אם יש משהו שאמא שלי לימדה אותי, ואני מקפידה עליו עד היום, זה לא להגיע בידיים ריקות. בעיקר אם מישהו הזמין אותי להתארח.
אז נכון שתמיד אפשר לקנות, אבל תודו שהרבה יותר כיף ומספק להכין. זה יותר אישי, יותר משמח וגם קוצר יותר מחמאות.
הפעם בחרתי להביא לכם מתכון שהוא הפייבוריט של אמא שלי בשבתות – בורקס. במילוי גבינות או תפוחי אדמה, חצילים או בשר, העיקר שהמילוי יהיה עטוף בבצק עלים – כזה שכבר מגיע מוכן וכל מה שצריך זה לשדך לו את המילוי הנכון ואת הקיפול שמתאים ולשלוח לתנור. הכי קל ופשוט ומצד שני הכי מרשים “כן, זה אני הכנתי” תתכוננו להשיב כשישאלו אתכם מאיפה זה. וחכו למבטים המופתעים.
אז הפעם הבאתי לכם את אחת מגרסאות הבורקס האהובות עלי ביותר. מכירים את בורקס הכל כלול? כן, זה שפותחים באמצע ומכניסים פנימה ביצה וחריף. פתאום, מבורקס פשוט, הוא הופך לסנדביץ’ משדורג. אז המתכון שלפניכם כבר נולד ככה. לא צריך לפתוח אותו באמצע ולמלא, הכל כבר בפנים – גם פירה תפוחי אדמה, גם ביצה קשה וגם חריף (למי שאוהב). אתם יכולים כמובן להמיר את תפוחי האדמה לגבינה.
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי איך יצא – מחכה לכם בקבוצת הפייסבוק החדשה שלנו!
- נשאר לכם בצק עלים? הנה עוד מתכונים לבורקסים מעולים: בורקס גבינות של אמא שלי | בורקס שוקולד טעים בטירוף | שבלולי בורקס במילוי בשר וחצילים | בורקס חתונות עם רוטב פטריות | שבלולי בורקס במילוי גבינות וזעתר
בורקס פינוקים או: כריות בצק עלים במילוי פירה תפוחי אדמה וביצה
מצרכים ל-12 בורקסים די גדולים:
1 בצק עלים או בצק פילאס, מופשר על פי הוראות היצרן
4-5 תפוחי אדמה, קלופים
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית מלח
1 חלמון – לא חובה
3 ביצים קשות, קלופות
1 ביצה L – להברשה
פרג שלם לעיטור (אפשר להמיר בשומשום)
אריסה או כל ממרח חריף אחר בכמות שאוהבים – לא חובה
אופן הכנה:
– מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד ריכוך. מוציאים את הקליפה ומועכים לפירה חלק.
– מוסיפים כורכום, מלח וחלמון ומערבבים היטב. מצננים.
– חותכים את הביצים הקשות לרבעים.
– פורסים את הבצק על השיש וחותכים למלבנים בגודל אחיד לכולם. קחו בחשבון שכל רוחב מלבן מתקפל ל-2. פה חתכתי לפי 15 ס”מ רוחב ו-7 גובה.
– מניחים את מלבני הבצק כשהצד הרחב כלפיכם ושמים כף מהמילוי בחלק התחתון אבל שלא יגיע לקצה. מניחים מעל רבע ביצה ומעט חריף וסוגרים לצורת מלבן סגור כמו בורקס תפוחי אדמה. מהדקים את השוליים היטב.
– חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק ומניחים בתבנית תנור עם נייר אפייה.
– מברישים בביצה טרופה, יוצרים 3 חתכים בחלק העליון ומפזרים פרג או שומשום.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-25 דקות או עד שהבורקס מוכנים.
הערות ושדרוגים
– רוצים לשדרג? מוסיפים למילוי קוביות חצילים מטוגנים או פטריות מטוגנות.
– אפשר לקפל גם לצורת משולש או כל צורה שאוהבים.
– אני יודעת שאומרים להפשיר בצק עלים לילה במקרר. אבל מה קורה כשקונים בצק ורוצים להכין עוד שעה? אל תגלו אבל אפשר להשאיר אותו על השיש שעה ולהשתמש.
כדי לא לריב עם הילדים פה, אפשר בלי הביצה והחריף?
אשמח לדעת אם אפשר להכין בלי הביצה בפנים,
תודה רבה!