אורז נחשים – אורז עם אטריות שחומות

Posted on
אורז נחשים

כמה פשוט ככה טעים וביתי. כי בואו נודה על האמת, אין כמו אורז רך משובץ בהמון נחשי אטריות שחומים שמוסיפים מרקם כיפי לביס.

אז איך מכינים את זה כמו שצריך? הו, בדיוק בשביל לי כתבתי לכם את הכמויות המדויקות ושלבי ההכנה. תצמדו אליהם ומבטיחה לכם אורז נפלא.

צפו בסרטון הכנה:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

אורז נחשים
אורז נחשים

אורז נחשים

מצרכים:
4-5 כפות שמן זית
1/2 חבילה (100 גרם) אטריות ביצים דקות למרק
2 כוסות אורז בסמטי או יסמין או פרסי
1 כפית גדושה מלח
1 כף אבקת מרק בצל
4 ו-3/4 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:
– בסיר רחב ונמוך מחממים שמן זית ומוסיפים את האטריות. מטגנים אותן עד הזהבה יפה, על אש בינונית, ומקפידים מדי פעם לערבב כדי שלא ישרפו. חשוב להגיע כאן לצבע שחום – זה לוקח בערך 10 דקות.
– מוסיפים מלח ומרק בצל ומערבבים.
– מוסיפים אורז ומערבבים יחד במשך 3 דקות עד שהאורז מצופה גם הוא בשמן.
– מוסיפים מים רותחים, מערבבים וסוגרים את הסיר.
– מבשלים על האש הכי נמוכה במשך 35 דקות וסוגרים את האש (תוודאו קודם שהאורז מוכן ואם לא אפשר להמשיך לבשל עם מכסה סגור עוד 10 דקות). משאירים את המכסה סגור לעוד 10 דקות ורק אז פותחים, מאווררים את האורז קצת עם מזלג ומגישים.

אורז נחשים
אורז נחשים

הערות ושדרוגים
– למי שאוהב הרבה אטריות אפשר לשים גם חבילה שלמה של 200 גרם. שימו לב שיש גם חבילות של 400 גרם אז שלא תשימו את זה כי זה המון.
– כן, אפשר בלי אבקת מרק בצל למי שאין בבית.
– אפשר לשטוף ו/או להשרות את האורז קודם אבל לא חובה.

  • לשתף זה כיף

11 תגובות

  1. מלי says:

    יאמייייי, מאכל ילדות טעיםםםםם
    את אלופה🧡💚💛

  2. ח. says:

    למה “נחשים” זה דוחה.אף פעם לא קראנו לזה כך.

  3. רונית says:

    מאכל ילדות פרסי בשם “רשטקו”.
    ההגשה המקורית היא עם רוטב חצילים ועוף בטעם משגע שאין כאלו.

  4. שירלי דנאי עמרני says:

    אצלינו קראו לזה אורז עם איטריות ג׳ינג׳יות😀

  5. שירה says:

    למיטב ידיעתי קוראים למאכל בצורה הזו “אינטריה” ומקורו במטבח המרוקאי-ישראלי

    1. shilat says:

      נכון 🙂
      ממש ככה קוראים לזה!
      השם נחשים פחות מוצלח….

  6. דבורה says:

    אני מוסיפה קצת כמון, ואז זה מזכיר לילדים טעם של ביסלי…

  7. יולי says:

    הי רחלי ,בישול 35 דקות? בטוח? לא 15 דקות?…

  8. shilat says:

    נכון 🙂
    ממש ככה קוראים לזה!
    השם נחשים פחות מוצלח….

  9. אילנה says:

    נכנס קבוע לארוחות שלנו. ממש מודה לך!
    במקרה שלי, האיטריות ה”דקות” עם האורז הפרסי לא שמרו על הטעם המטוגן, אלא הפכו לאיטריות מבושלות. אז החלפתי אותן באיטריות ממש דקיקות של DARI ויצא בול. את האורז פעם הבא אעשה בסמטי במקום פרסי. נראה לי יעדן את זה עוד יותר.

  10. ‪Alexandra says:

    אטריות ביצים לטבעונים?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend