הבצק הכי טוב שתכינו לעוגיות. כזה שהוא סלחני, כזה שנוח לעבוד איתו, כזה שאפשר לשמור במקרר גם שבוע (או במקפיא חודשים). בצק אחד שאפשר להכין איתו אינספור עוגיות. מעוגיות סנדביץ’ ועד עוגיות מגולגלות, עוגיות ממולאות (בסגנון ערגליות) או חיתוכיות.
כאן ספציפית נתתי לכם אופציה ל-3 סוגי עוגיות מאותו בצק.
– עוגיות מגולגלות במילוי תמרים ופיסטוקים
– עוגיות סנדביץ’ במילוי חמאת בוטנים וסילאן
– חיתוכיות חלבה ופקאנים
– אוזני המן בשלל מילויים
שימו לב:
- המתכון מתאים לבין 40-50 עוגיות תלוי בגודל.
- ניתן למלא כל עוגייה בממרח שאוהבים. מתמרים ועד חלבה וחמאת בוטנים או חמאת שקדים וכו.
- ניתן להכין מהבצק סוג אחד של עוגיות או לשלב ולהכין כמה סוגים של עוגיות.
- נשאר לכם שאריות בצק? מרדדים, קוצרים לעיגולים ומכינים אוזני המן.
בצק פריך אחד – 4 עוגיות
מצרכים לבצק:
300 גרם חמאה קרה
1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 חלמונים
420 גרם (3 כוסות) קמח לבן
100 גרם שקדים טחונים דק
למילויים:
1 צנצנת ממרח חלבה – קלית גת
1 צנצנת חמאת בוטנים – קלית גת
4-5 כפות סילאן – קלית גת
1 צנצנת ממרח תמרים – קלית גת
100 גרם פיסטוקים
100 גרם פקאנים מסוכרים
אופן הכנה:
– חותכים את החמאה לקוביות בגודל 1 ס”מ.
– מניחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה חמאה, אבקת סוכר ופודינג וניל ומערבלים על מהירות גבוהה עד שהחמאה רכה ותפוחה – בערך 5 דקות. מדי פעם מורידים את החמאה מדפנות הקערה.
– מוסיפים חלמונים וממשיכים לערבל יחד. מורידים שוב מדפנות הקערה.
– מוסיפים קמח ושקדים טחונים ומערבלים עד לקבלת בצק.
– עוטפים את הבצק בניילון ושומרים במקרר עד לשימוש (מינימום חצי שעה).
– לעוגיות מגולגלות במילוי תמרים ופיסטוקים: מרדדים את הבצק למלבן דק ומורחים ממרח תמרים בנדיבות. קוצצים את הפיסטוקים ומפזרים מעל. מגלגלים לרולדה ארוכה והדוקה ומעבירים את הרולדה למקרר לשעה.
– אופים את הרולדה במשך 25-35 דקות על 185 מעלות או עד הזהבה עדינה. חותכים לפרוסות, ממתינים שיתקררו ומאבקים באבקת סוכר.
– לעוגיות סנדביץ פרח במילוי חמאת בוטנים וסילאן: מרדדים את הבצק לעובי ½ ס”מ וקורצים צורה שאוהבים. אופים את העוגיות שקרצתם במשך 15 דקות או עד הזהבה עדינה.
– מערבבים חמאת בוטנים עם סילאן ומניחים כפית על עוגיה אחת. סוגרים עם עוגיה נוספת.
– לחיתוכיות חלבה ופקאנים: מרדדים את הבצק למלבן בעובי ½ ס”מ ומורחים מעל ממרח חלבה. קוצצים את הפקאנים ומפזרים מעל.
– חותכים את הבצק למלבנים זהים בגודלם ומניחים אחד מעל השני כך שיווצרו 4 שכבות. אופים ביחד, ב-185 מעלות, במשך חצי שעה. חותכים לקוביות ומגישים.
- המתכון בשיתוף קליית גת.
האם ניתן להשתמש בשמן במקום חמאה?
במה אפשר להחליף את אבקת השקדים בבצק?
את מהממת, איזה מתכונים מעולים
תודה רבה וחג שמח
תודה רבה, על ההשקעה והמתכון, מה תרומת האינסטנט לבצק?
לא כתבת הנחיות לגבי אוזני המן
כמה מעלות כמה זמן