בחודשים האחרונים התאהבתי שוב בתנור.
זה לא שהפסקתי לאפות בו קודם, ולא שהתרחקתי ממנו, פשוט לרוב לא הכנתי בו אוכל. מבחינתי הייתה חלוקה ברורה – בתנור מכינים עוגות ולחמים ועל הגז מכינים אוכל.
אף פעם לא הייתי מאלה שמכינות סיר קציצות או תבשיל על הגז ואז מעבירה אותו לתנור. מבחינתי ברגע שהכל היה מוכן ניתן האות לאכול. ולמי יש סבלנות.
איכשהו, בתקופה האחרונה מצאתי את עצמי מכניסה את האוכל יותר ויותר לתנור. בהתחלה אחרי הבישול ואז גם בלעדיו.
יש משהו בקלות שבה התנור עושה את העבודה, וביכולת שלו לקרמל ולהפיק טעמים עמוקים וצרובים, שלרוב קשה להשיג בבישול על הגז.
ככה נולד המתכון הזה.
רציתי להכין אורז עגול, שהוא הפייבוריט שלי לאחרונה, ביחד עם עגבניות וגזר שהיו בבית וידעו יפים טובים יותר. אליהם התווספו צנוברים ותבלינים חמים שאני ממש אוהבת כמו בהרט.
במקום לבשל הכל על הגז ולייצר סוג של ריזוטו, שגם לוקח זמן וגם מצריך סבלנות, שמתי הכל בתבנית ביחד עם מים והכנסתי לתנור. כשהתבנית יצאה, עם ריח משגע ורכות שאי אפשר לעמוד בפניה, ידעתי שבחרתי נכון כשהחלטתי לאפות במקום לבשל. שהאורז התבשל במיצים של עצמו ושל העגבניות ועשבי התיבול.
ואז, ממש שנייה לפני שהתחלתי לאכול, נזכרתי שמחכה לי פילה אמנון שהפשרתי מהמקפיא והתכוונתי לצרוב על המחבת ולהגיש לצד האורז. בהחלטה של רגע הדגים הונחו על האורז, התבנית חזרה לתנור ותוך דקות התקבלה ארוחה שלמה ומדהימה שגם התחממה נהדר ביום שאחרי.
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
- רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
אורז כמו ריזוטו עם פילה דג – ארוחה שלמה בתנור
מצרכים:
1 ו-1/2 כוסות אורז עגול
2 גזרים, קלופים
1 עגבנייה בשלה
5-6 שיני שום, קלופות
2-3 ענפי בצל ירוק
חופן עלי פטרוזיליה
1/2 כוס צנוברים
3/4 כפית בהרט
1/4 כפית כורכום
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2-3 כפות שמן זית
לדג:
2-3 פילה דג לבן – מופשר או טרי (ללא עצמות)
2 כפות שמן זית
חופן פרוסות שקדים – לא חובה
1/2 כפית פטרוזיליה מיובשת
מעט מלח ופלפל שחור גרוס
קליפת לימון מגורדת דק – לא חובה
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-180 מעלות.
– חותכים את הגזר והעגבניות לקוביות בגודל 1 ס”מ וקוצצים גס את עשבי התיבול והשום.
– בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים (בלי המצרכים של הדג) ומעבירים לתבנית בגודל 20 על 30. אפשר להניח בתחתית נייר אפייה אבל לא חייבים, זה בעיקר נוח כי התבנית נשארת כמעט נקייה.
– מכסים במים פושרים (לא רותחים) עד 1 ס”מ מעל האורז ואפשר גם טיפה יותר. זה יוצא בערך 2 ו-1/2 כוסות.
– אוטמים את התבנית מעל עם רדיד אלומיניום, אני מעדיפה לשים תחתיו גם נייר אפייה כדי שהרדיד אלומיניום לא יגע באוכל, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות.
– פותחים ומוודאים שהאורז ספג את מרבית הנוזלים והוא רך. אם לא, מכניסים (עם הכיסוי) לעוד כמה דקות.
– מוציאים את התבנית, משאירים את התנור דולק, ומניחים מעל פילה דג לפי בכמות המקום שיש לכם בתבנית, עם צד העור כלפי מטה.
– מזלפים מעל הדגים מעט שמן זית ומתבלים בפטרוזיליה, מלח, פלפל שחור וגרידת לימון. אם רוצים, אפשר לפזר מעל גם פרוסות שקדים או עוד צנוברים.
– מחזירים לתנור ב-180 מעלות (הפעם ללא כיסוי) למשך 15-20 דקות או עד שהדגים משנים את צבעם והופכים ללבנים ולא לשקופים.
הערות ושדרוגים
– אפשר להשתמש בכל דג שאתם אוהבים. מלברק ואמנון ועד סלמון ונסיכת הנילוס. כן חשוב שהדגים יהיו ללא עצמות ובכל מקרה אין בעיה להשתמש בדגים מופשרים מהמקפיא או טריים. בבקשה לא קפואים לגמרי כי הם יגירו את המים שלהם לתוך האורז וגם יקח להם הרבה יותר זמן להיות מוכנים ובזמן הזה האורז יכול להשרף.
– תרגישו חופשי להוסיף עוד עשבי תיבול לאורז. מכוסברה ועירית ועד עלי סלרי, שמיר ונענע. כל עוד מדובר בעשבי תיבול רכים ולא קשים כמו רוזמרין למשל שלא מתאים פה. וכל המרבה הרי זה משובח.
– במקום או בנוסף לגזר אפשר להוסיף קוביות דלעת או דלורית או בטטה.
– בטח, אין בעיה להכין גם ללא הדג.
– רוצים להכין עם עוף? פשוט מוסיפים לאורז, לפני הבישול, קוביות חזה עוף או פרגית ואופים הכל ביחד בתוך התבנית המכוסה.
האם אפשר להשתמש באורז בסמטי?
וואו יצא כל כך טעים… תודה רבה על מתכון מוצלח
אפשר להוסיף פטריות? האם כדאי לטגן אותם לפני?
תודה רבה
איך מגדילים את המתכון שיספיק למשפחה?
משתמשים במחשבון
אפשר להחליף בסלומון?
היא רשמה שכן
האם אפשר להוריד את העגבניות או להשתמש בירק אחר במקומן שייתן את אותו אפקט? תודה מראש!
מה עושים עם העגבניה?
מצטרפת לשאלה לגבי האורז- האם אפשר להשתמש באורז פרסי/יסמין/בסמטי (כלומר- לא אורז עגול).
ועוד שאלה- לפי מה שאני מבינה, אם אני מכינה עם עוף, אני לא מחליפה את הדג בעוף באופן ההכנה- אלא פשוט מבשלת את העוף ביחד עם האורז? אין שכבה עליונה במקרה הזה?
אפשר להשתמש גם באורז מלא עגול? צריך יהיה להוסיף יותר מים או להאריך את זמן הבישול אם כן?
אפשר עם אורז רגיל? צריך להחליף את היחס אורז:מים?
תודה, מתכון נהדר.
הכנתי כבר פעמיים.
שידרוג: הכנתי בסיר שמתאים גם תנור. טיגנתי בצל עד שהזהיב. הוספתי נתח פרגית חתוך לפיסות קטנות, המשכתי לפי המתכון.
מושלם וכמעט ללא עבודה
השתמשתי באורז עגול, כבר כמעט שעה בתנור ועדיין לא מוכן.
הי, תודה רבה על המתכון! במה אפשר להמיר את הבהרט למי שלא אוהב את התיבול המתקתק?
ואואאא, מנה מעולה. קלה להכנה וטעימה.
ראיתי ששאלו כמה פעמים אבל לא ראיתי תגובה-
אפשר להשתמש באורז בסמטי?
מנה מדהימה!!! משביעה, קלה להכנה ומדויקת בטעמים. WOW!! כולם טרפו את זה!:)
ממש ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לכתוב.
אפשר להוסיף פטריות? האם לטגן לפני?
טעים בטירוף!! הופך למתכון קבוע אצלי. לציין רק שהאורז צריך לשבת בתנור שלי הרבה יותר זמן ממה שמצוין במתכון לפני הוספת הדג.
טעים מאוד מאוד
אני לא יודעת מה זה ריזוטו אבל אם הכוונה לאורז קצת דביקי ועשיר בטעמים, אז אפשר להשתמש באורז בסמטי
רק שימו לב: נזקקתי ליותר מים ממה שהופיע במתכון (כוס אחת יותר בערך) ויותר זמן אפייה, וכן עירבבתי היטב אחרי חצי אפייה
(פשוט להציץ אחרי שעבר רוב זמן האפיה ולראות אם האורז רך וטעים, אם לא מוסיפים עוד מים חמים ואופים עוד)
לא היתה לי עגבניה, אז שמתי כמה פטריות טריות חתוכות (כי יש בהן נוזלים ושיערתי שיעשו אפקט דומה), עשה יופי של טעם
האם אפשר להשתמש באורז עגול מלא?
יצא לי מאוד טעים, אבל חצי שעה לא הספיקה לאורז שלי בכלל… הייתי צריכה כמעט להכפיל את הזמן שלו.
אולי כי השתמשתי באורז עגול ולא אורז ריזוטו? (אלו שני מוצרים שונים?)
שלום, במה אפשר להמיר את הבהרט?
תודה רבה! אין על המתכונים שלך!!
האורז כבר שעתיים בתנור ואפילו לא קרוב להיות מוכן… צריך להשרות אותו לפני? לבשל חצי בישול? פספסתי משהו?
הפילה צריך להיות עם עור או בלי