כמה מצות שיש במגירה, גבינות שנותרו במקרר והרי לכם בורקס מצות משפחתי נפלא. כזה שמכינים באמת בכמה דקות בודדות. והכי כיף? לא צריך להכין אחד אחד רק לחתוך לקוביות ולהגיש בארוחת בוקר או ערב.
וכן, אתם לגמרי יכולים לשדרג את המילוי עם תוספות שיש לכם בבית. למטה בהערות כתבתי לכם שלל אופציות מעניינות.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
בורקס מצות משפחתי במילוי גבינות
מצרכים:
3-4 מצות
1 קופסה גבינת פטה או בולגרית פיראוס (כל אחוז שומן יעבוד)
150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת השף הלבן
1 קוטג’ 9% או 5%
1 ביצה L
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף שמן זית
להברשה ועיטור:
1 ביצה L
שומשום
אופן הכנה:
– בקערה גדולה מערבבים גבינת פטה, מוצרלה, קוטג’, ביצה ופלפל שחור.
– משמנים תבנית בגודל 20X30 עם שמן זית ומניחים שכבה אחידה של מצה רטובה במים. המטרה היא שכל החלק התחתון יהיה מכוסה במצה רטובה אז אם צריך שוברים את המצה כדי שתתאים בגודל.
– מניחים מעל את תערובת הגבינות בשכבה אחידה וישרה.
– טובלים את יתרת המצות במים ומניחים מעל בשכבה אחידה.
– מורחים את החלק העליון בביצה ואת יתרת הביצה שופכים מעל.
– מפזרים מעל שומשום בנדיבות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב מעט.
הערות ושדרוגים
– במקום מוצרלה אפשר לשים עמק מגורדת, גאודה מגורדת או כל צהובה מגורדת.
– במקום קוטג’ אפשר לשים גבינת שמנת 5% או כל אחוז שומן שאתם אוהבים.
– חשוב להרטיב היטב את המצות בחלק העליון כדי שהן תתרככנה. בחלק התחתון אין בעיה כי הגבינות מרככות את המצה.
– אפשר לשדרג את המילוי בכל תוספת שאתם אוהבים – רצועות תרד, תירס, זיתים קצוצים, עגבניות מיובשות וכו.
המתכון בשיתוף תנובה.
נראה כל כך טעים. אפשר לאפות מראש ולחמם שוב לקראת ההגשה?