ספק בורקס ספק פשטידה – הבניצה היא לגמרי אחד המאפים הכי טעימים שאני מכירה. שילוב מופלא בין בצק פילו דקיק, גבינות נהדרות ותרד (אפשר גם פטריות או בלי בכלל).
לרוב אני נוהגת להכין אותה בדרך קצת שונה אבל הפעם החלטתי לגוון ותקשיבו – יצא בורקס מים! מלא שכבות דקיקות של בצק רך שסופג את כל נוזלי הגבינה והחמאה ובין לבין נקודות קטנות של תרד מתמסר.
והכיף הגדול? הבניצה לא דחוסה אלא אוורירית וקל ממש לחתוך אותה לקוביות יפות.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
בניצה גבינות ותרד שהיא הכי בורקס מים
מצרכים (תבנית בגודל 20X30):
1 חבילה (300 גרם) בצק פילו מופשר
2 כפות חמאה
1 סלסלה עלי תרד
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
2 מיכלים (400 גרם) יוגורט 3% ומעלה
1/2 קופסה (125 גרם) בולגרית או פטה
1/3 שקית (100 גרם) פתיתי טריו (מיקס 3 גבינות) השף הלבן
3 ביצים L
120 גרם חמאה מומסת
אופן הכנה:
– קוצצים את התרד לרצועות ומטגנים עם 2 כפות חמאה, מלח ופלפל שחור עד שהתרד מתרכך ולא שנייה יותר. זה לוקח בערך 2-3 דקות. מוציאים לקערה ונפטרים מהנוזלים.
– בקערה גדולה מערבבים יוגורט, בולגרית, טריו, ביצים וחמאה מומסת. משאירים ממש מעט חמאה בצד להבריש את הבניצה למעלה.
– מחממים תנור ל-200 מעלות.
– משמנים את תחתית התבנית ומניחים עלה פילו מקופל ל-2 בתחתית כך שכל התחתית תהיה מכוסה בבצק.
– לוקחים עלה פילו נוסף ומקמטים אותו כמו שמקמטים נייר שרוצים לזרוק לפח. מניחים את העלה המקומט על עלה הפילו שבתבנית באחת הפינות.
– מקמטים עוד עלה פילו ומניחים ליד העלה הקודם. חוזרים על הפעולה עם 4-6 עלי פילו כך שנוצרת שכבה של קמטוטי פילו. חשוב לא לדחוס אותם יותר מדי אלא להשאיר אותם עם כיסי אוויר בתוך העלים המקומטים.
– מניחים מעל עלי הפילו את התרד בשלל מקומות.
– מניחים מעל התרד מחצית מתערובת הגבינות.
– מקמטים שוב עלה פילו ומניחים מעל הגבינות. חוזרים על הפעולה עם 4-6 עלי פילו כך שכל הגבינות יכוסו בקמטוטי פילו.
– מניחים מעל את המחצית השנייה של הגבינות.
– מכסים את הגבינה עם עלה פילו נוסף שמקפלים ל-2 ומניחים מעל בצורה ישרה.
– מברישים בחמאה מומסת את כל החלק העליון ומעבירים לתנור. אופים במשך 35-45 דקות או עד שהמאפה זהוב יפה.
– מצננים מעט ורק אז חותכים.
הערות ושדרוגים
– במקום תרד אפשר להקפיץ פטריות עם קצת שום וחמאה ולהניח בתוך הבניצה.
– אם לא אוהבים תרד אפשר גם בלי בכלל.
– במקום טריו אפשר מוצרלה מגורדת או פתיתי עמק.
– אל תוותרו על החמאה המומסת בתוך תערובת הגבינות. בצק פילו הוא בצק יבש והוא חייב שומן כדי להתרכך. זה במקום להבריש כל עלה בנפרד בחמאה מוסיפים אותה לתערובת והיא כבר תחלחל לבצק.
– עדיף להשתמש פה ביוגורט עם אחוזי שומן גבוהים יחסית. 3% יהיה מהמם אבל גם גבוה יותר זה מושלם.
– לא צריך לשים מלח בתערובת הגבינות הבולגרית או הפטה מלוחות מספיק וגם התרד כבר מלוח מההקפצה.
– המתכון בשיתוף תנובה.
יש לך רעיון לתחליף לביצים?
מה מידות התבנית?
20X30. תודה על ההערה זה התווסף גם למתכון.
איזה גודל של תבנית?
מלבנית 20X30
נראה לי ששכחת לרשום בשלב השני של עלי הפילו המקומטים לשים את המחצית השנייה של הגבינות, ומעליהם להניח את עלה הפילו העליון…
את צודקת לגמרי. תודה על ההערה זה תוקן במתכון.
אפשרי שמן זית במקום חמאה?
כן! ואיזה כיף שאפשר. לרוב זה בעייתי אז שמחה שפה זה כן אפשרי 🙂
הי
האם ניתן להכין יום לפני ולאפות ביום ההגשה – או לאפות מיד בתום ההכנה ולחמם לפני ההגשה?
הי רחלי
שקית תרד 400 גרם זה בסדר?
אפשר לשים תרד גם עם המחצית השניה של הגבינות או שזה יותר מדי?
היי, האם יש אפשרות להכין להקפיא?
היי רחלי 🙂
אפשר להכין ערב לפני ולהכניס לתנור בבוקר?