורק אחרי שהבראוניז יציבים לגמרי חותכים למלבנים ומגישים.
הערות ושדרוגים
– בציפוי ניתן להשתמש גם בשוקולד מריר או חלב במקום שוקולד לבן.
– אפשר לצפות את הבראוניז גם בשוקולד מריר מומס עם שמנת (ביחס זהה) ולזלף פסים על הבראוניז.
– נשארו לכם עוגיות? הכינו מהן כדורי שוקולד עם לוטוס.
ואוו, נראה מדהים!!!!!
אשמח לקבל ממך מתכון ללזניה
יום נפלא!!!!
גבינת סימפוניה יכולה גם להתאים?
פחות, יש לה מרקם טיפה בעייתי לזה. אלא אם תשתמשי בסימפוניה עם האחוזים הגבוהים שהיא כמו שמנת
תודה
הי
איך הופכים את הדבר המושלם הזה לפרווה?
לטובת האחיינית המתוקה שלי שאלרגית לחלב ומוצריו
תודה מראש
קצת קשה אבל אפשר פשוט להשמיט את החלק של הגבינה ולהכין את בראוניז השוקולד עם תלוליות הלוטוס.
לציפוי, במקום שוקולד לבן, משתמשים בשוקולד מריר ומגדילים את כמות השמנת המתוקה ל-100 גרם.
במקום חמאה בבראוניז אפשר להשתמש במרגרינה או שמן קוקוס
תודה רבה
היי רחלי,
יש לי רק שוקולד חלב בבית.. אפשר להשתמש בו לציפוי במקום שוקולד לבן או שזה יהרוס?
הבת שלי ואני הכנו לחג…יצא מושלם וטעים תודה. אני לא חובבת לוטוס אז בין תלוליות הלוטוס שמנו תלוליות שוקולד מריר מומס מעורבב עם קצת שמנת.
רעיון מושלם. ואיזה כיף שאהבתן <3
נראה מעולה,
ניתן לשמור מחוץ למקרר? מחפשת להכין משהו שאחי יוכל לקחת לצבא…
תודה רבה:)
סליחה על האיחור בתשובה. עדיף במקרה הזה לשמור במקרר כי המרקם שלהן מחוץ למקרר אחרי זמן ממושך הופך להיות רך מדי.
עדיף להכין עוגיות שמחזיקות מעולה בחוץ.
היי, הכנתי לכבוד שבועות ויצא פשוט מדהים!.
שאלה קטנה, הבראוניז יוצא לי לא מספיק נוזלי בכדי לשייש אותו עם מליל הגבינה.. מה ניתן להוסיף לתערובת בכדי שתצא נוזלית יותר?
עדיף לא להוסיף נוזלים כי זה ישנה את מרקם הבראוניז. כדי שיהיה שיוש יפה ונוח אני ממליצה שפשוט תניחי תלוליות כל פעם של צבע אחר בתוך התבנית. קצת שוקולד קצת גבינה וחוזר חלילה. יוצא מהמם 🙂
היי רחלי, אם יש לי אהבה מטורפת ולא מוסברת לחומרת בוטנים, יעבוד במקום הלוטוס? ,?
חמאת בוטנים*
יס, יעבוד. וגם לי יש לאחרונה 🙂
ואי נראה מדהים !! מכינה לערב חג מחר. מקווה שיצא לי טוב והמשפחה של בעלי תאהב את העוגה ?
כמה מנות יכול לצאת מזה ?
זה נחתך לדי הרבה קוביות, נורא תלוי בגודל. לפחות 16 זה בטוח
עובר הקפאה?
כן ♥
האם מותר למור את הגבינה במקפיא ?