אורז ואטריות עם כרוב מקורמל ונקניקיות

Posted on
אורז ואטריות עם כרוב מקורמל ונקניקיות

סיר שנולד ממה שהיה בבית – חצי כרוב, נקניקיות שחיכו במקפיא וקצת אטריות דקות שהמתינו בסבלנות בשקית. ומכל המצרכים הפשוטים האלה נוצרה ארוחה נפלאה שאחיינים שלי לא הפסיקו לזלול.

אורז ואטריות עם כרוב מקורמל ונקניקיות
אורז ואטריות עם כרוב מקורמל ונקניקיות
אורז ואטריות עם כרוב מקורמל ונקניקיות
אורז ואטריות עם כרוב מקורמל ונקניקיות

אורז ואטריות עם כרוב מקורמל ונקניקיות

מצרכים:
3 כפות שמן זית
1/2 כרוב לבן
3/4 כוס אטריות ביצים דקות (אטריות למרק)
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
10 נקניקיות עוף – קפואות או מופשרות
1 ו-1/2 כוסות אורז עגול או בסמטי/יסמין
4 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:
– מניחים את האורז בקערה עם הרבה מים ומניחים לו בינתיים לעמוד בתוך המים עד שנצטרך אותו.
–  פורסים את הכרוב לרצועות דקות.
– בסיר רחב ונמוך (סוטאז’) שמים שמן זין ומטגנים את הכרוב עד הזהבה. סבלנות זה לוקח קצת זמן. אל תמשיכו אם הכרוב לא זהוב כי משם מגיע הרבה מהטעם והצבע.
– כשהכרוב זהוב מוסיפים אטריות, מלח ופלפל וממשיכים לטגן יחד עד שהאטריות מזהיבות. זה לוקח בערך 10-15 דקות.
– חותכים את הנקניקיות לפרוסות בעובי 1 ס”מ ומוסיפים לסיר. מערבבים יחד.
– מסננים את האורז מהנוזלים ומוסיפים לסיר. מערבבים.
– מוסיפים מים רותחים, מערבבים וסוגרים את הסיר עם מכסה. מבשלים על האש הכי נמוכה במשך 35 דקות. רק אחרי 35 דקות פותחים ומוודאים שהאורז רך רך.

אורז ואטריות עם כרוב מקורמל ונקניקיות
אורז ואטריות עם כרוב מקורמל ונקניקיות

הערות ושדרוגים
– אפשר להשתמש בכל אורז לבן שאוהבים. אם רוצים אורז מלא צריך לשנות את כמות המים, מאוד תלוי איזה אורז.
– בשלב טיגון כרוב אפשר להוסיף 1-2 בצלים פרוסים לרצועות. זה יוסיף מלא טעם. ואפשר גם סלרי קצוץ דק.
– אם יש לכם בבית אבקת מרק בצל תוסיפו כפית גדושה בזמן הוספת המלח.
– אפשר להשתמש פה בכל נקניקיות שאתם אוהבים. גם קבנוס יעבוד נפלא.
– אם אין לכם נקניקיות אפשר להשתמש בקוביות פרגיות (בערך 300-500 גרם).
– לגרסה צמחונית/טבעונית ממירים את הנקניקיות לנקניקיות טבעונית או מחליפים בטופו או מוותרים עליהן. בכל מקרה, אם לא שמים נקניקיות מומלץ לחזק את הטעם עם כפית אבקת מרק בצל או

3 תגובות

  1. רותי says:

    יש לתקן את סוג השמן, טעות כתיב חמודה

  2. הדר says:

    היי, נראה ממש טוב:))
    אפשר להחליף את האורז לאורז קלאסי ולהפחית לכוס אורז? אם כן כמה כוסות מים רותחים יספיקו? ולגבי האטריות, ניתן לוותר? תודה רבה.

  3. איריס says:

    היי, יש לך טעות הקלדה מביכה בסעיף 2 של אופן ההכנה 😊

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend