למרות שגדלתי בבית הונגרי-ליטאי, חלק גדול מהארוחות שלנו בבית הגיע דווקא מהמטבח הפרסי.
מנות מלאות בעשבי תיבול, אורז על שלל צורותיו, מרק גונדי אדיר ועוד המון מאכלים שאמא שלי למדה להכין מהשכנים.
עד היום, המטבח הזה, על שלל עשבי התבלין שבו, הוא אחד האהובים עלי.
תשדכו לזה את העובדה שאביב עכשיו, ואם יש משהו מדהים בתקופה הזאת – פרט למזג האויר המופלא, זה שלל הירוקים מסביב.
אז לקראת פסח החלטתי לשדך בין 2 אהבות – בין המטבח הפרסי ובין האביב ולהכין אורז מלא בטעמים עם פול ירוק שמגיע כבר קלוף – מהדורה מוגבלת לפסח (אפשר את זה כל השנה?) ואפונה עדינה שהיא הפייבוריטית הגדולה בבית שלי כמעט בכל ארוחה.
ובכלל, האמת היא (בלי קשר לעובדה שמדובר בשת”פ טעים איתם) שאני מאוהבת במוצרים של סנפרוסט כבר שנים. הם גם מקלים במטבח כי הירקות תמיד מחכים במקפיא וגם מאפשרים להשתמש בירקות שלרוב אני לא מוצאת – כמו אפונה עדינה ופול. בקיצור, שיחקו אותה.
אז רגע לפני ליל סדר, קבלו מתכון לתוספת חגיגית שאחרי הארוחה, כי ברור שישאר לכם טונות אוכל, אפשר להעביר לקופסה סגורה ולאכול כל השבוע לצד סלט.
אורז ירוק עם שקדים קלויים
מצרכים:
2-3 כפות שמן זית
1 בצל לבן גדול, קלוף
2 זוקיני או קישואים
1 כוס אורז (יסמין או בסמטי)
15-20 עלי נענע
1/4 שקית אפונה עדינה, סנפרוסט
1/2 צרור עלי כוסברה
חופן עלי שמיר (כמה שנכנס ביד)
1/4 צרור עירית
1/3 שקית פול ירוק ללא קליפה, סנפרוסט
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור או לבן
1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
1/2 כוס שקדים פרוסים
אופן הכנה:
– חותכים את הבצל והזוקיני לקוביות וקוצצים את עשבי התיבול דק.
– בסיר רחב ונמוך (חשוב סיר רחב כדי שהאורז יצא אחד אחד ולא יתבשל אחד על השני בכמות גבוהה בגלל רוחב הסיר) מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד ריכוך.
– מוסיפים את הזוקיני וממשיכים לטגן עוד 3-5 דקות.
– מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן עוד 3 דקות, עד שהאורז מתכסה בשכבה עדינה של שמן.
– מוסיפים את כל עשבי התיבול, האפונה והפול ומערבבים.
– מוסיפים מים רותחים, מלח ופלפל ומנמיכים את האש להכי נמוכה. סוגרים עם מכסה.
– מבשלים במשך 20 דקות ולאחר מכן סוגרים את האש ומשאירים את הסיר סגור עוד 10 דקות.
– בינתיים קולים את השקדים על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהם מזהיבים.
– מפזרים את השקדים על האורז ומגישים.
הערות ושדרוגים
– במקום כוסברה אפשר לשים פטרוזיליה.
– למי שלא אוהב שמיר אפשר לוותר עליו אבל באמת שהוא כאן ממש בקטנה ולא משתלט.
– רוצים לשדרג? מוסיפים לסיר, בזמן טיגון הבצל, 2 ענפי סלרי קצוצים לקוביות קטנות.
– במקום שקדים (או בנוסף) אפשר לשים צנוברים.
– אוהבים טעמים פיקנטיים? מוסיפים, בשלב טיגון הבצל, 1/2 צ’ילי ירוק קצוץ דק.
נראה מדהים! אביבי וחגיגי ♥
הי, אין אצלנו פול. ילך טוב עם אדממה? קטניה אחרת? תודה
היי גם אני אשמח לדעת במה אפשר להחליף את הפול…
היי, האם את האפונה והפול צריך לבשל קודם? או האם מוסיפים לסיר את הירקות קפואים?
ניתן לוותר על הזוקיני? / להחליף במשהו אחר?
נראה מדהים! האם פול רגיל של סמפוסט גם הולך? הזה שלא כתוב עליו ירוק ומקולף…
הכנתי עכשיו ויצא טעיייים
יום אחרי פסח, ואני אשכנזייה בדודא לקטניות
תודה על מתכון מעולה