בייגל קוטג’ מ-2 מצרכים

Posted on
בייגל קוטג' מ-2 מצרכים

לפני 5 שנים העלתי לבלוג את אחד המתכונים האהובים עלי – בייגל יוגורט מ-2 מצרכים שהוא באמת פתרון נפלא לארוחת בוקר או ערב. כשאין לי בבית לחם אני תמיד רצה להכין אותו.

ואז, השבוע, מצאתי את עצמי מול גביע קוטג’ שתיכף פג לו התוקף והחלטתי לעשות ניסיון להכין איתו גם סוג של בייגל. בהתחלה זה לא ממש עבד, בכל זאת לקוטג’ יש פחות נוזלים מיוגורט, אבל קצת שינוי כמויות והופה – זה הצליח! מה זה הצליח, התחסל בשנייה.

מה שמדהים בשימוש בקוטג’ הוא שהמרקם בפנים יוצא מפנק כזה, גבינתי, קצת כמו טוסט. ובחוץ נוצר מרקם קריספי מושלם.

שימו לב להערות למטה, הן ממש חשובות במתכון הזה ויפתרו לכם את רוב השאלות.

צפו בסרטון הכנה

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

בייגל קוטג’ מ-2 מצרכים

מצרכים (בערך 10 בייגלס תלוי בגודל):
1 גביע (250 גרם) קוטג’ תנובה – 5% או 9%
1 כוס מדידה (140 גרם) קמח תופח

לעיטור:
1 ביצה טרופה או שמן זית
שומשום ומלח גס

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים קמח וקוטג’ ומערבבים היטב היטב עד שאין יותר קמח. המרקם יוצא דביק וזה בסדר.
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומשמנים אותה עם תרסיס שמן זית או מברשת ושמן זית.
– יוצרים עיגולים, עם ידיים רטובות ומניחים על נייר האפייה. אפשר גם ליצור חור באמצע למי שרוצה צורת בייגל אבל ממש לא חובה.
– מברישים למעלה בביצה, מפזרים שומשום ומלח גס ואופים במשך 30 דקות או עד הזהבה.

בייגל קוטג' מ-2 מצרכים
בייגל קוטג’ מ-2 מצרכים

הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף לבצק זיתים קצוצים, תירס, עשבי תיבול יבשים כמו אורגנו, עירית קצוצה, אבקת שום ועוד כיד הדמיון שלכם. אם אתם שמים עשבי תיבול יבשים או אבקת שום אז לא יותר מ-1/2 כפית.
– במקום קוטג’ אפשר לשים גבינה לבנה או יוגורט. במקרה הזה הכמות תהיה 200 גרם ולא 250. פשוט תשימו 2-3 כפות פחות מהגביע. ואפשר גם לשלב בינהם.
– במקום לצפות בביצה אפשר להתיז תרסיס שמן זית או להבריש בשמן זית עם מברשת.
– לגרסה מתוקה: מוסיפים לבצק 2 כפות מייפל ומעטרים מעל בסוכר וקינמון.
– אם אין לכם קמח תופח משתמשים בקמח רגיל + 3/4 כפית אבקת אפייה.
– אין בעיה להשתמש בקמח כוסמין רק לא לשכוח אבקת אפייה במידה וזה לא כוסמין תופח.
– לא, אי אפשר קמח שמרים. לשמרים צריך לתת זמן לעבוד ואנחנו מתעסקים פה עם תערובת שנכנסת לתנור מיד אחרי הערבוב.
– הבייגלס נשמרים נהדר בקופסה או שקית סגורה מחוץ למקרר ואחרי יומיים מומלץ לחמם אותם בטוסטר/תנור לפני ההגשה.
– אין בעיה להקפיא אחרי ההכנה רק חשוב לסגור היטב שלא יתייבש.
– המתכון בשיתוף תנובה.

  • לשתף זה כיף

35 תגובות

  1. נחמה says:

    תודה!

  2. חנה says:

    תודה על השיתוף. רעיון טוב בלי הרבה שומן.

    1. נילי says:

      יצאו לי ממש לא דביקים כמו בסרטון… ממש בצקי. אולי בגלל ששמתי קמח כוסמין מלא וקמח לבן ?

  3. תהלה says:

    את יודעת אם אפשר גם בלי גלוטן?

    1. מתן says:

      יש קמח מדהים ללא גלוטן שאנחנו משתמשים בו לדברים דומים בשופרסל שמגיע מאיטליה, green fiorino. אשתי צליאקית והתוצאות מדהימות.

    2. רותם says:

      הכנתי עם קוטג’ שחלפו כמה ימים מהתאריך האחרון לשימוש שלו, ויצא מעולה!! אלתור מושלם לארוחת בוקר של שבת. תודה רבה 🙂

  4. תמר says:

    הי,
    קמח שקדים יתאים?
    תודה.

  5. ליאור says:

    יצא מ ע ו לה ! תודה!!

  6. מורן says:

    אפשרי קמח שקדים ?

    1. יסכה says:

      כן ניסינו יצא מעולה

  7. לינור says:

    היי, נשמע טוב
    אפשר להוסיף קצת גבנ”צ?

  8. יפעת says:

    יצא טעים בטירוף!

  9. אורית נצר says:

    בהחלט תהילה זה מאד טוב עם כל קמח אחר כמו קמח תפוחי אדמה או קמח שקדים צריך לראות ביחסים של הכמויות . אן זה לא קמח תופח צריך לשים את.אפיה

  10. יפית says:

    נראה מעולה, האם יתאים להשתמש גם עם לאבנה (בדיוק פג תוקף) ?

    1. יסכה says:

      לגבי לאבנה אז לא… צריך ת’מרקם של הקוטג’

  11. שיר says:

    סלט הקינואה נראה נהדר!
    באמת הוא טעים גם קר?

    1. מרים says:

      ערב טוב לעורכת המתכון, אם רוצים להוסיף זיתי קלמטה או תירס, מבחינת כמויות, כמה מוצע להוסיף, תודה על תשובה בעניין, מרים.

  12. שיר says:

    וואו! עברתי למתכון אחר…
    והראש שלי היה בקינואה חה! סליחה!
    האם אפשר לקבל כאן תשובה לשאלה לגבי הקינואה?
    ובקש לבייגל…אכן מפתה לנסות…תודה.

  13. חנה says:

    הי
    האם שמת שומשום שחור?

  14. ליאורה says:

    האם אפשר להכין את הבייגל במחבת במקום בתנור?

  15. אפרת says:

    וואוו יצא טעים!!!
    הזכיר לי טעם של בורקס קשקבל שהייתי אוכלת פעם
    ממש טעים וכלום עבודה
    תודה!!

  16. גידי says:

    יוצא מעולה עם 1 קוטג’ + 1 שמנת של פעם + 1 גבינה ניו-יורק + 400 קמח תופח = 8 בייגלאך

  17. נחמי says:

    הכנתי. יצאו טעימות!!
    מסוג המאכלים שעושים את החיים קלים וטעימים יותר!!
    תודה!

  18. שוש says:

    במידה ונשתמש בקמח תפוחי אדמה מה יהיה היחס?

  19. שוש says:

    מה יהיה היחס בקמחים אחרים?

  20. אודיה says:

    יצא מושלם! טעים , קריסיפי וכזה קל להכנה!!

  21. עינת says:

    המתכון הזה הפך לאורח קבוע לארוחות הערב בבית. תודה!

  22. מיכל says:

    מה לגבי מלח? לא צריך?

  23. בשלנית says:

    כוס מדידה היא של 240 גרם.
    במתכון כתוב רק 140 גרם.
    כמה צריך לשים?

    1. גידי says:

      נראה לי שאת מבלבלת בין נפח לבין משקל. כוס מדידה היא אכן 240 מ”ל בנפח אבל אם מכניסים לתוכה קמח הוא ישקול רק 140 גרם.

  24. Ronit says:

    יצא מדהים.תודה

  25. מור says:

    וואו יצא נדיר! מתכון מהמם קל וטעים 🙂

  26. רננה says:

    האמת לא טעים.
    בכלל
    בלי טעם

  27. שרה says:

    יצא מעולה ! 👌🏻 כולם אהבו. תודה !
    רק שאלה , למה זה ״פלאט״ כזה ? לא מתרומם ? (הוספתי מעט גבינה לבנה, מלוחה וזיתים. ) יצא ממש שטוח (וטעים!)

  28. ציפי says:

    נראה מעולה
    אשמח לדעת אם ניתן להמיר לקמח כוסמין+ א. אפיה
    וא”כ מה הכמויות
    תודה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend