ארוחה חגיגית ויפהפייה בסדיר אחד – אורז בסמטי נהדר, רך רך ואחד אחד, עם פרגיות והמון הפתעות של שקדים, צימוקים, צנוברים ועוד. אל תבחרו על הקינמון הוא מוסיף ניחוח עדין של מתיקות כיפית.
אורז מיליון אוצרות עם פרגיות
מצרכים:
2 כוסות אורז בסמטי – לאל קילה
3 כפות שמן זית
3 בצלים לבנים קלופים
500 גרם קוביות/רצועות פרגית
1/2 כוס שקדים פרוסים או גפרורי שקדים
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס צנוברים
1/2 כפית קינמון
2/3 כפית בהרט
1 כפית מלח
3 כפות גדושות סילאן
להגשה – פטרוזיליה קצוצה דק
אופן הכנה:
– שמים את האורז בקערה וממלאים בהרבה מים. מאפשרים לאורז לספוג את המים במשך חצי שעה או עד שעתיים.
– קוצצים את הבצלים לקוביות ומטגנים בסיר סוטאז בגודל 28 ומעלה עד הזהבה עדינה.
– מוסיפים את הפרגיות וממשיכים לטגן עד שהן משנות את צבען ומזהיבות מעט.
– מוסיפים שקדים, צימוקים וצנוברים ומטגנים יחד במשך 15 דקות או עד שהשקדים והצנוברים מזהיבים.
– מתבלים בקינמון, בהרט, מלח וסילאן ומערבבים.
– מסננים היטב את האורז ומוסיפים לסיר. מערבבים בעדינות.
– מוזגים פנימה 5 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים את הסיר.
– מבשלים על אש נמוכה, עם מכסה סגור, במשך שעה או עד שהאורז רך לגמרי.
– מפזרים עלי פטרוזיליה ומגישים.
הערות ושדרוגים
– כן כן כמות המים כאן גדולה כי האורז של לאל קילה סופג הרבה נוזלים. אם אתם מכינים עם אורז אחר שימו לב לשנות את כמות המים בהתאם.
– אפשר לוותר על הפרגיות לגמרי למי שרוצה רק תוספת בלי העוף.
– אתם יכולים לשים יותר או פחות מהשקדים והצימוקים. אני אוהבת הרבה אבל בהתאם להעדפות שלכם.
– אל תוותרו על הקינמון הוא מוסיף ניחוח וטעם מעט מתקתק. הוא לא מאוד מורגש אבל בעדינות.
– המתכון בשיתוף אורז לאל קילה.
לאורז מסוג אחר ללכת לפי הכמות הרשומה על השקית ?