כשיש בבית גבינות שעוד רגע עומדות לסיים את תפקידן, אני רצה להכין איתן לחמניות גבינה, בורקס גבינה או בוריקיטס. 3 מאפים שהופכים חצי גבינה לבנה או קצת בולגרית לארוחה נהדרת. כזאת שמזכירה ארוחת בוקר של בית קפה שווה. ועכשיו, כשארוחת בוקר בבית קפה מרגישה כמו משהו רחוק, זה זמן אפילו טוב יותר להכין את הבוריקטס האלה.
להניח אותם על מגש יפה, לצרף להם ביצים קשות וירקות חתוכים, גבינות שיש בבית ומיץ סחוט, ולפתוח את כל החלונות כדי להכניס הביתה קצת מהאור והאופטימיות שהשמש מביאה איתה. להזכיר לעצמכם שהכל בסדר, שגם אם דברים קצת בהולד עוד רגע יהיה פה טוב יותר.
אם יש לכם בבית ילדים קטנים או בן/בת זוג, אני ממליצה לכם להודיע להם חגיגית שמחר יש ארוחת בוקר/ערב של מסעדה ושהם מוזמנים לבחור איך הם רוצים את החביתה או המילוי של הבוריקטס שלהם. אסקפיזם שכל כולו שפיות.
וטיפ אחרון לפני שאני שולחת אתכם להכין את המאפים הכיפיים האלה, ובעקבות ארוחת ערב שעשיתי למשפחה ממש היום – תקפידו להגיש את הדברים שאתם מכינים בצורה יפה שתכבד את האוכל ותגרום לכם ולאנשים שהכנתם להם את האוכל, להרגיש שיש כאן משהו מושקע שנוצר עם מלא אהבה.
תבחרו את הצלחת או המגש הכי יפה בבית, תחתכו ירקות צבעוניים ושימו בכוס עם צבע אופטימי, הניחו ממרחים בצלוחיות קטנות ובחרו כוס שעושה שמח. זה נשמע הכי הגיוני אבל רובנו לא עוצרים כדי לעשות את זה. ותאמינו לי, זה לוקח בדיוק אותו זמן כמ להניח את המאפים על הצלחת הקבועה שאוכלים איתה כל יום או לשים את הירקות על צלחת אקראית. זאת רק בחירה אחרת, רק לשנות קצת חשיבה.
– הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
– רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
בוריקיטס במילוי גבינות
מצרכים (בערך 18 מאפים תלוי בגודל):
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
4 כפות גבינה לבנה או שמנת חמוצה
100 גרם חמאה או מחמאה, בטמפרטורת החדר
למילוי:
100 גרם גבינה בולגרית או פטה או חמד או צפתית
100 גרם גבינת ריקוטה או גבינת שמנת
100 גרם גבינה צהובה, מגורדת דק
1/2 כפית מלח
1 חלבון (שומרים את החלמון להברשה למעלה)
1/4 כפית פלפל שחור
לעיטור ולציפוי:
1 חלמון (הצהוב)
קורט מלח
1/2 כפית מייפל או סילאן
שומשום ו/או פרג שלם לעיטור מעל
אופציות לשדרוגים (לא חובה):
חציל קלוי (בשר החציל ללא נוזלים)
עגבניות מיובשות, קצוצות דק
זיתים, קצוצים גס
תפוח אדמה מבושל מעוך לפירה
גרגירי תירס
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק ולשים על מהירות בינונית במשך 3-5 דקות. יתקבלו פירורים גדולים ורכים שאפשר לאחד עם הידיים.
– מאחדים את הבצק עם הידיים לבצק אחיד ומכניסים לשקית. משטחים מעט לצורת פיתה ומעבירים למקרר לחצי שעה (ואפשר גם ללילה). אם הבצק מעט יבש אפשר להוסיף עוד כף שמנת חמוצה.
– בינתיים מערבבים בקערה את מצרכי המילוי. בשלב הזה ניתן להוסיף עגבניות מיובשות או זיתים קצוצים, בשר של חציל קצוץ גס (להשתדל בלי נוזלים) ואפשר לשלב בפנים גם עלי זעתר או אורגנו.
– מוציאים את הבצק ומרדדים על משטח מקומח היטב (לא לפחד לשים קמח) לעלה דק בעובי 1/2 ס”מ.
– קורצים עיגולים בכל גודל שאוהבים (אני השתמשתי ברינג של 8 ס”מ). אפשר לקרוץ עם רינג קטן או סף של כוס.
– מניחים באמצע עיגול הבצק כפית מהמילוי, חשוב לא למלא מדי כדי שלא יברח החוצה, וסוגרים לצורת חצי ירח. מומלץ לוודא שהשוליים סגורים על ידי מעיכה של הקצוות עם מזלג.
– מניחים את המאפים על תבנית תנור עם נייר אפייה ומברישים בחלמון טרוף עם מלח ומייפל.
– מפזרים מעל שומשום, פרג או שניהם ואופים בתנור שחומם מראש ל-185 מעלות במשך 25-30 דקות או עד שהמאפים זהובים.
הערות ושדרוגים
– ניתן להכין את הבוריקטיס ולהקפיא אותם לפני האפייה, בקופסה סגורה, ולאפות כשרוצים מאפים טריים וחמים.
– הקפידו שהבצק יצא לכם רך ואחיד אבל לא מאוד דביק. אם הוא יצא דביק אפשר להוסיף 1-2 כפות קמח, עדיף בזמן הרידוד, ואם הוא יצא יבש אפשר להוסיף כף גבינה לבנה או שמן זית.
– אם המילוי יוצא לכם נוזלי או רך מדי אפשר להוסיף 1-2 כפות של קמח לבן או קורנפלור ולערבב היטב.
– במקום קמח לבן אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן בכמות זהה או קמח כוסמין מלא ואז צריך להוסיף כמה כפות מים, פשוט תרגישו במרקם שהוא נוח לעבודה וגמיש.
האם ניתן להקפיא גם לאחר האפיה
ואם מקפיאים לפני האפיה כמה זמן להפשיר
היי רחלי האם הבורקיטס טובים גם יום למחרת?
קודם כל תודה רבה על מתכון מהמם!אפשר לשים יוגורט ביו במקום גבינה לבנה בבצק?
אפשר מילוי של גבינה לבנה, טוב טעם וצהובה בלבד?
אפשר ללוש ביד למי שאין מיקסר?
תודה רבה 🙂
יצא להיט! הייתי צריכה לשים גביע של שמנת חמוצה בבצקת מניחה שזה בגלל ששמתי מעט יותר קמח.
התערובת גבינות (מלוחה שמנת וגראנה פדנו) יצא מלוח מידי לטעמי. שווה לנסות לאזן בין המליחות של הגבינות.
תודה על המתכון!
אגב, רחלי האם אופים ישר מהקפאה או שצריך לתת לזה להפשיר?
במה אפשר להחליף את הגבינה בבצק
האם אפשר להחליף את החמאה בשמן? אם כן, כמה שמן צריך?
היי רחלי,
קודם כל תודה על אתר וקהילה מדהימים!
אני לומדת ממך כל כך הרבה וכל מה שאני מכינה (ואני מכינה הרבה) זוכה ל תשבוחות אדירות!
שאלה, אפשר להוסיף לבצק הזה כפית חומץ או וודקה כדי שהבצק יצא קראנצ׳י?