אם יש שאלה שחוזרת אצלי באינסטגרם שוב ושוב זה איך מכינים אורז מלא. ויותר מזה – איך מכינים אותו שיצא טעים, רך, כיפי וקל להכנה. אז החלטתי להרים את הכפפה, להכניס למטבח את המיקס המעולה (!) של סוגת שיש בו 3 אורזים מלאים – אדום, שחור ולבן, ולהכין איתו ארוחת צהריים בסיר אחד שכולם יאהבו.
כל מה שצריך זה לטגן בצל עם עגבניות, להוסיף את האורז והפרגיות, ומעכשיו התנור או הכיריים יעשו את העבודה.
שימו לב לכל ההערות והתשובות שכתבתי למטה. זה יעזור לכם לדעת מה אפשר להחליף ובמה.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
צפו בסרטון הכנה
View this post on Instagram
אורז מלא עם פרגיות ובצל מקורמל בסיר אחד
מצרכים לפרגיות:
8 סטייק פרגית
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
3/4 כפית אבקת שום
3/4 כפית בהרט – לא חובה
1 כפית מלח גס
1 כף דבש או סילאן או מייפל
1 כף פטרוזיליה מיובשת
3-4 כפות שמן זית
2 כפיות קורנפלור
מצרכים לאורז:
1 ו-1/2 כוסות אורז מיקס קלאסי סוגת (אורז מלא אדום שחור ולבן)
4 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים גדולים, קלופים
15-20 עגבניות שרי – מומלץ מזן תמר
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית בהרט – לא חובה
1 כפית מלח
1/2 כפית אבקת שום
מים רותחים – כמות במצרכים
אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים את האורז ומכסים בהרבה מים. משרים את האורז במים במשך שעה. אפשר גם יותר משעה אם יותר נוח לכם.
– בקערה נוספת שמים את כל מצרכי הפרגיות כולל הפרגיות עצמן. מערבבים היטב עד שהן מכוסות לגמרי בתיבול. מכסים ומניחים בצד.
– פורסים את הבצלים לפרוסות דקות או חותכים לקוביות. חוצים את העגבניות לחצי.
– בסיר רחב ונמוך (סוטאז) או מחבת פאייה רחבה שמים שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
– מוסיפים את העגבניות ומטגנים יחד, תוך כדי ערבוב, עד שהן מתרככות. זה לוקח בערך 5 דקות.
– מניחים מעל הבצל עם העגבניות את האורז ומיישרים שיהיה בשכבה אחידה פחות או יותר.
– מניחים מעל האורז את הפרגיות. אפשר פשוט להניח אותן כשהן ישרות או טיפה לגלגל אותן ואז להניח.
– ממלאים קערה עם 2 כוסות מים רותחים ומוסיפים פפריקה, בהרט, מלח ואבקת שום. מערבבים היטב. שופכים את הנוזל על האורז, עדיף לא על העוף עצמו כי אז התיבול שלו ירד.
– המים צריכים להגיע עד 1 ס”מ מעל האורז. אם צריך אפשר להוסיף עוד 1/2 כוס מים רותחים.
– סוגרים את הסיר עם מכסה או נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ועכשיו 2 אופציות: אפשר להכניס את הסיר לתנור, על 170 מעלות, ולאפות כשהסיר סגור היטב במשך שעה ורבע ואז לפתוח לאפות עוד רבע שעה ואפרסם לבשל על אש קטנה, עם מכסה סגור, במשך שעה ורבע.
הערות ושדרוגים
– במקום פרגיות אפשר חזות עוף שלמים. לא מומלץ להשתמש פה בחזה עוף משוטח כי זמן הבישול/אפייה יחסית ארוך וזה יצא יבש.
– לגרסה טבעונית ממירים את הפרגיות בחבילה טופו שחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ. ואפשר גם לוותר לגמרי על העוף ולהכין רק את האורז באותה השיטה בדיוק.
– במקום אורז מיקס אפשר להשתמש באורז מלא. שאר המתכון זהה. אם רוצים להשתמש באורז עגול או בסמטי/יסמין מקצרים את זמן הבישול ל-30 דקות.
– אם אין לכם עגבניות שרי אפשר להשתמש ב-3 עגבניות רגילות, אדומות ומתוקות, חתוכות לקוביות. ואם אין בכלל עגבניות? לא חובה.
– אחרי שאתם שמים את האורז בסיר/תבנית אפשר לפזר מעליו אפונה עדינה קפואה או אפונה קפואה רגילה. ואפשר גם שעועית ירוקה. ואז מעל את הפרגיות.
– אם יש לכם שום בבית תוסיפו לבצל עם העגבניות. כמה שיני שום? כמה שיותר יותר טעים. אתם יכולים לשים גם ראש שלם.
– ניתן להוסיף גם 2-3 ענפי סלרי קצוצים דק בזמן הוספת הבצל לסיר. חשוב שהסלרי יהיה רך לפני שמוסיפים את האורז.
– המתכון בשיתוף סוגת.
יצא ממש טעים! תודה 🙂
אפשר להכין רק עם אורז לבן? אם כן מה צריך לשנות? תודה
מושלם! טעים ברמות
זה יצליח גם עם שוקיים/כרעיים במקום סטייק פרגית?
מאוד טעים! חיסלו את הסיר!
אפשר להחליף את האורז בפתיתים?