אני אוהבת שווקים. מקורים, בחוץ, עם מסעדות או בלי, כאלה שמוכרים בהם ירקות ופירות ובעיקר כאלה שיש בהם המון דוכנים וחנויות שכל אחד מהם מתמחה במשהו אחר. בכל אחד מהם חומרי גלם שעושים כבוד למטבח וליצרנים.
כשציפור קטנה לחשה לי ששרונה מרקט חוגגים יומולדת 4 – אמאל’ה איך הזמן עובר מהר. אני זוכרת שהגעתי לשם כשזה נפתח וזללתי מכל דוכן משל לא ראיתי אוכל בחיי, ושיש חגיגה ומלא הנחות (מ-25% ומעלה), החלטתי לקפוץ לשם בשישי.
יצאתי משם עם מיליון שקיות. אחת מלאה באגוזים ומקלות וניל שמנמנים מהחנות של קליית חממה שיש להם מבחר משוגע של פירות יבשים, תבלינים, חלבה, תמרים מתוקים בטירוף ואינספור צנצנות שהתחשק לי לפתוח ולהריח אבל התביישתי ?
וגם שקית שהדיפה ריח מתוק בכל המרקט בזכות החלבה של ממלכת החלבה (יש עליה 29% הנחה) ואחת עם דבש נהדר של גליל (ב-33% הנחה) מהחנות של אנשי הזית (נסו את החמאות אגוזים שלהם).
כמובן שלא התאפקתי ורכשתי כרוב ממולא ומאפה זעתר טרי מדוכן של אוכל דרוזי, פלטת גבינות של באשר שאני מאוהבת בגבינות שלהם מאז שהכרתי אותם בשוק מחניודה (היי רותם, תודה על כל ההמלצות המעולות ועל הידע העצום), בקלאוות מדוכן ששכחתי את שמו ומתמחה רק בזה ואפילו עצרתי בדרך חזרה לאוטו וקניתי פרחים.
בקיצור, חוץ מזה שהיה לי נמק בידיים מרוב שקיות, היה מושלם.
כשהגעתי הביתה תהיתי מה עושים עם כל הדברים המטורפים שהבאתי והחלטתי לשאול את החברים באינסטגרם מה הם היו מכינים.
התשובות היו רבות, ושמרתי מלא מלא רעיונות, אבל אחת מהן קרצה לי הכי הרבה. גם כי כבר חודשים שאני רוצה להכין את הקינוח הזה וגם כי הוא מתאים בול לחג – בקלאווה.
עזבו שמדובר באחד הקינוחים הכי מרשימים ומשמחים, גם ממש ממש קל להכין את זה. וחוץ מזה, זה פרווה, מלא בניחוח דבש וביס קטן, לצד תה רותח, יגרום לשנה הזאת להפתח ברגל ימין. ובדרך הכי מתוקה שאפשר.
בעצם, כל מה שצריך לעשות זה להבריש בצק פילו בשמן, לפזר אגוזים קצוצים עם סוכר ולגלגל לרולדה. משם הדרך לתנור קצרה במיוחד וכל מה שנשאר זה להספיג את העונג הזה בסירופ סוכר. זהו, הכי פשוט שיש.
מאחלת לכם חג שמח ושנה מלאה ברגעים מתוקים.
בקלאווה מטורפת במילוי אגוזים
תבנית בגודל 24
מצרכים:
1 חבילה בצק פילו, מופשר על פי הוראות היצרן
בין 1/2 ל-3/4 כוס שמן (או: 150 גרם חמאה מומסת)
3 כפות דבש
400 גרם מיקס אגוזים טבעיים (קשיו, פיסטוקים, מלך, לוז, פקאנים, שקדים)
2 כפות סוכר
1 כפית קינמון
לסירופ:
3/4 כוס סוכר
2 כפות דבש
1 כוס מים
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל איכותית
3-4 טיפות מי ורדים (לא חובה)
4-5 כפות פיסטוקים טחונים
אופן הכנה:
– בקערה קטנה מערבבים היטב את השמן והדבש.
– קוצצים דק את כל האגוזים שבחרתם ומעבירים לקערה. אפשר לקצוץ עם סכין או לטחון בפולסים במעבד מזון או בלנדר.
– מוסיפים סוכר וקינמון ומערבבים.
– פורסים עלה פילה על השיש ומורחים בעזרת מברשת עם השמן והדבש. מניחים מעל עלה נוסף וגם אותו מברישים.
– מפזרים אגוזים טחונים בשכבה דקה (בערך כמה שנכנס בכף יד) ומגלגלים, כשהחלק הרחב כלפיכם, לרולדה הדוקה וארוכה.
– משמנים מעט תבנית עגולה ומניחים את הרולדה שיצרתם מסביב. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק והאגוזים ומניחים אותם בספירלה בתבנית.
– מברישים את החלק העליון בנדיבות בשמן וחותכים לריבועים בגודל שאוהבים. אפשר לחתוך כמו משולשים של פיצה או לחתוך מסביב פסים במרווחים.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 17-25 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב. אני אוהבת להניח את התבנית בחלק הקצת יותר נמוך של התנור כדי שגם החלק התחתון יאפה אז ממליצה גם לכם.
– בינתיים מביאים לרתיחה בסיר סוכר, דבש, מים, מיץ לימון, וניל ומי ורדים ומבשלים עד שהסוכר נמס לגמרי. מצננים.
– כשהבקלאווה יוצאת מהתנור שופכים עליה את הסירופ, לאט לאט, עד שהיא שותה את כולו.
– מפזרים תלוליות קטנות של פיסטוקים טחונים על כל בקלאווה ומצננים עד להגשה.
הערות ושדרוגים
– אתם לא חייבים להשתמש בדבש ואפשר להשמיט אותו, אבל הוא מחבר את המנה הזאת לראש השנה וגם מוסיף עומק של מתיקות נורא נעימה.
– לגרסה טבעונית פשוט ממירים את הדבש בסילאן או מייפל או פשוט מוותרים על הדבש.
– אם אתם אוהבים קינמון אפשר לשים גם כף.
– רוצים לשדרג? מוסיפים מעל שכבת האוגיזם גם חלבה מפוררת מכל טעם שאוהבים.
– שת”פ מקסים וטעים במיוחד עם שרונה מרקט. את המנה הראשונה לארוחג הכין דביר בר (הנה המתכון שלו לסיגר דפי אורז) ואת העיקרית הכינה תמרה אהרוני (הנה המתכון שלה לכתף טלה עם ירקות ביין לבן).
האגוזים קלויים או טבעיים?
טבעיים. אפשר כמובן גם לקלות כמה דקות במחבת, יצא מושלם. אני סתם קצת עצלנית אבל זה יוצא מהמם גם בלי 🙂
היי
היכן ניתן להשיג תבנית כזו?
המממ שאלה מעולה. אני אבדוק לך. אבל אפשר גם בתבנית עוגה עגולה מתפרקת הקלאסית.
היי איך אפשר לעשות זאת בתבנית מרובעת?
להניח את שכבות הבצק, משומנות, אחת מעל השנייה בגודל של התבנית ובין לבין לפזר את האגוזים
הי, אפשר להקפיא אחכ?
היי, כמה זמן אפשר לשמור במקרר? ניתן להקפיא.?
מצטרפת לשאלת התבנית? באיזה סוג השתמשת? האם טוב גם פיירקס?
היי.. את התערובת פיזרת על כל העלה או רק גבעה לאורך החלק הקרוב אלייך?
הי תודה על המתכון המושלם. את יכולה לתת הסבר לגבי החיתוך? לא לגמרי הבנתי איך לחתוך כדי שייראה כמו שלך.. : )
ועוד שאלה.. האם אפשר להכין היום ולאפות מחר? או כבר לאפות גם מהיום?
תודה!
יצא פשוט מושלם!!
ממש ממש שמחה לשמוע! חג שמח ושנה טובה ומתוקה
הכנתי בתבנית מלבנית. את כל הגלילים שמתי אחד ליד השני ויצא מושלם. תודה רבה
וחג שמח
ממש ממש שמחה לשמוע. איזה כיף! חג שמח ושנה טובה
איך יודעים שהתחתית גם מוכנה? כבר פעמיים עם בקלאווה ואיכשהו בין השורות לא מתבשל עד הסוף וגם התחתית…
האמצע לא אמור לצאת פריך כמו החלק העליון, הוא מתרכך ומתחבר עם האגוזים והסירופ
שמן קוקוס במקום שמן רגיל יתאים כאן? אני לא טבעונית. סתם תוהה אם זה יהיה זר לטעמים של הבקלוואה.
היי,
האם ניתן להכין יום לפני ההגשה?
היי רחלי, נראה מעולה. האם אפשר להכין מראש? יום, נגיד
בהחלט. ועדיף לחמם כמה דקות בתנור לפני ההגשה
היי, האם עדיף לעשות את זה עם פיצוחים קלויים? או ששום דבר לא צריך להיות קלוי?
תודה!
היי!
כשמברישים את החלק העליון – לא צריך לשים גם ביצה כדי שיקבל צבע שחום? או ששמים רק שמן/שמן עם ביצה?
תודה!!
אין צורך בביצה רק שמן/חמאה
אפשר במקום בפיסטוקים מלמעלה קוקוס או משהו אחר?
ואי יצא לי רטוב מדי כאילו אשכרה העוגה שוחה יש לך מושג מה יכול לגרום לזה????
היי, יצא טעים מאוד אבל הבצק העליון בחלק מהמקומות היה פריך ומעולה ובחלק אחר צמיגי. למה זה קשור? יותר מידי רוטב? לא מרחתי אחיד את השמן? משהו באפייה?
וואוו של בקלאווה!! כמה טעים! תודה רבה לך על מתכון לא פחות ממושלם!
מתכון מעולה! לא הצלחנו להפסיק לאכול!
תודה ♥️
יצא מושלם!!!!
רחלי שלום,
ראשית תודה על מתכונים מגוונים ומדויקים,
בנוסף, אנחנו נוהגים לא לאכול אגוזים בראש השנה (בגלל הגימאטריה למילה חטא – מנהג)-
האם אגוזי לוז יתאימו?
אוהבת בקלאוותף, לא זוכרת אם אכלתי פעם בלי אגוזים,
תודה הודיה.