בשבועות האחרונים אני כמעט ולא נמצאת בבית. רצה מפגישה לפגישה, מאירוע לאירוע וממחשב אחד לשני.
מצד אחד זה נחמד ומספק ומצד שני – אין לי זמן לבשל. שזה בעייתי כי למרות שאני אוהבת אוכל של מסעדות, אני בעיקר אוהבת אוכל של בית.
אז השבוע, באחד הערבים, כשחזרתי ממש מאוחר וידעתי שיש לי בדיוק חצי שעה גג של עירנות, החלטתי להכין משהו ממש מהיר שיהיה במקרר. כזה שאפשר לאכול בערב בטמפרטורת החדר או כמנה חמה בצהריים לצד סלט.
כמה זמן לקח להכין? בערך דקה. לא כולל 20 דקות שבהן זה התבשל על הגז ואני בינתיים עברתי לפיג’מה.
למטה בהערות כתבתי לכם שלל תחליפים ושדרוגים, בכל זאת השתמשתי כאן בקופסת שימורים ויש אופציות טריות יותר, אבל באמת שגם האופציה הזאת טעימה ומשביעה. ובעיקר סופר קלה ומהירה להכנה.
ובכלל, הבורגול הזה, שמתרכך מאוד בבישול, מזכיר את האורז המוקפץ הסיני עם האפונה והגזר כך שילדים בטוח יאהבו אותו.
בורגול עם אפונה, גזר ותירס
מצרכים:
1 כף שמן זית
1 כוס בורגול גס/עבה (אפשר רגיל או מלא)
2 כוסות מים רותחים
1/2 כפית מלח (ואפשר גם קצת יותר, תטעמו)
1 כפית אבקת מרק בצל – לא חובה אבל מוסיף
1 קופסת שימורים אפונה וגזר
1/2 קופסת שימורים גרגירי תירס
אופן הכנה:
– בסיר רחב ושטוח מחממים שמן זית ומוסיפים את הבורגול. מטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך דקה.
– מוסיפים מים רותחים, אפונה וגזר מסוננים ותירס ללא נוזלים ומתבלים במלח ואבקת מרק בצל. אם רוצים, אפשר להוסיף בשלב הזה 1/2 כפית כורכום ו-1/2 כפית פפריקה מתוקה.
– סוגרים את המכסה של הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהבורגול רך רך. זה לוקח בערך 20 דקות.
הערות ושדרוגים
– במקום אפונה וגזר מקופסת שימורים מטגנים בשמן, לפני הוספת הבורגול, 2 גזרים טריים חתוכים לקוביות. כשהגזרים מתרככים מוסיפים כוס אפונה עדינה קפואה ואת הבורגול וממשיכים כמו במתכון.
– תיבול נוסף שאפשר להוסיף – 1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית בהרט, 1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה. אפשר אחד מהתבלינים ואפשר את כולם.
– ניתן לפזר בסיום הבישול 1/2 כוס צנוברים קלויים או שקדים פרוסים קלויים.
– אם רוצים להוסיף טעם מעט אסיאתי, מזלפים מעל התבשיל, אחרי הבישול, 2 כפות רוטב סויה וכפית טריאקי ומערבבים. אפשר גם 1 כף רוטב צ’ילי ו-1/4 כפית שמן שומשום.
– לעיטור ולטעם נוסף אפשר לפזר מעל 1/2 צרור עלי כוסברה או עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ דק.
– נשאר לכם בורגול? תכינו איתו מג’דרה בורגול ועדשים שחורות טעים בטירוף.
ככ מתאים לערבים הלחוצים ונשמע טעים.
אפשר לדעתך להשתמש בגזר מגורר דק (מהמקרר בסופר)
ואם כן, האם עדיין יצריך טיגון (מגורר דק)?
אפשר בהחלט, רק צריך לטגן אותו 5 דקות לפני הוספת שאר המרכיבים
מאת רחלי קרוט, thanks a lot for the post.Really thank you! Much obliged.cheap viagra
שלום לך.
סליחה על השאלה, שוטפים את הבורגול לפני?
שאלה לגמרי במקום. לא, אין צורך לשטוף 🙂
אמאלהההה אכלתי את הסיר לבדדדדדד
עליתי קילו חחחח
טעיםםםםםםם
היי, אפשר להוסיף במקום משימורים משקית קפואה? ואם כן אז יש צורך בבישול קודם?
אפשר לגמרי, אותו תהליך עבודה. הקפוא גם ככה כבר מבושל ורק צריך חימום
היי רחלי, נראה המם! אפשר עם קינואה?
אם כן, איך עובדים איתה?
תודב!
בהחלט אפשר. על כל כוס קינואה כוס וחצי מים רותחים. בדיוק כמו אורז.
נראה מעולה ויתאים לימים התחומים. מה אפשר להגיש ליד חוץ מבלט לארוחת צהריים.….?
*לימים הלחוצים
*חוץ מסלט
סורי…
היי רחלי, האם ניתן להקפיא לאחר הכנה? לכמה זמן אם כן לדעתך?
תודה!!
לצערי נראה לי שלא. בורגול לא עובר טוב הקפאה בטח כשיש ירקות ורוטב.
ועם קינואה??
יעבוד
הי רחלי
אפשר להשתמש באפונה גזר ותירס קפואים?
אפשר להחליף את הבורגול בקוסקוס?
תודה
נטלי
בטח ובטח! הקפוא מושלם בעיני אגב. יש לו טעם מתקתק היסטרי.
אפשר עם בורגול דק?
תודה!!
יצא מהלך תודה רחלי יאלופה תמיד אפשר לסמוך עלייך במתכונים!!!
היי , עקב ההצלחה של היום עם הבורגול החלטתי להכין גם מחר.. האם אפשרי לטגן בהתחלה לפני הוספת הבורגול בצל?
איך באת לי מושלם עם המתכון הזה ביום לחוץ! הכנתי מאפונה וגזר קפואים, הכפלתי כמויות, והילדים חיסלו צלחות שלמות ברגע. תודה!
שלום רחלי,
יש אפשרות להשתמש בבורגול דק ?