הסיר הזה נולד מכמה כרובים קטנטנים שחיכו לי בארגז בבית והתחילו להתרכך. קניתי אותם לפני שבוע, בעודם יפים וכל כך מתוקים וקטנים, ופשוט לא מצאתי זמן להתעסק איתם. בהחלטה של רגע שמתי אותם בסיר כדי להכין את המתכון האהוב עלי לכרוב נמס תוך עצמו וברגע שהם סיימו את האפייה הארוכה בתנור ידעתי שאני חייבת להוסיף לסיר הזה גם אורז ולהפוך את החגיגה לשלמה. כזאת שהופכת את האורז לחום בזכות הקרמול של הכרוב שנוזליו יוצאים אל האורז. כזאת שמייצרת ביס שכולו רכות.
כרוב שמתמסר, אורז רך וריח שאין שני לו.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
אורז עם כרוב נמס בסגנון טבית
מצרכים:
1 כרוב גדול או 2 קטנים או 8 מיני כרוב
5 כפות שמן זית
1 כפית אבקת שום או שום גבישי
עלים מ-3 ענפי טימין
4 כפות מייפל או 5 כפות סילאן
1 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
לאורז:
1 ו-1/2 כוסות אורז עגול
3 ו-1/2 כוסות מים רותחים
3/4 כפית מלח
2 כפות אבקת מרק בצל
3/4 כפית בהרט
1/2 כפית פפריקה מתוקה
3 כפות שמן זית
1 כפית פטרוזיליה מיובשת – לא חובה
אופן הכנה:
– חותכים את הכרוב לשמיניות או רבעים – תלוי בגודל שלו. אם הכרוב קטן חותכים לרבעים ואם גדול חותכים לשמיניות. מעבירים לסיר כמה שיותר רחב (סוטאז) כשהצד החתוך כלפי מעלה.
– מזלפים מעל הכרובים שמן זית ומייפל ומתלים בשום, טימין, מלח ופלפל שחור.
– סוגרים את הסיר עם נייר אפייה ומעל רדיד אלומיניום. ממש חשוב שהסיר יהיה מכוסה היטב והאדים לא יברחו אחרת הכרוב לא יתרכך לגמרי.
– אופים ב-185 מעלות במשך שעתיים.
– פותחים ובודקים שהכרוב רך רך וחום. אם הוא עדיין לבן אפשר לאפות עוד קצת. בשלב הזה חשוב שהכרוב יהיה כבר רך.
– מפזרים את האורז בין הכרובים, משתדלים שלא יהיה אורז מעל הכרובים אלא בעיקר בין לבין.
– בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הנוזלים: מים, מלח, אבקת בצל, בהרט, פפריקה, שמן זית ופטרוזיליה.
– שופכים את הנוזלים לתוך הסיר. אם יש גרגירי אורז שנתקעו בחלק העליון של הכרוב הנוזלים עכשיו ישטפו אותם למטה. מנערים בעדינות את הסיר כדי עד שהאורז יכוסה לגמרי בנוזלים.
– סוגרים את הסיר עם נייר אפייה ומעל רדיד אלומיניום ומקפידים שיהיה סגור לגמרי. אם יהיו חורים והאויר יברח האורז לא יתבשל.
– מחזירים לתנור ואופים במשך 40 דקות. פותחים ובודקים אם האורז רך. רק במידה והוא רך כבר מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות ללא כיסוי עוד כמה דקות עד הזהבה (אם הוא לא רך סוגרים וממשיכים לאפות עוד 15 דקות). אני אוהבת בשלב הזה, אחרי הסרת הכיסוי, להעביר לחום עליון בלבד לקבלת צבע זהוב.
הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף לסיר, בזמן הוספת האורז, גם 1/2 כוס צנוברים או 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים.
– במקום אורז עגול אפשר אורז בסמטי או יסמין או פרסי.
– במקום אורז אפשר להשתמש בבורגול עבה או בקינואה.
אורז עגול , הכוונה לאורז לסושי?
שלום לך,
אפשר פתיתים או משהו אחר במקום אורז?
תודה !
ממליצה על ארבוריו או סושי או סתם אורז קצר.
מה זה לכסות סיר בנייר אפיה ורדיד אלומיניום? מתחת למכסה הסיר עצמו?
עשיתי! יצא פצצה! הכנתי בסיר יציקת ברזל אז לא הייתי צריכה לסגור בניירות אלא רק במכסה עצמו. השתמשתי באורז בסמטי כי זה האורז שיש לי בבית תמיד. היה לי כרוב ירוק קטן אז הוספתי כרוב ניצנים של סנפרוסט כדי להשלים לכמות ויצא ממש ממש טעים! מה שכן היה חסר לי מלח אז הוספתי וערבבתי עשזה עוד חם ככה שזה ישתלב יופי! בקיצור תודה! מומלץ מאד!
כל המתכונים של קרוטית מוצלחים!!!!
היא פשוט אלופה!!
צריך להרטיב את הנייר אפיה?
אפשר לבשל על הגז במקום בתנור??
כמה חשוב סילן? יש ביעות סוכר במשפחה
מדוע לא מספיק לכסות את הסיר עם המכסה שלו?
וואו נראה מדהים!
אפשר עם אורז מלא אם מאריכים את זמן הבישול?
ולמה בעצם לכסות בנייר אלומיניום ולא במכסה?
תודה
היי,
נראה מעולה!
אפשר להכין את המתכון גם עם אורז מלא?
תודה
נראה מדהים! אין עליך!!
האם את אופה באפייה רגילה (שני פסים) או אפיית טורבו (שני פסים עם מאוורר)?
והאם אפשר לוותר על אבקת המרק או להחליף בתבלין אחר?
האם ניתן להוסיף בשר? אם כן, מה הכמות ועל איזה סוג נתח את ממליצה?
אפיתי בטורבו, ויתרתי לגמרי על אבקת מרק והוספתי גרגרי חומוס. יצא מושלם!!!
האם ניתן להוסיף בשר? אם כן, מה הכמות ועל איזה סוג נתח את ממליצה?
אפשר להוסיף טופו פנימה?
זה נראה דוחה!!!
מה יש לאנשים עם כל החמין, טביט, צולנט ??
זה מסריח, מגעיל עם ריח של אוכל מקולקל ששכחו ממנו.
שלא לדבר על איך שכולם מפליצים אחר כך.
גועל נפש!!
וואו. רמה…
כנראה של’כל האנשים’ האלה יש משהו שלך אין…
אולי סובלנות? אולי הבנה (דקה?) שלא בי מתחיל ונגמר העולם?
אולי הערכה. למישהו שמשקיע כדי לפרגן לאחרים?
או סתם פתיחות וגמישות?
והנה. קיבלת את מה שכל כך רצית. יחס.
שיהיו לך חיים יפים.
ויום טוב.
רחלי.
תודה
אין עליך
יצא פצצה, לא לוותר על הסילאן, ממש טעים
יצא ה צ ג ה !!
הכנתי לארוחת שישי אתמול. הוספתי צנוברים לאורז. הכנתי מכרוב,גדול.. .וישש!! נשאר לי גם להיום )יותר טעים היום, כל הטעמים מתמזגים( וגם למחר. עם סלט סלרי ועלים ירוקים….אש!!
האם אפשר להכין יומיים מראש? כיצד מחממים לפני הגשה?
תודה, יצא נהדר! השתמשתי בבסמטי כי זה מה שהיה, ולכרוב נדרש יותר משעתיים (כנראה כי לא ממש הקפדתי עם כיסוי הסיר בצורה הדוקה). הוספתי גם קוביות קטנות של גזר, סלרי אמריקאי ותפודים- לדעתי גם קוביות טופו מעושן יוסיפו המון.
עשיתי בנינג׳ה פודי כדי לקצר זמנים ויצא מדהים !! אפיה +אדים ( הוספתי חצי כוס מים אולי אפשר פחות) ב175 מעלות למשך 30 דק (לבדוק שלא יישרף) מוסיפה את האורז ועוד 2 כוסות מים והתבלינים מבשלת בלחץ גבוהה 4 דק . יצא טעים 😀
ממש רציתי שיצליח, אבל שום דבר לא הלך לי… הכרוב נשרף ברובו, האורז סירב פשוט להתבשל וגם פספסתי את הקטע של ידית המכסה החמה מהתנור וקיבלתי 3 כוויות באצבעות… (זהירות!)
בעסה כי התמונות מעניינות…
חייבים אבקת מרק בצל? מה אפשר במקום?
נראה מעולה, במה אפשר להשתמש במקום אבקת מרק בצל?
יצא כל כך טעים! הארומה והטעם פשוט כל כך מיוחדים!
ממש תענוג היה גם להכין וגם לאכול את זה 🙂
הי רחלי
הכנתי את המתכון ויצא נהדר! מדוייק וטעים מאוד, תודה!
הפעם ביקשו אותו בלי הכרוב, רק האורז. איך להכין? שתי התערובות של התיבול יחד? לשנות משהו בכמויות? אשמח לעזרתך (:
תודה
תודה על המתכון! לא צריך להשרות את האורז קודם?
מומלץ בחום, התמוגגנו, תודה!